لایحه مزاحمت تلفنی باید به شیوهای تنظیم شود که دفاعیات متهم بهطور کامل، شفاف و مستند ارائه شود. در اینجا یک نمونه لایحه دفاعیه برای مزاحمت تلفنی ارائه میشود که باید بر اساس شرایط خاص پرونده تنظیم گردد.
لایحه مزاحمت تلفنی
ریاست محترم شعبه …… دادگاه عمومی کیفری دو ……
سلام علیکم- احتراماً
با اجازه و اختیار حاصله از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی و به وکالت از ناحیه متهم آقای …… متأهل، فاقد هر گونه سابقه کیفری در برابر شکایت شاکیه خانم …… به اتهام مزاحمت تلفنی موضوع کلاسه پرونده به تاریخ رسیدگی …… ساعت …… صبح، بدینوسیله و در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر میدارد؛
کیفرخواست شماره …… مورخ …… متضمن درخواست مجازات برای موکل براساس:
۱- شکایت شاکی 2- اقرار ضمنی نامبرده 3- پاسخ استعلام از شرکت مخابرات و متن پیامکهای استخراج شده ۴- دفاعیات بلاوجه،
بدلایل مشروحه آتی الذکر فرد اجلای خلاف بیّن شرع و قانون بوده و مآلاً شایسته رد است.
عالیجناب مقدمتاً معروض میدارد:
دفاعیات متهم چه با وجه چه بلاوجه مؤثر در مقام نیست چه متهم همواره در پناه اصل برائت بوده و بینیاز از ارائه دلیل بر بیگناهی خود میباشد.
مضافاً احراز بزه برخلاف آنچه در کیفرخواست آمده از وظایف دادسرا خارج و در صلاحیت حاکم شرع است.
ادامه میدهد: حسب اطلاعات مستحکم مسموع شده از موکل و تحقیقات بعمل آمده:
موکل راننده اتوبوس بوده که عمدتاً با …… قرارداد کاری میبندد،
شاکیه بعنوان مسئول …… و بارها در اردوهای تفریحی به همراه موکل بوده و موکل را بخوبی میشناخته است، و جهت هماهنگیهای لازم برای رفتن به اردوهای …… و غیره، با شماره تلفن همراه موکل مستمراً و به دفعات ارتباط برقرار میشده است.
لذا موکل و شماره تلفن همراه ایشان، از طریق مذکور برای شاکیه و دیگران کاملاً شناخته شده بوده است. شاکیه با استخراج شماره تلفن موکل از پرونده کاری ایشان، مبادرت به برقراری اولین تماس مینماید.
موکل به تصور اینکه جهت گفتگو برای حمل و نقل با شاکیه قرار میگذارد، بر سر قرار حاضر میشود، شاکیه بعد از مدتی شروع به گله مندی از وضعیت زندگی و اجتماعی خود نموده و موضوع را به همسر خود ارتباط داده و آخرالامر به موکل میگوید که در حال جدائی از ایشان است. و …. (الخ)
ریاست محترم دادگاه عالیجناب:
با حفظ مقدمه فوق که ذکر آن رفت شکایت شاکیه فقدان محل قانونی برای پذیرش خواهد داشت.
چه اولاً: صحابه دعوی آشنایی قبلی داشتهاند.
ثانیاً: اولین بار شاکیه مبادرت به برقراری ارتباط با همراه موکل مینماید، (چنانچه این سابقه در استعلام مخابرات وجود ندارد، درخواست استعلام مجدد و تأکید بر معلوم نمودن برقراری ارتباط اول از چه شماره تلفن همراهی از شرکت مخابرات مورد درخواست میباشد).
ثالثاً: متن پیامکهای ارسال شده و موجود در پرونده بنظر، یک طرفه بوده و باید متن پیامک رد و بدل شده بین شماره تلفن همراه شاکیه به شمارههای (……) و (……) و همراه موکل به شماره (……) و بصورت دو طرفه از شرکت مخابرات اخذ شود.
رابعاً: از فحوای همین پیامکهای موجود در پرونده اَمر، بخوبی و به سهولت مستفاد میگردد هیچ مزاحمت تلفنی از ناحیه موکل وجود نداشته و موضوع در بدترین وضعیت قابل تصور رابطه نامشروع بیش نبوده است.
