قرارداد اجاره ملک اوقافی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
قرارداد اجاره ملک اوقافی

قرارداد اجاره ملک اوقافی توافقنامه‌ای است که بین تولیتچی (نماینده قانونی ملک موقوفه) و مستأجری که قصد اجاره ملک موقوفه را دارد، منعقد می‌شود. این قرارداد، حقوق و تکالیف طرفین را در طول مدت اجاره مشخص می‌کند و بر اساس قوانین و مقررات مربوط به موقوفات تنظیم می‌شود.

نمونه قرارداد اجاره ملک اوقافی

قرارداد زیر به عنوان اجاره نامه عادی بین آقای ……، و با نظارت اداره کل اوقاف …… به نمایندگی آقای ……، و آقای …… به عنوان مستأجر به شرح زیر منعقد می‌گردد:

مؤجر: اداره کل اوقاف استان …… به آدرس……

مستأجر: آقای …… فرزند …… به شناسنامه شماره …… صادره از …… متولد …… ساکن فعلی …… به ضمانت آقای …… فرزند …… به شناسنامه شماره …… متولد …… ساکن  ……
مورد اجاره: …… از پلاک …… از موقوفه …… واقع …… به مساحت …… متر مربع که محدود است به حدود اربعه زیر:
شمالاً:…… جنوباً: ……
شرقاً: …… غرباً: ……

مورد اجاره که برؤیت مستأجر رسیده و اقرار به تصرف آن نمود، صرفاً به منظور شغل …… واگذار گردید.

مدت اجاره:….. .سال شمسی است.

مال الاجاره: سالیانه به مبلغ …… ریال تمام برابر مبلغ …… تومان که مستأجر موظف است مبلغ مذکور را به اقساط …… گانه هر قسط  …… ریال در اول ……  هر سال در قبال اخذ سفته مربوطه به موجر پرداخت نماید.

«‌شروط‎»

1. هرگاه بنا به تشخیص مؤجر: اعتبار ضامن سلب شود مستأجر متعهد است ظرف مدت یک ماه از تاریخ اخطار کتبی مؤجر ضامن معتبر دیگری را معرفی نماید. ضمناً مؤجر: حق صدور اجرائیه علیه هر یک از مستأجر و ضامن را منفرداً و متفقاً دارد.

2. مستأجر حق واگذاری مورد اجاره را کلاً و یا جزئاً بدون موافقت کتبی اداره اوقاف و متولی به هیچ نحوی انحاء حتی به عنوان وکالت و یا صلح حقوق و غیره را ندارد.

3. مستأجر حق هیچ گونه تغییر و تبدیل در وضع اعیان موقوفه ندارد، مگر با موافقت کتبی اداره اوقاف.

4. تعمیرات اساسی و بنیادی (در صورت ضرورت) و مالیات مستغلات با موقوفه است و هزینه تنظیم اجاره و تعمیرات غیر ضروری هزینه‌های دیگر از قبیل برف رویی تخلیه چاه و غیره به هر عنوان به عهده مستأجر است.

5. مباشرت شخصی مستأجر در استیفای منافع شرط و لازم است.

6. مستأجر موظف است در سررسید هر قسط مال الاجاره همان قسط را عاجلاً بپردازد و در صورت تأخیر و انقضای مدت ۱۰ روز اختیار فسخ در بقیه مدت برای مؤجر و اداره اوقاف خواهد بود.

7. پرداخت هزینه آبونمان آب، برق، گاز و تلفن در صورت وجود به عهده مستأجر است.

8. مستأجر متعهد است در پایان مدت اجاره یا لدى الفسخ مورد اجاره را همانطوری که تحویل گرفته است تخلیه و تحویل نماید، و در صورت تراضی متولی و اداره اوقاف به ادامه روابط اجاره که باید به محض و وصول اخطار کتبی سند اجاره را برابر مقررات و قوانین جاریه تجدید نموده و در صورت استنکاف از تخلیه و تحویل و تجدید اجاره مابه‌التفاوت اجاره بها را طبق نظریه کارشناس رسمی پرداخت نماید. در این صورت نیز متولی و اداره اوقاف می‌توانند مورد اجاره را تخلیه نمایند.

9. در انقضای مدت یالدى الفسخ تا تعیین مال الاجاره به وسیله کارشناس، اجرت المثل زمان تصرف برابر اجرت المسمی خواهد بود.

10. تخلف از هریک از شروط مندرجه در سند موجب اختیار فسخ اجاره در بقیه مدت برای متولی و اداره اوقاف خواهد بود.

11. مستأجر حق ندارد اقساط مال الاجاره را قبل از سررسید بدون موافقت کتبی اداره اوقاف به متولی پرداخت نماید. در غیر این صورت ذمه او بری نشده و به موقوفه بدهکار خواهد بود.

12. هرگاه موجبات مداخله مستقیم اداره اوقاف برابر مقررات و قوانین در امور موقوفه به نحوی از انحاء فراهم گردد مستأجر متعهد است که به محض وصول اخطار کتبی مال الاجاره را به اداره اوقاف بپردازد و پرداخت آن به غیر موجب برائت ذمه او در قبال موقوفه نخواهد بود.

13. با اعلام مؤجر: جهت تنظیم اجاره نامه رسمی مستأجر: باید بلادرنگ برای تنظیم اجاره نامه حاضر شود در صورت استنکاف فسخ با موجر است.

امضاء مؤجر: امضاء ضامن مستأجر:

مدیر کل حج و اوقاف و امور خیریه استان امضاء و ضامن مستأجر:

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *