چنانچه شما موقع درخواست طلاق همسرتان به دلایل مختلفی اخطاریههای دادگاه به دستتان نرسیده است و یا نتوانستهاید در هیچ کدام از جلسههای رسیدگی دادگاه شرکت کنید، ممکن است شما محکوم اعلام شده باشید و دیگر نتوانید لایحه و یا حتی اعتراضی به دادگاه ارسال کنید.
در چنین شرایطی اگر به طلاق غیابی همسر خود اعتراض دارید اصلاً نگران نباشید چون شما با راهنمایی و مشاوره یک وکیل طلاق به سادگی میتوانید با نحوه ابطال طلاق غیابی آشنا شوید، سپس با ارائه اسناد و مدارک کافی طلاق غیابی همسرتان را باطل کنید، ولی حواستان باشد موضوع به این آسانی هم نیست در واقع برای ابطال طلاق غیابی باید شما شواهد و مدارک قابل اثباتی را در دست داشته باشید.
مهمتر اینکه اگر روند انجام طلاق غیابی از طرف مرد یا زن خارج از شرایط قانونی کشور باشد. همچنین رون طلاق با نقض قانونهای حقوقی و شرعی اتفاق افتاده باشد شما میتوانید برای ابطال طلاق غیابی اقدام کنید. برای انجام تشریفات قانونی و اداری این کار میتوانید از وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلا ایران دادگستر کمک بگیرید.
شرایط ابطال طلاق غیابی
دقت کنید نحوه ابطال طلاق غیابی زمانی امکانپذیر است که هنگام جاری شدن صیغه طلاق یکی از شرایط طلاق غیابی رعایت نشده باشد. در چنین شرایطی شما با کمک وکیل طلاق میتوانید برخی از این شرایط ابطال طلاق غیابی را دوباره در دادگاه مطرح کنید و خطبه طلاق غیابی را باطل نمایید. برخی از این شرایط به شرح ذیل است:
- اگر بعد از صدور حکم طلاق غیابی وضعیت زندگی زوجین طوری تغییر کند که بتوانند مجدداً با یکدیگر زندگی مشترکی داشته باشند یا اینکه مدارک جدیدی پیدا شود و تأیید کند که در طلاق غیابی خطایی رخ داده است.
- اگر طلاق دهنده به دلیل بیماری، جنون و یا دوره خاصی از زندگی، بدون اختیار خود تهدید به طلاق غیابی شود.
- اگر صیغه طلاق با الفاظ اشتباه و نامعلوم خوانده شود طلاق غیابی باطل است. در چنین شرایطی میتوانید با کمک وکلای پایه یک دادگستری ما در گروه وکلا ایران دادگستر دادخواست ابطال طلاق غیابی را در دادگاه مطرح کنید.
- اگر تعداد شهود موقع جاری شدن صیغه طلاق کم باشد. یا اینکه شاهدین طلاق غیابی عادل، بالغ، با تقوا و مرد نباشند از طرفی شاهدین کمتر از ۲ نفر باشند.
- شرایط دیگر اینکه زن در زمان جاری شدن صیغه طلاق غیابی عادت ماهانه یا نفاس باشد. البته چنین وضعیتی برای زن یائسه و یا زن حامله صدق نمیکند در این خصوص باید زن یائسه به مدت ۳ ماه با شوهر خود نزدیکی نداشته باشد.
مراحل ابطال طلاق غیابی
برای انجام مراحل و نحوه ابطال طلاق غیابی از طرف زن یا مرد اول از همه باید با راهنمایی و مشاوره یک وکیل خانواده که تخصص زیادی در امور مشاوره حقوقی و مشکلات خانواده و طلاق دارد یک دادخواستی را مربوط به ابطال طلاق غیابی تهیه و تنظیم کنید.