هر چند موکل اصرار دارد هیچ سوء نیتی نداشته و به تصور اینکه شاکیه در حال مطلقه شدن است، و یا مطلقه شده و در حال سپری نمودن دوران عده است، مبادرت به ارسال و دریافت پیامک و حاضر شدن بر سر قرار (که مواعد آن توسط شاکیه تنظیم میگردید) نموده است، و شاکیه گاهی با یک خودروی سواری (۲۰۶) و گاهی با یک خودروی مزدا) (تری بر سر قرار حاضر و موکل را سوار نموده و به گفتگو می پرداختند).
خامساً: در محضر دادگاه نیاز به توضیح نمیباشد که بحث مزاحمت تلفنی، یک بحث صددرصد یک طرفه بوده و مجنی علیه عمدتاً هیچ آشنایی با مزاحم تلفنی نداشته و ندارد و یا آشنایی نمیدهد و مجنی علیه رضایت از ارتباط تلفنی او ندارد.
در حالی که در موضوع مانحن فیه آشنایی اولیه شاکیه با موکل از طریق ارتباط کاری بوده و سپس برقراری ارتباط از طرف شاکیه با موکل و رد و بدل شدن پیامکهای تلفن همراه مابین ایشان و نهایتاً متن این پیامکها بخوبی اثبات مینماید،
موضوع اتهام به هیچ عنوان مزاحمت تلفنی نبوده و هر نوع ارتباطی با رضایت طرفین حادث شده و کیفرخواست صادره از غیر محل قانونی خود صادر شده و شاکیه با سوء استفاده از حق تظلم خواهی و بنا به تحریک دیگران و به هر دلیلی تلاش میکند با محکوم نمودن موکل خود را تبرئه نماید.
اضافه مینمایم: حسب اظهارات موکل آقای …… همسر شاکیه، به دفعات مکرر اقدام به تهدید به قتل موکل نموده و بارها در جلوی درب منزل موکل به تعقیب و مراقبت میپردازد، لذا حق موکل در طرح شکایت کیفری علیه یاد شده محفوظ میباشد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
استدعا دارم عنداللزوم و در صورت صلاحدید متن پیامکهای رد و بدل شده هر دو طرف بین
۳ شماره تلفن اعلام شده در پرونده از شرکت مخابرات مجدداً استعلام شود.
مضافاً: دستور فرمائید شرکت مخابرات منجزاً اعلام نماید اولین بار چه کسی و از چه شماره تلفنی به طرف مقابل زنگ زده
و ارتباط برقرار نموده است. خاتمه ضمن پوزش از تطویل لایحه دفاعیه و با استدعای تفسیر مضیق قانون به نفع متهم و اجتناب از گرفتن قیاس یا وحدت ملاک در امور کیفری و با لحاظ قواعد فقهی و ارزشمند «انما الاعمال بالنیات» و «تدروء الحدود بالشبهات» و با تکیه بر اصل مستحکم و قوی ماده ۳۷ قانون اساسی و «اصاله البرائه» ضمن رد کیفرخواست دادسرا صدور حکم بر برائت موکل از اتهام مزاحمت تلفنی به علت فقدان عناصر ثلاثه بزه معنونه به اصرار تحت استدعاست.
تأکید میگردد:
در مرحله دادسرا لایحهای با شماره ثبت اندیکاتور …… مورخ …… توسط موکل تقدیم شده که متن آن لایحه مجدداً تقدیم میگردد. لذا بحث اقرار ضمنی مورد اشاره در کیفرخواست بنظر واجد شبهه میباشد،
چه آنچه مورد اقرار موکل واقع شده رد اتهام هر گونه مزاحمت تلفنی و در مقابل اقرار صریح بر وجود رابطه در حد گفتگو و بدون سوء نیت بوده است.
افزون بر آنچه گذشت دادنامه شماره …… مورخ …… بتاریخ ابلاغ …… تصدیری از آن شعبه محترم (……) متضمن نقض قرار منع تعقیب و دستور جلب به دادرسی به اتهام رابطه نامشروع تقدیم میگردد، که این دادنامه مؤخر بر اخطاریه رسیدگی به اتهام مزاحمت تلفنی تصدیر یافته است. لذا براساس تشخیص و تصمیم آن دادگاه محترم بحث مزاحمت تلفنی منتفی بوده صدور حکم بر برائت تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل شاکی ……