شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب

شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب: ورشکستگی به تقلب جرمی است که در آن تاجر به صورت عمدی و با نیت فریبکاری، اموال خود را پنهان یا از بین می‌برد تا از پرداخت بدهی‌های خود به طلبکاران شانه خالی کند. این عمل علاوه بر اینکه به حقوق طلبکاران تجاوز می‌کند، به اقتصاد کشور نیز آسیب می‌رساند.

بهتر است قبل از مطرح کردن این شکایت با وکیل ورشکستگی مشورت نماید. این وکیل با تجربه و تخصص خود می تواند تاثیر چشمگیری در نتیجه گیری مثبت داشته باشد.

نمونه شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب

نگارش نمونه شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب

نمونه شکایت کیفری ورشکستگی به تقلب

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم

با احترام، خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام ورشکستگی به تقلب به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

 

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

ماده ۵۴۹ قانون تجارت «‌رسیدگی تاجر ورشکسته که دفاتر خود را مفقود نموده یا قسمتی از دارایی خود را مخفی کرده و یا به طریق مواضعه و معاملات صوری از میان برده و همچنین هر تاجر ورشکسته که خود را به وسیله اسناد و یا به وسیله صورت دارایی و قروض به میزانی که در حقیقت مدیون نمی‌باشد. مدیون قلمداد نموده است. ورشکسته به تقلب اعلام و مطابق قانون جزا مجازات می‌شود».

مواد ۵۵۱ و ۵۵۲ قانون تجارت اشخاصی را مجرم محسوب و مجازات ورشکسته به تقلب را برای آنها در نظر گرفته است.

 

در این مورد شعبه ۲ دیوانعالی کشور در حکم شماره ۲۶۴۲- ۲۷/۱۰/۲۵ چنین ابراز داشته است:

احکام مذکور در مواد ۵۵۳ و ۵۵۴ قانون تجارت (ورشکستگی به تقصیر) وقتی جاری است که اعمال مذکور در مواد ۵۵۱ و ۵۵۲ و ۵۵۳ را اشخاص در مورد شخص ورشکسته اعمال نمایند بنابراین در صورتی که حکم ورشکستگی تاجر صادر نشده باشد شرط اصلی تحقق جرم فراهم نیست و نمی‌توان به صرف اینکه تاجر مزبور عملاً متوقف شده حکم به محکومیت جزائی داد.

ورشکستگی به تقلب یا تقصیر تنها در مورد تاجر قابل تصور است، و شامل شرکت‌‌های تجارتی نمی‌شود

موضوع ماده ۵۴۹ قانون تجارت این است که تاجر ورشکسته با سوء نیت دارایی خود را مخفی نماید و تنها ننوشتن قسمتی از دارایی خود ملازمه با مخفی نمودن مال مقرون به سوء نیت ندارد و ممکن است، خودداری از معرفی آن به اغراض و جهات دیگری شود. بنابراین دادگاه بایستی از جهت اینکه آن قسمت از دارایی خود را به منظور مخفی نگه داشتن جزء صورت نیاورده یا به منظور دیگری بوده رسیدگی و امعان نظر نموده و سپس حکم مقتضی صادر کند (حکم شماره ۲۶۱ شعبه ۲ دیوانعالی کشور)

با حفظ مقدماتی که سبق ذکر آن رفت شکایت موکل علیه متهم یـــــاد شــده بدلایل ذیل وارد است.

چه اولاً: موکل احد از طلبکاران شرکت ورشکسته اعلام شده متهم می‌باشد.

ثانیاً: متهم به حیله و تقلب خود را ورشکسته اعلام و توفیق دریافت حکم ورشکستگی از شعبه …… دادگاه …… را داشته است. ثالثاً: براساس مدارک پیوست متهم از معرفی ۵ قطعه زمین مرغوب که کفاف پرداخت تمام دیون دیان را می‌دهد خودداری و با کتمان حقیقت خود را به تقلب ورشکسته اعلام نموده است.

رسیدگی و تعقیب متهم و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *