مراحل طلاق از طرف مرد پیچیده نیست. بر طبق قانون، منوط به رعایت تشریفاتی است که مرد ملزم است، برای اقامه دعوی خود آن را رعایت کند. تا در دادگاه خانواده به خواسته وی ترتیب اثر داده شود. و قاضی درخواست او را مبنی بر طلاق یک طرفه بپذیرد. بدون سپری کردن مراحل قانونی، به دعوی مرد ترتیب اثر داده نشده. و خواسته او مبنی بر طلاق رد می گردد. در ادامه مراحل طلاق از طرف مرد را با هم بررسی می کنیم:
مراحل طلاق از طرف مرد
قانون گذار برای جاری شدن طلاق یک طرفه، تشریفاتی را اعمال نموده که مرد به عنوان درخواست دهنده، بایستی آن را رعایت کند. این مراحل شامل تقدیم دادخواست، حضور در جلسات دادگاه، معرفی داور، و مراجعه به دفترخانه برای اجرا و ثبت طلاق است. که در ذیل مفصلاً آن را بررسی خواهیم کرد. در صورت هرگونه ابهام راجع به مراحل طلاق از طرف مرد، می توانید با ما در تماس باشید و سوالات خود را با وکلای ایران دادگستر در میان بگذارید.
آیا پرونده حقوقی دارید؟
وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،
مشاوره رایگان طلاق از طرف مرد
- وکیلان متخصص ایران دادگستر با بیش از 2 دهه تجربه موفق
- بیش از ۵۰۰ پرونده موفق در این حوزه
- پاسخ دهی سریع و رایگان!
- مشورت با وکیل حرفه ای
تقدیم دادخواست حقوقی مبنی بر اجرای طلاق یک طرفه
مرد بایستی به عنوان تقاضا دهنده، دعوی حقوقی خود را مبنی بر طلاق یک طرفه به دادگاه ارائه دهد. لذا ملزم است که به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند. و دادخواست خود را تقدیم دارد و با ضمیمه کردن مدارکی اعم از سند نکاحییه، مدارک هویتی اعم از شناسنامه و کارت ملی زوجین و سایر مدارک و ابطال کردن تمبر خواستار رسیدگی به دعوی خود از دادگاه خانواده باشد. بدون انجام این مراحل شکلی، پرونده ای ثبت نشده و به خواسته مرد ترتیب اثر داده نمی شود.
بیشتر بخوانید : معایب طلاق از طرف مرد؛ دردسرهایی که باید بدانید!
ثبت دادخواست توسط وکیل طلاق
مرد می تواند مراحل ثبت دادخواست و ارائه دادن مدارک مورد نیاز به دادگاه را به وکیل طلاق که تجربه کافی به روند پرونده های خانواده اعم از طلاق داشته واگذار کند. و به او در این امر وکالت دهد. تا با مراجعه به سامانه ثنا و یا دفتر خدمات قضایی خواسته موکل خود مبنی بر طلاق را به ثبت برساند. از آنجایی که پرونده طلاق، پروسه طولانی داشته پیشنهاد می گردد. انجام مراحل اداری و دادرسی آن را به وکیل متخصصی که تجربه و مهارت کافی دارد واگذار کنید. گروه وکلای ایران دادگستر همراه شماست. شما می توانید روند پرونده خود را در حوزه طلاق به وکلای متخصص ما واگذار کنید.
مراجعه به دادگاه خانواده در وقت مقرر رسیدگی
بعد از ثبت دادخواست و ارسال پرونده به دادگاه خانواده، جلسه رسیدگی تعیین شده .و به طرفین ابلاغ می گردد که در موعد مقرر حضور پیدا کرده و از خود دفاع کنند. لازم به ذکر است که مرد نیاز نیست برخلاف زوجه، برای تحقق طلاق یک طرفه و اثبات ادعای خویش مدارک موجهی را ارائه دهد. تا دادگاه به خواسته وی ترتیب اثر دهد. اما الزامی است ، مدارکی را برای اثبات
پرداخت حقوق مالی زوجه اعم از مهریه و نفقه به دادگاه ارائه دهد. تا بتواند گواهی عدم امکان سازش، که دریافت آن در مواردی که طلاق از طرف از مرد بوده الزامی است، از دادگاه اخذ و به دفتر خانه برای ثبت طلاق ارائه دهد.
