در لایحه دفاعیه تصادف منجر به جرح موکل یا متهم در مورد عدم عمدی بودن حادثه توضیح داده و با ارائه مدارک و شواهد مبنی بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، درخواست کاهش مجازات یا صدور حکم برائت را می نماید. در ادامه می توانیم نمونه ای از لایحه دفاعیه تصادف منجر به جرح که توسط وکیل ایران دادگستر تنظیم شده را مشاهده کنید.
دادخواست یا لایحه دفاعیه تصادف منجر به جرح
بسمه تعالی
تاریخ: ……
ریاست محترم شعبه …… دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان …….
باسلام و احترام خدمت جنابعالی،
توضیحاتی را پیرامون پرونده کلاسه …… بیان میدارم:
در خصوص تصادف پیش آمده چیزی که در وهلهی اول به نظر میرسد، این است که مأمور محترم راهنمایی و رانندگی پس از وقوع حادثه و بافاصلهی زمانی در سر صحنه حاضر شدهاند که این امکان مستقر شدن حقیقت را فراهم مینماید.
با این توضیح که موضوع تصادف دو خودرو و یا دو وسیله نقلیه نمیباشد که با برهم نزدن صحنه تصادف امکان کارشناسی دقیق فراهم باشد. بلکه مورد سرنگونی موتور سیکلت بوده است و همچنین مورد از موارد جرائم مشهود و در نظر مأموران نبوده است.
1- مأموران راهنمایی رانندگی خارج از حیطه وظیفه که میبایست، مقصر حادثه و آثار و علائم حادثه را مشخص و کروکی تهیه نماید. در خصوص تعداد راکبین اظهار نظر نمودهاند و به مانند وکیلی کارکشته درصد نقض اظهارات راکبین و شهود برآمدهاند که جای بسی شگفتی است. ایشان در حیطه وظایف و اختیارات مقام محترم قضایی اظهار نظر نمودهاند.
2- مأمور چنین استدلال نموده است، که شخص مدعی رانندگی موتور، آسیب ندیده است. فلذا اقرار ایشان قابل قبول نیست. لازم به توضیح نیست که در بسیاری تصادفات منجر به فوت عدهای از سرنشینان خودرو به علت آسیب شدید فوت نمودهاند. در حالیکه که سرنشینان دیگر بدون آسیبی حتی جزئی از وسیله نقلیه خارج شدهاند. پس میزان ضربه و چگونگی وارد شدن آن و همچنین مکان شخص در لحظه تصادم نقشی سرنوشت ساز دارد. آیا این انصاف است که بنده در تصادف صدمه جانی ببینم و درنهایت به دلیل شبهه کارشناس حقوقم پایمال شود؟
3- طبق ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی ادله اثبات دعوی عبارتند از اقرار اسناد کتبی، شهادت امارات و قسم و در قانون مجازات اسلامی (ماده ۱۶۰) شامل اقرار، شهادت، مستامه، سوگند و علم قاضی میباشد. در موضوع پیش رو راکب موتور اقرار نموده است که پشت فرمان بوده است و حین تصادف دو نفر بودهایم و همچنین شهودی که در محل حاضر بودهاند. در شعبه دادیاری به حقیقت اقرار ایشان و جزئیات حادثه شهادت دادهاند. فلذا در این جا دو مورد از ادله اثبات دعوی که روشنگر حقیقت موضوع میباشند، موجود است و در واقع نوبت به امارات قضایی، مانند کارشناسی که موجب ظن است، نه حصول یقین، و طبق ماده ۱۳۲۴ قانون مدنی جهت تکمیل ادله دیگر میباشد، نمیرسد. همچنین گزارش جناب سرگرد …… در تاریخ …… که در راستای دستور حضرتعالی جهت معاینه و تحقیق محلی به محل حادثه رفته بودند. مؤید حقیقت اظهارات راکبین موتورسیکلت میباشد.
4- استاد دیگر مأمور صحنه تصادف اظهارات بنده در آمبولانس میباشد در حالیکه براثر شدت آسیبهای وارده به سرم که نظریه پزشکی قانونی و طول درمان تعیین شده مؤید این مطلب میباشد. بنده حتی به یاد ندارم که بعد از حادثه چه گفتهام و چه شده است و اگر حرفی زدهام در آن وضعیت به سختی قابل قبول است.
فلذا بررسی در مورد موضوع جهت احقاق حق بنده و برقراری عدالت از محضر عالی مورد استدعاست.
با کمال احترام
نام و نام خانوادگی