تجدید نظر خواهی خسارت اعمال و تقصیر مسئولین یک سند حقوقی است که توسط فرد یا نهادی که به دلیل تقصیر یا خطای یک مسئول یا سازمان متحمل خسارت شده، به دادگاه تجدیدنظر ارائه میشود. این لایحه زمانی تنظیم میشود که رأی دادگاه بدوی (نخستین) به نظر زیاندیده ناعادلانه باشد و فرد زیاندیده (تجدیدنظرخواه) دلایلی برای تجدید نظر و اصلاح رأی اولیه داشته باشد.
لایحه تجدید نظر خواهی خسارت اعمال و تقصیر مسئولین به وکیل خسارت اجازه میدهد تا در صورت عدم رضایت از حکم صادر شده در مراحل پیشین، به درخواست تجدید نظر پرداخته و دلایل جدیدی برای کاهش یا افزایش میزان خسارت ارائه دهد. وکیل خسارت با استفاده از این لایحه میتواند به بررسی دقیقتر شواهد و مدارک پرداخته و با استدلالهای حقوقی قوی، حق موکل خود را پیگیری کند. این فرآیند به منظور تضمین عدالت و انصاف در تعیین میزان خسارت نهایی صورت میگیرد و میتواند تأثیر بسزایی در نتیجه پرونده داشته باشد.
ارتباط وکیل خسارت با این لایحه تجدید نظر خواهی خسارت اعمال و تقصیر مسئولین بسیار تنگاتنگ است، زیرا او نقش کلیدی در تهیه و تدوین لایحه دارد. وکیل با بررسی دقیق پرونده و شواهد موجود، میتواند دلایل محکم و مستند برای دفاع از موکل خود در مراحل تجدید نظر جمعآوری کند. او همچنین باید به قوانین و مقررات مربوطه آگاهی کامل داشته باشد تا بتواند استدلالهای منطقی و موثر را در لایحه تجدید نظر اعمال کند.
تجدید نظر خواهی خسارت اعمال و تقصیر مسئولین
ریاست محترم دادگاههای تجدیدنظر استان ………
از طریق شعبه …… دادگاه عمومی حقوقی ……
سلام علیکم
احتراماً اینجانب …… با اختیار حاصله از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی مرحله تجدیدنظر بوکالت از ناحیه تجدیدنظرخواه آقای / خانم …… در اعتراض به دادنامه شماره …… مورخ …… تصدیری از شعبه …… دادگاه عمومی …… حقوق متضمن صدور حکم بر بطلان دعوی موکل مبنی بر الزام شرکت مترو به جبران خسارت ناشی از اهمال و تقصیر مسئولین شرکت تجدید نظر خوانده (مترو …… )
به استناد شقوق …… ذیل ماده ۳۴۸ ق.آ.د.م. خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ حکم موضوع دادنامه پیش گفته فرد اجلای خلاف بیّن شرع و قانون بوده و مآلاً در وضعیت اصداری در محور تأیید و استواری قرار نداشته بدلایل ذیل واجب النقض است:
مقدمتاً در تشریح موضوع و از باب تشحیذ اذهان قضایی و درس پس دادن نزد ریاست محترم دادگاه تجدیدنظر و مستشاران عالی قدر معروض میدارد:
مع الوصف: جهات تجدیدنظر خواهی از دادنامه معترض علیه بشرح ذیل است:
1) حسب اوراق پرونده موکل در جریان سوار شدن به مترو مصدوم شده که ناشی از اهمال و تقصیر مسئولین شرکت راه آهن …… و حومه بوده و است.
2) با توجه به ماده ۱ قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه …… شرکت تجدیدنظر خوانده در هر حالت مسئول جبران خسارت وارده به مصدوم است.
3) شرکت تجدید نظر خوانده میتواند با رعایت کلیه اصول و ضوابط در سوار شدن جمعیت به مترو از جمله ایجاد صف در محل سوار شدن از بروز اینگونه حوادث جلوگیری نماید و چون به وظیفه خود در سالم سوار کردن خود عمل ننموده از این نظر مسئول جبران خسارات زیان دیده میباشد.
4) مواد یکم و دوم و سوم از قانون مسئولیت مدنی حکایت از مسئولیت قانونی و شرعی تجدیدنظر خوانده داشته که با کم لطفی دادگاه بدوی حکم بر بطلان دعوای موکل صادر شده است. بنا به مراتب که ذکر آن رفت و دلایل ابرازی، دادنامه تجدیدنظر خواسته شایسته نقض میباشد.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……