لایحه دفاعیه تحویل و تسلیم مبیع سندی حقوقی است که یکی از طرفین یک قرارداد خرید و فروش (عقد بیع) در پاسخ به دادخواستی مبنی بر الزام به تحویل و تسلیم مبیع (موضوع معامله) تنظیم میکند. در واقع، طرفی که موظف به تحویل مبیع است، با تنظیم این لایحه سعی میکند دلایل قانونی و مستدلی را برای عدم انجام تعهد خود یا به تعویق انداختن آن ارائه دهد.
نمونه لایحه دفاعیه تحویل و تسلیم مبیع
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……
شعبه ……
سلام علیکم
با احترام، با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده ردیف اول دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوى خواهان آقای / خانم ……
به خواسته:
الزام به تنظیم سند رسمی انتقال پلاک ثبتی شماره ……
تحویل و تسلیم مبیع هر یک مقوم بر ۱۱ میلیون ریال (با لحاظ ارزش منطقهای ملک)
با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……
تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……
بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:
۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه میباشد:
بدواً نواقص: ……
ایرادات شکلی:
حسب آنچه خواهان محترم از طریق نسخه ثانی و ضمائم برای موکل اینجانب ارسال داشته وجود قرارداد مورخ …… میباشد که خواهان آن را عقد بیع تلقی و خواستههای خود را که از فروعات عقد بیع میباشد. بر علیه موکل مطرح نموده و این در حالی است که اولاً: در مواردی که خریدار و فروشنده قصد معاملهای را دارند که هنوز مقدمات آن فراهم نشده است.
قراردادی میبندند و تعهد میکنند که معامله را با شرایط معین و در مهلت خاص انجام دهند، سندی را که در این باب تنظیم میشود وعده بیع و در زبان عرف (قولنامه) میگویند بدین ترتیب هدف از تنظیم قولنامه این است که برای دو طرف دینی به وجود آید که موضوع آن انشاء عقد بیع است.
در رویه قضائی گذشته محاکم قضائی این قبیل قراردادها را هر چند که مبلغی از ثمن بعنوان بیعانه پرداخت شده و طرفین از خریدار و فروشنده نامیده شده،اند، تعهد به بیع دانستهاند نه وقوع عقد بیع بنابراین با عنایت به مفاد قرارداد مذکور عقد بیع از آن استشمام نمیشود فلذا دعوی وکیل محترم خواهان به کیفیت مطروحه قابلیت استماع ندارد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
صدور قرار شایسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……