وقف نامه ترویج علوم قرآنی سندی حقوقی و شرعی است که در آن فردی (واقف) اموال یا دارایی خود را وقف میکند تا درآمد حاصل از آن صرف فعالیتهایی شود که به ترویج و گسترش علوم قرآنی کمک میکند. این نوع وقف با هدف حفظ و گسترش معارف اسلامی و تربیت نسلهای آینده در زمینه قرآن کریم انجام میشود.
وقف نامه ترویج علوم قرآنی
با اطلاع بر احادیث صحیحه در فضیلت خیرات و میراث ما عندکم ینفد و ما عندالله باق و جهت رضای خدا و خشنود حضرت زهرا (س) آقای ……، و سرکار …… وقف مخلد صحیح شرعی و حبس مؤید ملی نمودند. همگی و تمامی عرصه و اعیان شش دانگ زمین پلاک ۱۰۱۷۷ فرعی از ۱۵۱۹۰ به انضمام شش دانگ عرصه و اعیانی زمین پلاک ۱۰۱۷۸ فرعی ۱۵۱۹۰ و هر دو پلاک در کنار هم و متصل به هم میباشد. به نشانی…… کوچه …… پلاک …… با کلیه متعلقات آن و امر تولیت را مادام العمر به خود محول نمودند، و بعد از فوت به سه فرزند خود و پس از فرزندان خود تولیت این موقوفه به عهده رئیس وقف حوزه عملیه اصفهان (شیعه اثنی عشر) در هر زمانی تفویض تا به شرح زیر عمل نمایند،
درآمد خالص حاصل از موقوفه در راه ترویج و نشر فرهنگ و علوم و معارف قرآنی و مکتب اهل بیت (ع) و نیز برگزاری جشنها و سوگواری در ایام شهادت چهارده معصوم (ع) و اعیاد مذهبی در مؤسسه نورالقرآن اصفهان به مصرف برسد.
البته همه یا بخشی از درآمد موقوفه از جمله درآمد حاصله از وصول شهریه دانشجویان ابتدا برای گسترش کمی و کیفی عرصه و اعیانی و احتمالاً تعمیرات و تجهیزات و تهیه کتب و سایر امور مرتبط با موضوع وقف بنا به تشخیص متولی هر عصر صرف گردد در صورت متعذر شدن مصرف وقف، منافع موقوفه در اختیار رئیس حوزه علمیه اصفهان که امر تولیت را نیز به عهده دارند میباشد. تا در راه ترویج علوم قرآنی و مکتب اهل بیت (ع) و نیز آموزش طلاب علوم دینیه در مناطق محروم و نیازمند مصرف شود.
از متولی هر عصر انتظار میرود نهایت سعی و تلاش را بنماید که از موقوفه به نحو احسن در راه و مقصد واقف استفاده گردیده و معطل و بلااستفاده گذاشته نشود.
آقای ……، و خانم …… از ملک موقوفه تخلیه ید نموده و ملک را به تصرف مؤسسه نورالقرآن اصفهان موقوف علیهم دادند و تصرف ایشان به عنوان تولیت است فمن بدله بعد ما سمعه فانما ائمه على الذین یبدلونه والله سمیع علیم.
این وقف نامه در تاریخ …… در دفتر اسناد رسمی شماره ۲ اصفهان با حضور نماینده اوقاف و امور خیریه شهرستان اصفهان تنظیم و ثبت گردید.