لایحه اعتراض به قرار منع موقوفی تعقیب سندی حقوقی است که در صورتی که دادسرا یا دادگاه قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب را در پرونده شما صادر کرده باشد، میتوانید برای اعتراض به این قرار تنظیم کنید. این لایحه به دادگاهی که قرار را صادر کرده، تقدیم میشود.
نمونه لایحه اعتراض به قرار منع موقوفی تعقیب
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……
شعبه ……
سلام علیکم
با احترام، و با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……
به خواسته: اخذ به شفعه
با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……
تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……
بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:
۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه میباشد:
مقدمتاً به استناد ماده ۱۰۹ ق.آ.د.م. و با عنایت به وضع و نوع دعوا، تقاضای تأمین خسارات ناشی از هزینه دادرسی و حق الوکاله که ممکن است، خواهان محترم محکوم شود درخواست میگردد.
بدواً نواقص: ۱) …… 2) ……
ایرادات شکلی:
در محضر دادگاه نیاز به توضیح نخواهد بود که تملک قهری مال دیگری امری است. استثنایی و خلاف قاعده اخذ به شفعه چون موجب تملک قهری میشود داخل در صلاحیتهای عمومی اشخاص نیست و امکان استفاده از آن باید به وسیلهی «اعطاء حق ویژه» به وجود آید. قانون مدنی حق شفعه را به طور مستقیم تعریف نکرده است. ولی از ماده ۸۰۸ ق.م. که شرایط ایجاد حق را شمرده میتوان به مفهوم و تعریف آن دست یافت و گفت:
حق شفعه حقی است که به یکی از دو شریک ملک قابل تقسیم داده میشود تا بتواند در برابر پرداخت قیمتی که خریدار حصه شریک سابق به او داده است، آن را تملک کند اگر بخواهیم تعریف را سادهتر بیان کنیم باید گفت:
(حق تملک قهری حصه شریک سابق است از خریدار آن در برابر قیمتی که پرداخته)
از مفاد مادۀ ۸۰۸ ق. م. برمیآید که شفعه حق عینی است. زیرا حق تملک مستقیم به شریک میدهد بدون این که نیازی به الزام خریدار به انتقال و اجرای تعهد باشد.
شرایط ایجاد حق شفعه
با توجه به مادۀ ۸۰۸ ق.م. شرایط ایجاد حق شفعه عبارت است از:
غیر منقول بودن مال مشاع
بودن مال بین دو نفر
قابل تقسیم بودن مال
انتقال سهم یکی از دو شریک به وسیلهی بیع به شخص ثالث
با وصف فوق بر دعوی مطروحه ایراد شکلی ذیل وارد و قبل از ورود به ماهیت تعیین تکلیف ایراد شکلی مطروحه مزید امتنان خواهد بود چه عدم پذیرش ایراد شکلی مزبور هم از طریق حکمت و هم از طریق سبیل معرفت بر قوه تصور ثقیل خواهد آمد.
مقارن این حال:
اخذ به شفعه ملازم با ابطال عقد بیع مابین شریک و خریدار جدید دارد که در مانحن فیه خواهان چنین ننموده است.
و با امعان نظر به این واقعیت که در سایه فهم درست از قوانین و اجرای منظم و دقیق آنها تحقق اهداف والای شارع مقدس و مقنن میسور خواهد شد؛ مزید توفیق وجدان مطلق العنان آن مقام محترم قضایی را در صدور رأی شایسته از قادر متعال مسئلت دارم.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل خوانده ……