دادخواست مطالبه اجرت العمل با خسارت تأخیر تأدیه نوعی دادخواست حقوقی است که در مواردی مطرح میشود که فردی کار یا خدماتی را برای دیگری انجام داده و طرف مقابل از پرداخت حقالزحمه یا اجرتالعملی که به او بدهکار است، خودداری یا تأخیر کند. در این نوع دادخواست، علاوه بر مطالبه مبلغ اصلی اجرتالعمل، فرد میتواند خسارت تأخیر تأدیه را نیز مطالبه کند.
در مواردی که پرداخت اجرت العمل به تاخیر میافتد، میتواند به خسارت تأخیر تأدیه منجر شود. خسارت تأخیر تأدیه شامل جریمهای است که به دلیل تأخیر در پرداخت مبلغ اصلی طلب اعمال میشود. وکیل خسارت با تخصص در این زمینه میتواند به نمایندگی از طرف طلبکار، مطالبه اجرت العمل را پیگیری کرده و در صورت تأخیر در پرداخت، خسارت تأخیر تأدیه را نیز محاسبه و درخواست کند. وی با استفاده از قوانین و مقررات مربوطه، مراحل حقوقی لازم برای تضمین پرداخت صحیح اجرت العمل و جبران خسارت تأخیر را مدیریت میکند.
دادخواست مطالبه اجرت العمل با خسارت تأخیر تأدیه و دادرسی
ریاست محترم دادگستری ……
سلام علیکم
با احترام، خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ به دلایل مشروحه آتی الذکر خواسته مطروحه اعتبار قانونی را واجد بوده و مآلاً شایستگی پذیرش و صدور حکم «له» اینجانب را دارد:
چه اولاً: به تقاضای خوانده محترم ردیف اول که با معرفی مرحوم …… فرزند خواندگان ردیف دوم و سوم و براساس عرف اقدام به تهیه مصالح به هزینه شخصی نموده و ظرف مدت …… روز با استخدام چند کارگر دیگر نسبت به زیرسازی دیوار، سقف و کف و نصب کاغذ دیواری، کناف سقف، نصب کفپوش، کندن پتینه مستعمل از روی دیوارها، سپس زیرسازی و نصب کف پوش و نصب سنگ آنتیک در منزل خوانده ردیف اول، اقدام که بر طبق تراضی مابین بهای آن بالغ بر ۸۰ میلیون ریال گردید.
ثانیاً: به موجب مستفاد از قانون مدنی:واژه «امر» در ماده ۳۳۶ ق.م. به معنی درخواست، و خواستن است. نه فرمان دادن مضافاً ماده ۳۳۶ ق.م. تا جایی که با استفاده از مال تناسب دارد قابل اجرا است،
که در مانحن فیه خدمات انجام شده براساس توافق و تراضی حاصله انجام شده و فی الحال خواندگان خصوصاً خوانده ردیف اول به عنوان صاحب منزل از پرداخت اجرت العمل اینجانب استنکاف میورزد در حالی که پیامبر عظیم الشأن فرمود: «دستمزد کارگر را قبل از خشک شدن عرق او بپردازید».
بناء به مراتب و معنونه در فوق:
استناداً به مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ ق.آ.د.م. و
و قاعده فقهی ارزشمند «لزوم ایصال الحق الى المستحق»
رسیدگی و استماع خواسته و نفس الامر صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……