دادخواست مطالبه خسارات مادی و معنوی لغو پرواز، درخواست رسمی از دادگاه است تا شرکت هواپیمایی به دلیل لغو پرواز و خسارات وارده به مسافر، موظف به پرداخت غرامت شود. این نوع دادخواست زمانی مطرح میشود که یک شرکت هواپیمایی بدون اطلاع قبلی یا با اطلاع ناکافی، پروازی را لغو کند و این لغو به مسافر خسارات مادی (مانند هزینههای اضافی اقامت، حمل و نقل و …) و معنوی (مانند استرس، ناراحتی، از دست دادن فرصتها) وارد کند.
نمونه دادخواست مطالبه خسارات مادی و معنوی ناشی از عدم انجام تعهد لغو پرواز بدون اطلاع قبلی
ریاست محترم دادگستری شهرستان ……
سلام علیکم
با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی به شماره سریال …… و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتى الذکر اعتبار قانونی را واجد بوده در یک جمله مستوجب پذیرش میباشد.
به موجب یک طغری بلیط رفت و برگشت از فرودگاه …… به مقصد موکل رابطه قراردادی با خواندگان محترم دارد.
موکل پس از مراجعت به فرودگاه جهت عزیمت به مقصد معلوم متوجه میشود پرواز بدون اطلاع قبلی لغو شده و لغو پرواز سردرگمی و تفویت منافع مالی و روحی و روانی موکل را موجب گردیده است.
به موجب مستفاد از قوانین مطاعه: بنا بر وجوب اصل لزوم و صحت قراردادها هر شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی باید در برابر تعهدی که داده جوابگو و در مواعد مقرره آن را ایفاء و اجرا نمایند و در صورت عدم انجام تعهد متضرر در صورت اثبات تقصیر شخص متعهد و اثبات رابطه علیت متعارف بین فعل مقصر و شخص زیان دیده حق مطالبه خسارات وارده را دارد.
مضافاً مطابق قوانین عمومات کشوری ضرر و زیان مشتمل بر ضرر مادی و معنوی میباشد، و براساس ماده ۹ ق.آ.د.ک. سابق و جدید (مصوب ۱۳۹۲) از جمله ضرر و زیان قابل مطالبه ضررهایی است که مستلزم کسر حیثیت و بیاعتباری اشخاص و صدمات روحی میباشد که این ماده یک قانون مسئولیت مدنی و ماده دوم همان قانون مورد توجه مقنن تأکیداً موضوع در واقع شده است.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به ماده هشتم اصلاحی پروتکل گواتمالا مصوب مارس ۱۹۷۱ که ایران با تصویب مجلس ۱۳۵۴/۲/۳۱ به آن پیوسته است، و مسئولیت شورای ملی در ۱۳۵۳/۱۱/۱۵ و تصویب سنا تأخیر در حمل و نقل را 500/62 هزار و پانصد فرانک: تعیین نموده در
هرچند این خسارت جبران کننده نبوده بلکه صرفاً خشنود کننده است.
و مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ ق.آ.د.م. و لحاظ قاعده فقهی و ارزشمند «ضرر و لاضرار» رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
مزید امتنان خواهد بود در اجرای ماده ۱۹۹ قانون صدرالذکر و در جهت کشف واقع تمحیص نفس الامر و از باب حکمت و سبیل معرفت از هر اقدام مقتضی دریغ نفرمایید.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……