سپس دادخواست را به همراه یکسری مدارک لازم از جمله سند ازدواج و سند طلاق و همچنین مدارک هویتی خود را از طریق یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید و به دادگاه ارسال نماید. همچنین برای رسیدگی ابطال طلاق غیابی در دادگاه در جلسههای دادرسی شرکت کنید. چنانچه مایل هستید وکلای حقوقی ما در گروه وکلا ایران دادگستر به عنوان نماینده شما در تمام جلسات دادگاه شرکت میکنند و با ارائه اسناد و مدارک لازم مانع از ضایع شدن حق و حقوق شما خواهند شد.
مدارک لازم برای ابطال طلاق غیابی
مهمترین مدارکی که برای نحوه ابطال طلاق غیابی از طرف زن یا مرد نیاز است عبارتند از:
- مدارک هویتی مثل اصل شناسنامه و کارت ملی
- مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه ثنا مانند برگه ثبت نام، نام کاربری و همچنین رمز عبور
- دادخواست تنظیم شده
- سند نکاح و سند طلاق
- گواهی پزشکی قانونی
- استشهادیه کتبی
- شهادت شهود
هزینه ابطال طلاق غیابی
هزینه دادرسی برای ابطال طلاق غیابی با توجه به نرخ تعرفه سال جاری توسط قوه قضاییه تعیین میشود؛ اما به طور کلی هزینه ابطال طلاق غیابی بسته به عوامل مختلفی دارد مانند:
- هزینه هر برگ دادخواست
- هزینه خدمات ارائه شده از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
- هزینه ثبت دادخواست
- هزینه تایپ مدارک
- هزینه ضمیمه کردن مدارک
- هزینه ارسال دادخواست برای باطل کردن طلاق غیابی
- هزینه وکیل در صورت اخذ وکیل طلاق
- هزینه مشاوره حقوقی
حقوق زن در طلاق غیابی
در طلاق غیابی، زن میتواند حقوق مالی خود را از همسرش مطالبه کند، مشروط بر اینکه شرایط قانونی رعایت شده باشد. این حقوق شامل موارد زیر است:
-
مهریه:
زن میتواند تمام یا بخشی از مهریه خود را از شوهر مطالبه کند. مهریه دینی بر عهده مرد است و حتی در صورت طلاق، قابل وصول است. - نفقه:
اگر شوهر پیش از طلاق نفقه پرداخت نکرده باشد، زن میتواند با کمک وکیل نفقه ، نفقه گذشته خود را از طریق دادگاه مطالبه کند. همچنین، در دوران عده (مدت قانونی پس از طلاق) نیز حق دریافت نفقه دارد، مگر آنکه طلاق به دلیل عدم تمکین زن باشد. - اجرتالمثل:
اگر زن در طول زندگی مشترک کارهایی را انجام داده باشد که بهصورت عرفی وظیفه او نبوده (مانند کارهای خانه)، میتواند درخواست اجرتالمثل نماید. - حضانت فرزندان و هزینههای مرتبط:
در صورت داشتن فرزند، زن میتواند درخواست حضانت فرزندان و مطالبه نفقه فرزندان را نیز مطرح کند. - شرط های ضمن عقد:
اگر در عقدنامه شروطی مانند حق طلاق، حق تحصیل، یا حق اشتغال برای زن تعیین شده باشد، زن میتواند به استناد آن شروط حقوق خود را پیگیری کند.
استفاده از وکیل متخصص در این موارد میتواند به زن کمک کند تا تمامی حقوق قانونی خود را بهطور کامل دریافت کند.
وکیل ابطال طلاق غیابی
یادتان باشد دادگاه نمیتواند به علت غیبت زن یا مرد و یا عدم تکمیل مدارک لازم و شلوغ بودن جلسات رسیدگی مدام رأی طلاق غیابی را به تعویق بیاندازد. به همین دلیل ممکن است دادگاه صالح در زمان صدور حکم طلاق غیابی رأی اشتباهی را صادر کند. از این رو برای جلوگیری از تضییع شدن حق و حقوق خود بهتر است از یک وکیل ابطال طلاق غیابی کمک بگیرید. یقیناً وکیل طلاق اولین کاری که برایتان انجام میدهد اعتراض به صدور حکم طلاق غیابی است.