لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق

در لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق؛ وقف معلق نوعی وقف است که اجرای آن به وقوع شرط یا گذشت مدت معینی موکول شده است. در صورتی که شرط وقف محقق نشود یا مدت مقرر سپری شود و وقف اجرا نشود، وقف معلق باطل تلقی می‌شود. لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق، سندی حقوقی است که یکی از طرفین دعوی (معمولاً وارثین واقف یا اشخاص ذینفع) برای دفاع از ادعای بطلان وقف تنظیم می‌کند.

نمونه لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق

نمونه لایحه دفاعیه اعلام بطلان وقف معلق

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……

شعبه ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق بــه تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……

به خواسته: اعلام بطلان وقف معلق مقوم بر ۱۱ میلیون ریال (با لحاظ ارزش منطقه‌ای ملک)

با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……

تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……

بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر می‌دارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:

۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه می‌باشد:

بدواً نواقص: ……

ایرادات شکلی۱) …… 2) …… 3) ……

مقدمتاً: آنچه وکیل محترم خواهانها در دادخواست خود تصریح و جهت تدارک دفاع در قالب نسخه ثانی دادخواست به همراه ضمائم برای موکل اینجانب بعنوان (متولی اداره اوقاف و امور خیریه موقوف علیهم) ارسال داشته اینکه مورث موکلین ایشان بصورت کلی در معین یک هکتار مشاع از مجموع ده هکتار ششدانگ یک قطعه زمین مشاع از ۹۶ سهم مشاع روستایی …… را وقف نموده و استدلال نموده این امر با لزوم منجز بودن وقف تعارض داشته و ملازمه بین سبب (عقد) و مسبب حبس عین و تسبیل منفعت را از بین برده و به همین جهت وقف از بدو آن عملی منبطل بوده است.

در ماهیت: در پاسخ به استدلال وکیل محترم خواهان­ها نگارنده معتقد است. در قوانین هیچ دلیلی بر بطلان وقف معلق وجود ندارد و در دعوی حاضر، واقف، «‌سبب‌» (عقد) را چنان تمهید نموده که با تحقق شرط کارساز شود، در نتیجه ادعای وکیل محترم خواهانها مبنی بر اینکه ملازمه بین سبب و اثر آن از بین رفته صحیح نمی‌باشد. چه این «‌ملازمه‌» بر مبنای مقتضا و طبیعت «‌سبب‌» همیشه موجود است.

به عبارت دیگر درستی وقف عین مشاع نیاز به استدلال ندارد. چه در ماده ۸۵ ق.م. در بیان انواع مال که وقف آن امکان دارد آمده است.

«‌ …..اعم از اینکه منقول باشد یا غیر منقول مشاع باشد یا مفروز»

 

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

رسیدگی و صدور حکم بر بطلان دعوی خواهانها از محضر دادگاه تحت استدعاست.

 

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *