مطالبه حق سرقفلی بعد از قطعیت حکم تخلیه

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
مطالبه حق سرقفلی بعد از قطعیت حکم تخلیه (1)

مطالبه حق سرقفلی بعد از قطعیت حکم تخلیه به این معنا است که پس از آنکه حکم تخلیه ملک به نفع مالک (موجر) صادر و قطعی شد، مستأجر می‌تواند با استناد به حقوق قانونی خود، حق سرقفلی یا حق کسب و پیشه را از مالک مطالبه کند. این موضوع به شرایط خاص قرارداد و قوانین مربوط بستگی دارد.

نمونه مطالبه حق سرقفلی بعد از قطعیت حکم تخلیه

مطالبه حق سرقفلی بعد از قطعیت حکم تخلیه

ریاست محترم دادگستری …… 

سلام علیکم- با احترام،

و با جواز حاصل از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی و ممضى به امضاء وکیل مع الواسطه آقای …… به موجب وکالتنامه‌های ۱) شماره …… مورخ ۹۴/۴/۱۸ دفترخانه …… ۲) شماره  ……  مورخ ۹۴/۳/۲۶

دفترخانه ……… خاطر عالی را توکیلاً مستحضر می‌دارد؛

خواسته‌های مطروحه بدلایل مشروحه آتی الذکر اعتبار قانونی را واجد بوده و مآلاً شایسته پذیرش می‌باشد.

1) موکل ردیف دوم آقای احسان …… به موجب گواهی حصر ورثه شماره ۱۴۵۵/۱/۹۳ شعبه اول شورای حل اختلاف …… تنها وارث مرحوم پناهعلی می‌باشد.

2) براساس قرارداد مورخ ۶۲/۶/۱۷ به شماره ۸۴ فروش حق سرقفلی چهاردیواری سالن ۲۰۰ متری به همراه محوطه آن جمعاً ۴۰۰ متر مربع و برق ۳ فاز به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان جزء پلاک ثبتی 249/۳۳ بخش ۱۲ …… واقع در …… توسط مورث خواندگان (مرحوم خلیل) به موکل ردیف اول (اصالتاً) و به مورث موکل ردیف دوم محرز و ثابت است.

3) به موجب دادنامه شماره ۱۷۴ مورخ ۸۰/۲/۹ شعبه هفتم سابق دادگاه عمومی ‌…… شعبه سوم فعلى …… مورث خواندگان به مبلغ ۱۳۵ میلیون ریال له موکلین بابت سرقفلی عین مستأجره محکومیت حاصل نموده و پس از طی چندین سال و صدور آرای متهافت نهایتاً شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان …… مبادرت به صدور دادنامه …… مورخ …… نموده و رأی شعبه هفتم دادگاه حقوقی  ……  (سابق) را تأیید نموده است.

لکن بعلت گذشت بیش از ۱۲ سال و بعلت اشتباه فاحش اجرای احکام مدنی دادگستری، حکم تخلیه اجرا و در قسمت مربوط به حق سرقفلی اقدامی بعمل نیامده و با عدم اجرای حکم و فوت احد از محکوم لهم (مرحوم پناهعلی) و فوت محکوم علیه (خلیل) در عمل پرونده قابلیت اجرایی از جهت وصول حق سرقفلی به نرخ روز را از دست داده است. (تبصره ماده ۱۹ قانون کارشناسان)

4) با گذشت بیش از ۱۲ سال از صدور احکام مزبور کماکان حق سرقفلی موکلین بر رقبه پیش گفته ثابت و مدلل می‌باشد.

5) مورث خواندگان حین اجرای حکم تخلیه رقبه بدون پرداخت حق سرقفلی اموال منقول متعلق به خواهان ردیف اول و مورث موکل ردیف دوم را به نفع خود تصاحب نموده است.

6) براساس ماده ۳ ق.آ.د.م. و اصل ۱۶۷ ق.ا هر کجا در قانون ابهام اجمال وجود داشته باشد باید به منابع معتبر فقهی و فتاوای مراجع عظام رجوع نمود که در مانحن فیه در موضوع سرقفلی به متون نتیجه از جمله تحریرالوسیله حضرت امام (ره) در پاسخ به سئوالات ۲۰۷ و ۲۱۳ و ۲۱۷ از مجموع استفتائات در جلد دوم می‌توان مراجعه نمود که ملخص آن استحقاق موکلین به دریافت بهای عادله به نرخ روز سرقفلی می‌باشد.

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

رسیدگی و استماع خواسته و نفس الامر صدور حکم بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

تفاوت تمبر در هر دو جزء پس از قطعیت بهای خواسته که با جلب نظر کارشناس رسمی محقق خواهد شد برابر بند ۱۴ ماده ۳ قانون وصول و در زمان اجرای حکم تأدیه خواهد شد.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *