پرداخت دیه توسط شرکت بیمه

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
پرداخت دیه توسط شرکت بیمه

پرداخت دیه توسط شرکت بیمه، به این معناست که یک شرکت بیمه، به موجب قراردادی که با فرد یا سازمانی منعقد کرده است، مسئولیت پرداخت خساراتی را که در نتیجه یک حادثه به شخص دیگری وارد شده است، بر عهده می‌گیرد. این خسارت‌ها معمولاً به صورت دیه پرداخت می‌شود و شامل خسارات جانی و مالی است.

نمونه پرداخت دیه توسط شرکت بیمه

پرداخت دیه توسط شرکت بیمه

پرداخت دیه توسط شرکت بیمه 2

شرح دادخواست: ریاست محترم حوزه قضایی

با سلام و احترام

در خصوص پرونده فوق‌الاشعار موضوع دعوی آقای … و غیره به طرفیت این شرکت که منتج به اصدار دادنامه شماره … مورخ …. از شعبه … دادگاه عمومی حقوقی شهرستان … بر علیه این شرکت گردیده بدین وسیله ضمن ایفاد تصویر دلیل سمت و مدیریت در مهلت مقرر در اعتراض به دادنامه موصوف به استحضار می‌رساند:

اولاً- دادنامه صادره برخلاف نص صریح قانون و بدون توجه به دلایل و مستندات ابرازی این شرکت صادر گردیده که جهت اثبات این ادعا مطالب ذیل معروض می‌گردد:

ثانیاً- دفاعیات این شرکت مشروحاً طی لایحه تقدیمی به شماره … مورخ 25/6/۸۹ می‌باشد. که ضمن معطوف نمودن توجه آن مقام محترم به مفاد لایحه تقدیمی ایرادات وارده بر دادنامه را به این شرح معروض می‌دارد:

۱- قاضی محترم صادر کننده رأی این شرکت را محکوم به پرداخت دیات مقرر به شرح مندرج در دادنامه شماره … در پرونده کلاسه …نموده و همانگونه که آن مقام محترم مستحضرند محکوم علیه دادنامه موصوف آقای … می‌باشد. و با عنایت به مواد مختلف ق.آ.د.ک و آ.د.م. در مبحث اجرای احکام دادنامه میبایست توسط محکومین اجرا و در صورت استنکاف از اجرا، اقدامات اجرایی از مجرای قانونی به طرفیت آنان پیگیری شود و پیگیری اقدامات اجرای یا الزام به اجرایی دادنامه به طرفیت شخصی غیر از محکوم علیه امکان پذیر نمی‌باشد..

۲- آن مرجع محترم محکومیت این شرکت را به پرداخت دیه موضوع دادنامه فوق الذکر که محکوم به پرداخت آن شده است را خواستار گردیده حال همان گونه که ذکر شد این شرکت محکوم به پرداخت دیه وفق دادنامه استنادی نگردیده تا امکان الزام برای آن مرجع محترم فراهم گردد هر چند بیمه گذار این شرکت محکوم به پرداخت دیه گردیده اما صرف محکومیت بیمه گذار این شرکت امکان پرداخت خسارت از این شرکت در حق محکوم له را به دنبال نخواهد داشت زیرا رسیدگی و پرداخت هرگونه غرامتی از سوی این شرکت مستلزم رعایت قوانین و مقررات حاکمه بوده و چنانچه خسارتی از محل بیمه نامه‌ها قابلیت پرداخت نداشته باشد این شرکت تعهدی در جبران خسارت نخواهد داشت حتی اگر بیمه گذار این شرکت محکوم گردیده باشد.

3- بیمه نامه‌های شخص ثالث براساس قوانین و مقررات بیمه در ایران و نیز قانون بیمه اجباری مصوب سال ۱۳۴۷ و در چارچوب ماده ۱۰ قانون مدنی اصدار و تابع شرایط عمومی و خصوصی حاکم بر بیمه نامه می‌باشد..

پرداخت خسارت از محل این بیمه نامه‌ها مطلق نبوده و چنانچه خسارتی وفق مقررات از شمول تعهدات بیمه نامه خارج باشد این شرکت تجدید نظرخواه هیچگونه مسئولیت و تعهدی در پرداخت خسارت ندارد و در ما نحن فیه با توجه به اینکه آقای … فاقد گواهینامه مجاز و متناسب با وسیله نقلیه بوده و همچنین با توجه به استعلام به جهت تعیین اصالت گواهینامه مقصر حادثه در زمان حادثه دارای گواهینامه (ب) ۱ موقت نیز بوده و حق رانندگی با خودروی مورد بیمه در زمان حادثه را نداشته.

لذا شرکت بیمه حق دارد پس از پرداخت خسارت به زیاندیده جهت استرداد آن با استناد به مواد ۵ قانون بیمه اجباری مصوب سال ۱۳۴۷ و ۸ آیین نامه اجرایی ماده مذکور و نیز ماده 6- قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مصوب سال ۱۳۸۷ به مسئول حادثه فاقد گواهینامه مراجعه نماید؛ لذا برای اینکه پس از خسارت حق مراجعه بیمه گر به مقصر حادثه فاقد گواهینامه جهت استرداد سلب گردد آقای …. خوانده ردیف اول خود را به عنوان راننده معرفی نموده تا بدین وسیله امکان استرداد خسارت برای این شرکت را از بین ببرد لهذا با توجه به اینکه بیمه گذار این شرکت مقصر واقعی حادثه نمی‌باشد. دعوی مطروحه متوجه این شرکت نبوده و وفق بند ۴ ق.آ.د.م. صدور قرار مقتضی مورد استدعاست.

۴- علی رغم ارائه اسناد و مدارک همچون نظریه کارشناس تصادفات گزارش نیروی انتظامی و اظهارات پرسنل بیمارستان که همگی بیانگر این امر می‌باشد. که راننده مقصر در لحظه حادثه آقای …. بوده اما متأسفانه مرجع کیفری بدون توجه به اسناد و دلایل موجود آقای …. را به عنوان راننده مقصر شناخته است و این در حالی است که وفق ماده ۲۲ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مصوب سال ۱۳۸۷ محاکم قضایی موظفند در جلسات رسیدگی به دعاوی مربوط به حوادث رانندگی شرکت بیمه ذی ربط را جهت ارائه نظرات و مستندات خود دعوت نمایند

در حالی که دادگاه صادر کننده رأی برخلاف مقررات قانونی هیچ دعوتی از این شرکت جهت حضور در جلسات دادرسی به عمل نیاورده حال آنکه اگر نماینده این شرکت در جلسه دادرسی دعوت میگردید حتماً دفاع لازم را در خصوص جابجایی راننده ارائه و نتیجه رسیدگی غیر از دادنامه کیفری صادره می‌بود

علی ای حال با عنایت به شرح معروضه، رسیدگی و صدور حکم مقتضی مبنی بر نقض دادنامه معترض عنه و رد ادعای تجدیدنظر خواندگان مورد استدعاست.

نام و نام خانوادگی/ امضا

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *