قرارداد بهره برداری از امکانات شرکت جهت ترانزیت مواد نفتی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
قرارداد بهره برداری از امکانات شرکت جهت ترانزیت مواد نفتی

قرارداد بهره برداری از امکانات شرکت جهت ترانزیت مواد نفتی، توافقی حقوقی بین یک شرکت صاحب تاسیسات نفتی (مالک) و یک شرکت حمل و نقل یا پالایشگاهی (بهره‌بردار) است.

متن قرارداد بهره برداری از امکانات شرکت جهت ترانزیت مواد نفتی

این قرارداد بشماره …… در تاریخ …… فی مابین؛

(۱) شرکت …… به نشانی: …… دارای کد اقتصادی شماره  ……  که در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیتهای صنعتی …… تحت شماره …… به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان …… و …… که منبعد در این قرارداد اختصاراً «‌مجتمع» نامیده می‌شود از یک طرف،

و

(۲) شرکت …… ( …… ) به نشانی: …… با شماره تلفن­های …… و  ……  و نمابر شماره  …… و دارای کد اقتصادی شماره …… که در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیتهای صنعتی …… تحت شماره …… به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان …… و …… که منبعد در این قرارداد «بهره­بردار» نامیده می‌شود از طرف دیگر که متفقاً طرفین قرارداد نامیده می‌شوند به جهات و شرایط ذیل منعقد گردید.

ماده ۱- موضوع قرارداد

موضوع قرارداد عبارت از استفاده و بهره برداری موقت «بهره­بردار» از راه‌ها تسهیلات امکانات و حوضچه آرامش «‌مجتمع» واقع در …… ، جهت حمل ذخیره سازی و ترانزیت دریائی فرآورده‌های نفتی …… از طریق پهلوگیری شناورها و بارگیری آنها از طریق کامیون‌های نفتکش ارسالی توسط «‌بهره‌بردار» و یا از مخازن معین شده در کارخانه «‌مجتمع» می‌باشد.

1- 1- ترانزیت هر گونه فرآورده‌های نفتی دیگر از سوی «بهره­بردار» موکول به توافق کتبی و قبلی «‌مجتمع» پس از تعیین تعرفه مربوطه خواهد بود.

1- 2- هزینه‌های استفاده از امکانات تأسیسات تجهیزات و تسهیلات موجود در کارخانه «‌مجتمع»، در صورت نیاز و درخواست «‎بهره بردار»، بر اساس تعرفه‌های موجود «‌مجتمع»، محاسبه خواهد شد.

1- 3- استفاده از جاده‌های مواصلاتی «‌مجتمع» بر اساس کروکی (پیوست شماره ۱)

ماده ۲- مدت قرارداد

مدت این قرارداد از تاریخ …… تا …… به مدت …… می‌باشد. که با توافق «‌مجتمع» قابل تمدید خواهد بود.

2- 1- «‌بهره‌بردار» موظف است به نحوی برنامه ریزی نماید که در پایان مدت قرارداد در ارتباط با شرکت یا شرکت‌های مرتبط در محدوده موضوع این قرارداد، تعهد ناتمام نداشته باشد.

2- 2- در صورتیکه در پایان مدت قرارداد «بهره­بردار» دارای تعهدات ناتمام قبلی باشد، مدت این قرارداد به منظور انجام تعهدات فوق با اطلاع کتبی «‌بهره‌بردار» به «‌مجتمع»، حداکثر برای …… و با دریافت درصد نرخ تعرفه اضافی تمدید خواهد شد.

2- 3- در پایان مدت قرارداد حاضر و یا با فسخ آن هیچگونه حقی بابت سرقفلی، حق کسب و پیشه و تجارت یا هر گونه حقوقی، تحت سایر عناوین مشابه به «‎بهره بردار»، کارکنان، هر فرد و یا مؤسسه مرتبط با «بهره­بردار» یا نماینده و جانشینان وی ناشی از حضور در محوطه «‌مجتمع» تعلق نخواهد گرفت.

ماده ۳- مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن

مبلغ کل قرارداد عبارت از جمع تناژهای ترانزیت شده فرآورده‌های نفتی مندرج در ماده یک قرارداد توسط «بهره­بردار» به شناورهای مورد نظر با رعایت سایر شرایط و مفاد قرارداد می‌باشد. کل مبلغ قرارداد به طریق ذیل محاسبه و هر ماه یکبار توسط «‌بهره‌بردار» به

«مجتمع» پرداخت می‌شود.

3- 1- بابت ترانزیت …… به هر میزان که باشد مبلغ …… ریال ( …… ریال) برای هر

تن محاسبه و توسط «‌بهره‌بردار» قابل پرداخت می‌باشد.

3- 2- بابت ترانزیت …… به هر میزان که باشد مبلغ …… ریال ( …… ریال) برای هر تن محاسبه و توسط «‌بهره‌بردار» قابل پرداخت می‌باشد.

تبصره1- توافق شد در خصوص میزان افزایش درصد نرخ …… ترانزیتی از مبلغ جاری …… ریال ( …… ریال) هر دو ماه یکبار با توافق طرفین قرارداد تصمیم گیری شود.

3- 3- با توجه به اینکه حداقل تناژ صادرات …… در یک ماه توسط «‌بهره‌بردار» تن می‌باشد. بدین ترتیب بهرحال حداقل مبلغ پرداختی ماهیانه «‌بهره‌بردار» به «‌مجتمع» بدون در نظر گرتفن صدور یا عدم صدور فرآورده‌های قیر و مازوت، معادل …… ریال ( …… ریال)

تبصره 1- «‌بهره‌بردار» به عنوان سپرده حسن انجام کار و تعهدات مبلغ ریال بصورت سفته جهت تضمین انجام این قرارداد همزمان با امضاء آن، نزد «‌مجتمع» قرار خواهد داد و پس از پایان قرارداد و تسویه حساب نهایی اقدام مقتضی در خصوص استرداد آن با رعایت سایر شرایط و مفاد قرارداد معمول خواهد گردید.

تبصره ۲- مبالغ مربوط به قرارداد در پایان هر ماه محاسبه و ظرف مدت یک هفته پس از آن توسط «‌بهره‌بردار» به «مجتمع» پرداخت می‌گردد. ضمناً همزمان با امضاء این قرارداد، «‌بهره‌بردار» …… ریال ( …… ریال) نقداً و …… ریال ( …… ریال) ریال نقداً در آخر ماه به عنوان علی‌الحساب ماه اول به «‌مجتمع» پرداخت می­نماید.

3- 4- مقدار محموله انتقالی به هر کشتی، بر اساس اعلام قطعی بازرس کنترل کیفی و کمی مؤسسات بین‌المللی SGS و یا سی بولت و با تنظیم صورت وضعیت امضاء شده ناظرین طرفین قرارداد قابل استناد برای پرداخت‌های موضوع این قرارداد خواهد بود.

هزینه این بازرسی بعهده «‌بهره‌بردار» می‌باشد.

3- 5- هزینه‌های مرتبط با ورود و خروج توقف و پهلوگیری شناورهای مربوطه در دوران بارگیری مواد نفتی موضوع قرارداد و هزینه خدمات عمومی در صورت استفاده شناورها از آنها و سایر سرویسهای مرتبط دیگر، بر اساس تعرفه‌های موجود و جاری «‌مجتمع» تا خروج قطعی شناور از حوضچه «‌مجتمع»، کلاً بعهده «‌بهره‌بردار» خواهد بود ولی پس از آن بر اساس تعرفه‌های جاری «‌مجتمع» توسط «‌بهره‌بردار» قابل پرداخت خواهد بود. ولی پس از آن بر اساس تعرفه‌های «‌مجتمع» توسط «‌بهره‌بردار» قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره- ۳ «‌مجتمع»، بابت پهلوگیری هر شناور موضوع قرارداد، در چهل و هشت ساعت اول توقف در اسکله تعیین شده هزینه‌ای از «‌بهره‌بردار» دریافت نخواهد کرد. ولی پس از آن بر اساس تعرفه‌های جاری «‌مجتمع» توسط «‌بهره‌بردار» قابل پرداخت خواهد بود.

ماده ۴- سایت موقت

4- 1- بر اساس توافق بعمل آمده، بطور موقت قطعه زمین مشخص شده‌ای به مساحت ( …… ) متر مربع به شرح مندرج در پیوست شماره دو (۲) این قرارداد، در محدوده سایت متعلق به مجتمع، جهت راه اندازی تأسیسات روان سازی و گرم کردن محموله کامیونهای مورد نظر به امانت به «‌بهره‌بردار» داده می‌شود و «‌بهره‌بردار» موظف است زمین امانی مزبور را به همان منظور مندرج در این قرارداد مورد استفاده قرار دهد و نمی‌تواند بدون موافقت کتبی «‌مجتمع» کلاً یا جزئاً به هیچ نحوی از انحاء حتی بصورت مشارکت، نمایندگی صلح حقوقی وکالت و غیره آن را در اختیار دیگری قرار دهد و بر این اساس «‌بهره‌بردار» متعهد است هر زمان که «‌مجتمع» بخواهد، زمین فوق‌الذکر را پاکسازی تخلیه و به «‌مجتمع» تحویل نماید.

4- 2- بابت هزینه خدمات تأمین برق تا مرحله نصب کنتور و نیز تحویل موقت زمین از طرف «‌مجتمع» هیچگونه وجهی از «‌بهره‌بردار» دریافت نخواهد شد. بدیهی است پرداخت هزینه‌های جاری مرتبط از قبیل هزینه سوخت و نفرات و غیره بر عهده و هزینه «‌بهره‌بردار» خواهد بود.

4- 3- «‌بهره‌بردار» بابت زمین و هزینه برق مصرفی فقط جهت گرم کردن، به ازاء هـر تـن …… ( …… ) ریال به «‌مجتمع» پرداخت خواهد کرد.

تبصره- در صورتیکه هزینه برق مصرفی این بند بیش از مبلغ فوق باشد، این هزینه مازاد بر اساس کارکرد کنتور منصوبه مذکور در بند ۲-۴ جداگانه محاسبه و از طرف «‌بهره‌بردار» به «‌مجتمع» پرداخت خواهد شد. سایر هزینه‌های برق مصرفی بر اساس تعرفه «‌مجتمع» خواهد بود.

ماده ۵- سایر تعهدات طرفین

5- 1- «‌بهره‌بردار» متعهد است جهت هماهنگی و عدم ایجاد اختلال در تردد کامیونهای نفتکش حداقل ۲۴ ساعت جلوتر از برنامه ورود آنها را به «‌مجتمع» اعلام نماید تا «‌مجتمع» نسبت به هدایت کامیونهای حامل محموله ترانزیتی به محوطه موردنظر «‌بهره‌بردار» به نحوی که هیچگونه وقفه‌ای در امر مزبور ایجاد نشود اقدام نماید.

5- 2- تردد و پهلوگیری شناورهای مورد نظر «‌بهره‌بردار» جهت بارگیری منوط به درخواست کتبی و هماهنگی قبلی با «‌مجتمع» می‌باشد.

5- 3- «‌مجتمع» و «‌بهره‌بردار» حداکثر ظرف ده روز پس از امضای این قرارداد نسبت به معرفی یک نفر به عنوان ناظر و یا نماینده خود جهت انجام تعهدات قرارداد حاضر و هماهنگی‌های لازم کتباً اقدام می‌نمایند.

5- 4- «‌مجتمع» هیچگونه مسئولیتی به لحاظ قانونی بودن کالاها و مواد مربوطه و موضوع عوارض گمرکی و سود بازرگانی و غیره ندارد و رعایت کلیه امور مذکور بعهده بهره­بردار می‌باشد.

5- 5- «‌مجتمع» هیچگونه تعهدی در قبال مسائل پرسنلی و کارگری «‌بهره‌بردار» اعم از موضوعات پرداخت حقوق دستمزد و بیمه‌های اجتماعی مالیات و مسائل ایمنی و غیره ندارد. همچنین «‌بهره‌بردار» باید مقررات مربوط به کارگران و قانون کار و بیمه‌های اجتماعی و آخرنی مصوبات و قوانین مربوطه را رعایت نماید.

5- 6- «‌مجتمع» هیچگونه مسئولیتی در قبال کالاهای آتشزای موضوع قرارداد نداشته شرکت می‌بایست به نحوی برنامه ریزی ندارد که مشکلی در این رابطه بوجود نیابد. «‌بهره‌بردار» موظف است کالاها را به تصمیم و تشخیص خود بیمه نماید.

5- 7- «‌بهره‌بردار» متعهد است در صورت وارد نمودن هر گونه خسارت به اسکله ها، ابنیه و تأسیسات موضوع قرارداد و همسایگان و اشخاص ثالث در محدوده موضوع ماده ۱ قرارداد نسبت به ترمیم و جبران خسرات اقدام نماید.

5- 8- «‌بهره‌بردار» مسئولیت رفع هر گونه آلودگی محیط زیست ناشی از انجام این قرارداد را بعهده می‌گیرد.

5- 9- «‌بهره‌بردار» متعهد و موظف است جهت ورود و خروج ابواب جمعی خود به کارخانه «‌مجتمع» و تردد آنها در مسیرهای مشخص کروکی) پیوست شماره (۱) اسامی کارکنان پیمانکاران و یا هر فردی که در محدوده این قرارداد به نحوی در ارتباط با «‌بهره‌بردار» می‌باشد. را کتباً اعلام و قبلاً فهرست آنها در اختیار «‌مجتمع» قرار دهد. در مورد کامیونهای مخزن دار که فرآورده‌های نفتی فوق‌الذکر را حمل می‌نمایند نیز اعلام قبلی «پیمانکار» و یا شماره کامیونها از طرف «‌بهره‌بردار» ضرورت دارد.

5- 10- «‌بهره‌بردار» موظف است حداقل ۲۴ ساعت قبل از اقدام به ورود و خروج هر گونه کالا اجناس تجهیزات ابزار و غیره مورد را کتباً به «‌مجتمع» اعلام نماید.

5- 11- «‌بهره‌بردار» متعهد می‌باشد. که در صورت استفاده از تسهیلات و خدمات گمرک در حال تأسیس در محل کارخانه «‌مجتمع» کلیه هزینه‌های مرتبطی را که با توافق قبلی طرفین تعیین می‌گردد پرداخت نماید.

5- 12- رعایت کلیه ضوابط و مقررات ایمنی انضباطی و حراستی که مغایر قانون نباشد در محدوده تحت مالکیت «‌مجتمع» حسب آئین نامه‌های «‌مجتمع» از سوی نیروهای انسانی «‌بهره‌بردار» و یا پیمانکاران طرف قرارداد بهره بردارم ‌الزامی است.

ماده ۶- بیمه و غرامت

6- 1- «‌بهره‌بردار» متعهد و موظف می‌باشد. جهت پوشش تمام مسئولیتهای خود در طول مدت این قرارداد به هزینه خود کلیه بیمه نامه‌های مورد لزوم را تهیه نماید.

6- 2- «‌بهره‌بردار» متعهد و موظف است که کلیه زیانها، هزینه‌ها، خسارات دعاوی و مسئولیتهای ناشی از آسیب جانی یا مرگ هر یک از اشخاص را که به نحوی از انحاء در ارتباط با اجرای این قرارداد وارد گردد بعهده گیرد و همچنین «‌بهره‌بردار» متعهد و موظف است که غرامت خساراتی که مستقیماً ناشی از اجرای فعالیت‌های خود به «‌مجتمع» و یا اشخاص ثالث وارد می‌شود را بپردازد و «‌مجتمع» و نمایندگان قانونی «‌مجتمع» را بری‌الذمه نماید.

ماده ۷- فسخ قرارداد

7- 1- در صورت تأخیر بیش از …… ( …… ) روز در پرداخت مبالغ قرارداد توسط «‌بهره‌بردار» و یا عدم رعایت مفاد این قرارداد توسط «‌بهره‌بردار» مورد یا موارد مربوطه با اخطار کتبی توسط «‌مجتمع» به «بهره برار» اعلام و ابلاغ خواهد گردید در صورت عدم توجه و رعایت عملی «‌بهره‌بردار» به اخطار مزبور «‌مجتمع» ظرف مدت …… ( …… ) روز پس از ابلاغ، حق فسخ قرارداد را خواهد داشت که در اینصورت طرفین نسبت به انجام تعهدات قراردادی خود تا قبل از وقوع فسخ ملزم خواهند بود.

7- 2- در صورت تخلف «‌بهره‌بردار» از تعهدات قراردادی که بر عهده دارد این قرارداد از جانب «‌مجتمع» قابل فسخ خواهد بود.

7- 3- در صورت ورشکستگی یا انحلال طرفین قرارداد.

7- 4- در صورت تحقق مواد ۱۰، ۱۱ و ۱۲ قرارداد.

ماده ۸- حل اختلاف

هر گونه اختلاف ناشی از اجراء یا تفسیر و تعبیر مفاد این قرارداد چه در مدت اجرا و چه پس از خاتمه قرارداد چنانچه ظرف مدت پانزده (۱۵) روز دوستانه و یا از طریق مکاتبه و مذاکره فیمابین برطرف نگردد موضوع اختلاف از طریق مراجع ذیصلاح قانونی کشور، حل و فصل خواهد شد.

ماده 9- حوادث قهری و غیر مترقبه فورس ماژور

اگر به عللی خارج از حیطه اقتدار و اراده طرفین انجام تمام یا قسمتی از تعهدات موضوع این قرارداد امکان پذیر نباشد، مادامی که حالت مذکور ادامه دارد و عدم انجام تعهداتی که عرفاً متأثر از فورس ماژور می‌باشد. را به دنبال داشته باشد طرفین می‌توانند پس از اعلام این شرایط به دیگری کار را معلق نموده و چنانچه تا مدت سی (۳۰) روز این شرایط برطرف نگردد قرارداد را خاتمه دهند در آن صورت هر یک نسبت به انجام تعهدات خود تا قبل از وقوع شرایط فورس ماژور متعهد می‌باشد.

ماده ۱۰- انتقال به غیر

«‌بهره‌بردار» تحت هیچ عنوان حق واگذاری و یا انتقال این قرارداد را جرئاً و یا کلاً به غیر ندارد مگر با توافق کتبی «‌مجتمع»

ماده 11- منع قانونی

بهره برداری اعلام می‌نماید که مشمول ممنوعیت مذکور در قانون «‌منع مداخله» مصوب ۲۲ دیماه ۱۳۳۷ نیست و بهره برار تعهد می‌نماید که منافع این قرارداد را به هیچ یک از افراد یا اشخاص مذکور در آن قانون انتقال نداده و یا آنان را به عنوان شریک قبول نکند.

ماده ۱۲- هدیه

هر گاه ثابت شود که «‌بهره‌بردار» به منظور تحصیل این قرارداد به متصدیان مربوط، حق­‌العمل یا پاداش یا تحف یا هدایایی اعم از نقدی و جنسی داده است و یا آنها و یا واسطه‌های آنها را در منافع خود سهیم کرده است «‌مجتمع» حق خواهد داشت قرارداد را فسخ نموده و اقدامات مقتضی را پس از فسخ قرارداد انجام دهد.

ماده ۱۳- نشانی: طرفین

نشانی: طرفین قرارداد همان است که در این قرارداد تعیین گردیده؛ و طرفین در صورت تغییر نشانی: آدرس جدید را کتباً به یکدیگر اطلاع خواهند داد تا زمانی که نشانی: جدید به طرف دیگر قرارداد ابلاغ نگردیده است. کلیه نامه‌ها و مکاتبات ارسالی به نشانی: تعیین شده ارزش و اعتبار قانونی خواهد داشت.

ماده ۱۴- تعداد مواد و نسخ قرارداد

این قرارداد در …… ( …… ) ماده …… ( …… ) صفحه و در دو (۲) نسخه در تهران امضاء و مبادله گردید و هر دو (۲) نسخه از اعتبار یکسان برخوردار است.

محل امضاء «مجتمع»

……

 

نام و نام خانوادگی ……

سمت ……

امضاء:……

 

نام و نام خانوادگی ……

سمت……

امضاء: ……

محل امضاء «بهره­بردار»

……

 

نام و نام خانوادگی ……

سمت ……

امضاء: ……

 

نام و نام خانوادگی……

سمت ……

امضاء: ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *