نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی و شکایت از سایت های اینترنتی بسته به اینکه فروشگاه دارای نماد اعتماد باشد یا خیر متفاوت است. اگر خرید شما از طریق سایت اینترنتی باشد میتوانید برای شکایت به ۴ طریق مختلف اقدام کنید. ولی اگر فروشگاه مورد نظر شما یک پیچ اینستاگرامی، روبیکا، واتساپ و سایر پیچهای آنلاین باشد که فاقد نماد اعتماد هستند باید به مراجع خدمات قضایی مراجعه کنید تا شکوائیه شما به دادگاههای قضایی ابلاغ شود.
البته نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی بسته به اینکه کالایی برای شما ارسال نشده باشد و یا کالای شما با نوع سفارشتان مغایرت داشته باشد باز هم متفاوت است. برای راهنمایی بیشتر میتوانید با کارشناسان ما به صورت آنلاین در ارتباط باشید و یا با شماره 09173753621 تماس بگیرید.
نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی
چنانچه شما از یک فروشگاه اینترنتی و یا هر سایت های اینترنتی خرید کردهاید ولی کالایی برایتان فرستاده نشده است یا اینکه فروشنده شما را بلاک کرده و پاسخ شما را نمیدهد. یا اینکه کالای ارسال شده با کالای خریداری شده شما فرق دارد. در چنین مواردی شما راهی به غیر از شکایت از فروشگاه های آنلاین و شکایت از سایت های اینترنتی ندارید. در این مطلب کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلا ایران دادگستر به شما توضیح میدهند که برای شکایت از سایت اینترنتی، اینستاگرام، واتساپ و سایر فروشگاه های آنلاین از کجا شروع کنید و طریقه شکایت از فروشگاه اینترنتی چیست؟
راه های شکایت از فروشگاه های اینترنتی
نحوه شکایت از سایت های اینترنتی مخصوصا فروشگاه انلاین به ۴ طریق امکانپذیر است.
1. شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی
در این روش باید اول از همه بررسی کنید فروشگاه اینترنتی که کالای خود را از آن خریداری کردهاید نماد اعتماد دارد یا خیر. اگر فروشگاه نماد اعتماد داشت کافی است با زدن روی نماد اعتماد سایت به وب سایت اینماد فروشگاه وارد شوید. بعد از آن میتوانید مشکلاتتان را به صورت آنلاین و نیز با تلفن شکایت از فروشگاه اینترنتی که در سایت هست پیگیری کنید. شما میتوانید با جستجوی آنلاین یا از طریق منابع موثق و معتبر، شماره تلفن شکایت از فروشگاههای اینترنتی در کشور خود را بیابید. این اطلاعات عموماً در وبسایتهای سازمانهای مصرفکننده، وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمانهای دولتی مربوطه قابل دسترسی است که می تواند برای شکایت از سایت فروشگاه اینترنتی مورد استفاده باشد.
2. شکایت از طریق پلیس فتا
یکی دیگر از راه های ساده مراجعه به پلیس فتا شکایت از فروشگاه اینترنتی است. ولی ماهیت پلیس فتا به صورت عملیاتی است. یعنی تا شما شکایت خود را به طور مستقیم به پلیس فتا اعلام نکنید هیچ اقدامی برای شکایت شما صورت نمیگیرد. پس ابتدا باید به وب سایت پلیس فتا وارد شوید و در این سامانه ثبت نام کنید.
برای ارائه شکایت از سایت های اینترنتی به پلیس فتا (پلیس اینترنتی) میتوانید به روشهای زیر عمل کنید:
- سایت پلیس فتا: بسیاری از کشورها سایتهایی دارند که به شکایات مربوط به جرایم اینترنتی میپردازند. شما میتوانید به سایت رسمی پلیس فتا کشور خود مراجعه کنید و شکایت خود را آنجا ثبت کنید.
- تماس تلفنی: برخی از سازمانهای پلیس فتا امکان تماس تلفنی برای ثبت شکایات را فراهم میکنند. شما میتوانید با شماره تماس مربوطه تماس بگیرید و شکایت خود را به صورت شفاهی ثبت کنید.
- مراجعه حضوری: در برخی موارد، ممکن است بخواهید شکایت خود را به صورت حضوری ثبت کنید. در این صورت، میتوانید به دفتر پلیس فتا مربوطه مراجعه کنید و شکایت خود را به نماینده مربوطه اعلام کنید.
3. شکایت از طریق مرجع قضایی
در روش سوم برای نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی شکایت به مرجع قضایی است. برای این نوع شکایات باید یکسری مدارک کافی مثل واریزی وجه، فاکتور خرید و غیره را به دادسرای جرایم رایانه ای شهر خود ارائه دهید. در انجام این کار یک وکیل مطالبه وجه کمک بسزایی را میتواند در گرفتن وجه واریز شده شما داشته باشد. البته با توجه به پیچیدگی این گونه شکایات بهتر است از وکلای پایه یک دادگستری گروه وکلا ایران دادگستر که در زمینه مطالبه وجه تخصص زیادی دارند مشاوره بگیرید.
4. شکایت از طریق اتحادیه و تعزیرات
علاوه بر روش هایی که تا اینجا ذکر کردیم چنانچه فروشگاه اینترنتی مورد نظر شما کم فروشی یا اینکه گران فروشی کرده است. از طرفی در فروش اجناس خود تقلب یا اخفاء کرده است و یا فاکتور فروش برایتان صادر نکرده باشد میتوانید از طریق اتحادیه های مربوطه و تعزیرات حکومتی شکایت خود را مطرح کنید. ولی یادتان باشد نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی از طریق اتحادیه ها و تعزیرات عموماً زمانبر است.
-
سامانه شکایت از فروشگاه های اینترنتی
در اکثر کشورها، سامانههایی برای ثبت شکایات در مورد فروشگاههای آنلاین وجود دارد. این سامانهها عموماً تحت نظارت دولت یا سازمانهای حمایت از مصرفکننده فعالیت میکنند و به مصرفکنندگان امکان میدهند تا شکایات خود را مبنی بر تخلفات یا نقض قوانین مربوطه تجارت الکترونیکی ثبت کنند.
کلاهبرداری اینترنتی از طریق اینستاگرام
اگر چه شکایت به پلیس فتا برای خرید اینترنتی اینستاگرام و یا شکایت از خرید اینترنتی تلگرامی یک راه مناسبی است. ولی چون پیچها و فروشگاه های اینستاگرام فاقد نماد اعتماد هستند پس نمیتوان از طریق سامانه تخصصی اینماد enamad.ir شکایت خود را مطرح کنید. از این رو نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی اینستاگرام از طریق دادسرای جرایم رایانه ای انجام میشود. البته برای مطرح کردن شکایت از خریدهای اینترنتی اینستاگرام میتوانید به شورای حل اختلاف و همچنین دادگاه حقوقی هم مراجعه کنید.
اگر ثبت شکایت از فروشگاه های اینترنتی در اینستاگرام تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان باشد عمدتاً تنظیم شکایت بر عهده شورای حل اختلاف است. ولی اگر مبلغ بیش از این مقدار باشد باید شکایت شما با صلاحیت دادگاه حقوقی پیگیری شود. فراموش نکنید که پیگیری این نوع شکایات جزو اثبات شکایت بدون شاهد قرار دارند و در اسرع وقت توسط مراجع ذی ربط و دادسرای صالح جرم های اینترنتی پیگیری خواهد شد.
مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه اینترنتی
برای نحوه شکایت از فروشگاههای اینترنتی و ارائه مدارک لازم، شما باید مراحلی را طی کنید و مدارکی را آماده کنید. این مدارک شامل موارد زیر است:
- سند خرید: اسکن یا کپی از فاکتور خرید، رسید پرداخت یا قرارداد مربوط به خرید کالا یا خدمات از فروشگاه اینترنتی.
- پرینت تراکنش بانکی: مدارکی که نشاندهنده پرداخت وجه از حساب بانکی به فروشگاه اینترنتی است، شامل تاریخ، مبلغ و شماره تراکنش.
- تصاویر محصولات: عکسهایی از محصول خریداری شده که نشاندهنده کیفیت و وضعیت آن باشد. این تصاویر میتواند به اثبات عدم تطابق یا نقص محصول کمک کند.
- نامههای الکترونیکی: کپی از مکاتبات با فروشگاه اینترنتی که نشاندهنده ارسال درخواستها، شکایات یا پیگیریهای انجام شده باشد.
- گزارشهای پستی یا حمل و نقل: رسیدهای مربوط به ارسال یا دریافت کالا، یا اطلاعات رهگیری مرسوله که نشاندهنده تحویل محصول باشد.
- هرگونه مدرک اضافی: مانند برگههای گارانتی، بروشورها یا توضیحات محصول از فروشگاه اینترنتی.
نمونه شکایت کیفری کلاهبرداری اینترنتی
اگر در زمان خرید کالایی از فروشگاه های اینترنتی متوجه شدید که با گذشت مدت طولانی و پیگیریهای مکرر خبری از کالای شما نشد. مطمئن باشید که سایت مورد نظرتان کلاهبردار است و نماد اعتماد آن تقلبی است. در این صورت شما میتوانید با تنظیم یک نمونه شکایت کیفری کلاهبرداری اینترنتی طبق ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای و یکسری مدارک قابل قبول مثل واریزی وجه، اسکرین شات، فاکتور و تمام چتهایی که با فروشنده داشتهاید از فرد مجرم شکایت کنید. برای ایده گرفتن برای نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی اینستاگرام و سایتها به نمونه شکایت از فروشگاه اینترنتی موجود در اینترنت مراجعه نمایید و انها را مطالعه کنید.
سخن پایانی
مؤثرترین روش برای شکایت از فروشگاه های اینترنتی از طریق سامانه اینماد، پلیس فتا و همچنین شکایت کیفری به مراجع قضایی است. البته هر کدام از این روش ها شرایط و مزیتهای خاصی دارد که با توجه به نحوه شکایت از فروشگاه های اینترنتی اوضاع فرق میکند. به همین دلیل بهتر است برای مطرح کردن شکایت از فروشگاه اینترنتی و تشخیص درست جرم با وکلای آشنا با مقررات کسب و کارهای آنلاین مشورت کنید.
در این زمینه میتوانید با وکلای گروه وکلا ایران دادگستر مشکلتان را مطرح کنید. چون گروه وکلا ایران دادگستر، خدمات قبول وکالت و مشاوره حقوقی در زمینههای مختلفی چون امور ملکی، امور ثبتی، قرارداد پیمانکاری، حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و … را زیر نظر بهترین وکلای پایه یک دادگستری در ایران ارائه میدهد.
2 پاسخ
خیلی ممنون که شکایت از آنلاین شاپ رو اموزش دادید تو این دوره زمونه لازمه
سلام و سپاس بله شکایت از انلاین شاپ روال پیجیده ای ندارد ولی مهم است حقوق خود را بدانید.