معرفی داور
برخلاف طلاق توافقی، در رابطه با اجرای این طلاق، حضور در جلسات مشاوره الزامی نیست. اما طبق قانون حمایت خانواده، زوجین ملزم هستند تا داوری که متاهل بوده، را از بین بستگان نزدیک خود که مورد تایید هر دو طرف است. به دادگاه معرفی کنند. تا با زوجین در جلسات دادگاه حضور پیدا کند. اگر زوجین ممانعت کنند، دادگاه راسا به تعیین داور، اقدام می کند.
دریافت گواهی عدم امکان سازش
قانون گذار زمانی که طلاق به صورت یک طرفه بوده، یا قرار است به صورت توافقی جاری گردد. اخذ گواهی عدم امکان سازش را الزامی می داند. این حکم بدین معنی است که مرد دیگر تمایلی به سازش و ادامه زندگی با زوجه ندارد و خواستار جدایی و طلاق است. اگر دادگاه به اقناع وجدانی برسد و ادامه زندگی را غیر ممکن تشخیص دهد. این گواهی را صادر و آن را به مرد ارائه می دهد. تا با ارائه آن به دفتر خانه بتواند طلاق خود را به ثبت برساند و از زوجه جدا شود.
مراجعه به دفترخانه ازدواج و طلاق
اگر گواهی عدم امکان سازش صادر شود و زوجه اعتراض خود را من باب تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی به دادگاه ارائه ندهد. و یا تقاضای واخواهی من باب عدم حضور خود در جلسات دادگاه نداشته باشد. مراحل طلاق یک طرفه پایان یافته. و مرد تنها ملزم است، ظرف مهلت سه ماه به دفتر خانه ازدواج و طلاق مراجعه کرده و گواهی عدم امکان سازش را به سر دفتر ارائه دهد. تا دفتردار با رویت آن خواسته مرد را بپذیرد. و طلاق یک طرفه را به ثبت برساند.
ثبت طلاق در دفترخانه به صورت غیابی
پس از اخذ گواهی عدم امکان سازش از دادگاه، زوج به دفترخانه مراجعه کرده و تقاضای ثبت طلاق را خواستار می شود. سردفتر ملزم است، زوج و زوجه را در تاریخ مقرر برای حضور در دفترخانه دعوت کند و به آنها اعلام دارد که برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن حضور پیدا کنند. اگر زوجه بدون علت موجه ممانعت کند. و در دفترخانه حاضر نشود. به خواسته زوج ترتیب اثر داده شده و می تواند اجرای صیغه طلاق و ثبت آن به صورت غیابی را خواستار شود.
مراحل طلاق غیابی از طرف مرد
منظور از طلاق غیابی، طلاقی است که بدون حضور زوجه و وکیل او انجام می شود. مراحل طلاق غیابی از طرف مرد به این شرح است:
- تقدیم دادخواست : مرد ملزم است که دادخواست خود را مبنی بر اجرای طلاق به دفاتر خدمات قضایی ارائه دهد تا پرونده جهت رسیدگی به دادگاه خانواده تقدیم شود.
- حضور در جلسات دادگاه و معرفی داور : با ارسال پرونده به دادگاه خانواده، وقت رسیدگی تعیین و به خواسته طرفین دعوی رسیدگی می شود.که در این دعوی مرد تقاضا دهنده بوده.و بایستی با حضور در جلسات دادگاه دفاعیات خود را ارائه. و مدارک مورد نیاز اعم از رسید پرداخت دیون و حقوق مالی زوجه را تقدیم. و داوری را طبق ماده 28 قانون حمایت خانواده معرفی کند.
- دریافت گواهی عدم امکان سازش : اگر زوجه از حضور در جلسات دادگاه خودداری کند. و لایحه ارسال نماید.دادگاه به صورت یک طرفه به دعوی زوج رسیدگی کرده.و در صورت وارد بودن ادعای وی به آن ترتیب اثر می دهد. و گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید.
- مراجعه به دفترخانه ازدواج و طلاق : اگر گواهی عدم امکان سازش که دلالت بر اجرای طلاق دارد به زوجین ابلاغ شود.و علی رغم آن زوجه،اعتراضی من باب عدم حضور خود تقدیم نکند. و مهلت 20 روزه تمام شود.به خواسته زوج ترتیب اثر داده شده.و او ملزم است به دفترخانه مراجعه و صدور حکم غیابی طلاق را خواستار شود. از آنجایی که اعتبار این گواهی سه ماه است بایستی در موعد مقرره به دفتر خانه تقدیم شود. در غیر این صورت بی اعتبار شده.و بایستی تمامی مراحل نامبرده از ابتدا انجام شود.