قرارداد اجاره محل مسکونی، توافق بین مالک و مستاجر است. این قرارداد، جزئیاتی مانند مدت اجاره، مبلغ اجاره، مشخصات ملک، نحوه پرداخت اجاره بها، تعهدات طرفین، شرایط فسخ قرارداد و موارد دیگری را مشخص میکند.
قرارداد اجاره محل مسکونی
این قرارداد بشماره ……. در تاریخ ……. فی مابین؛
(۱) شرکت ……. به نشانی: ……. دارای کد اقتصادی شماره ……. که در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ……. تحت شماره ……. به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان ……. و ……. که منبعد در این قرارداد اختصاراً «موجر» نامیده میشود از یک طرف،
و
(۲) شرکت ……. ( …….) به نشانی: ……. با شماره تلفن ……. و نمابر شماره ……. و دارای کد اقتصادی شماره ……. که در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ……. تحت شماره ……. به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان …….. و ……. که منبعد در این قرارداد «مستأجر» نامیده میشود از طرف دیگر که متفقاً طرفین قرارداد نامیده میشوند به جهات و شرایط ذیل منعقد گردید.
ماده ۱- مورد اجاره
تمامت یک دستگاه آپارتمان طبقه ……. واحد ……. به مساحت حدود ……. متر مربع زیربنای مفید از یک باب ساختمان مسکونی احداثی در شش دانگ یک قطعه زمین به شماره ……. پلاک فرعی ……. از اصلی ……. واقع در بخش ثبتی تهران با حق استفاده از مشاعات طبق قانون تملک آپارتمان و آئین نامه اجرایی آن به انضمام برق اختصاصی شماره پرونده ……. و از آب مشترک به شماره اشتراک ……. و یک خط تلفن اختصاصی به شماره که مورد اجاره با کابینت و کولر و جمیع متعلقات و منصوبات در آن که به رؤیت «مستأجر» رسیده و از کم و کیف آن آگاه است جهت استفاده مسکونی «مستأجر» و عائلهاش جمعاً به نفر به اجاره داده شد و حسبالاقرار در تصرف «مستأجر» قرار گرفت.
ماده ۲- مدت
……. سال کامل شمسی از تاریخ ……. تا تاریخ …….که «مستأجر» به اقراره از آغاز مدت از منافع ملک استفاده کرده است.
ماده ۳- مالالاجاره
مبلغ ……. ریال برای تمام مدت مرقوم به قرار ماهیانه ……. ریال که «مستأجر» متعهد است مالالاجاره را در انتهای هر ماه به «موجر» پرداخت نماید. ضمناً مبلغ ……. ریال به عنوان قرضالحسنه توسط «مستأجر» نقداً طی چک شمارۀ ……. به «موجر» پرداخت گردید که بایستی پس از انقضاء مدت اجاره و در صورت عدم تمدید آن همزمان با تخلیه به «مستأجر» مسترد گردد.
ماده ۴- شروط
شروط زیر ضمن عقد خارج لازم بین طرفین شرط گردید و نسبت به آن لازمالاجرا میباشد:
4- 1- بر این قرارداد قانون روابط «موجر» و «مستأجر» مصوب سال ۷۶ و قانون مدنی حاکم بوده لذا به محض انقضاء مدت اجاره و در صورتیکه هر دو طرف راضی به تمدید مدت نباشند «مستأجر» بایستی فوراً و حداکثر تا یک هفته از پایان مدت اجاره آپارتمان را تخلیه نماید. بدیهی است حداقل یک ماه قبل از اتمام مدت اجاره بایستی طرفین تمدید یا عدم تمدید مدت اجاره را به اطلاع یکدیگر برسانند و در صورتیکه «مستأجر» بخواهد تخلیه کند یا «موجر» راضی به تمدید مدت اجاره نباشد «موجر» در قبال اخذ رسید بایستی ودیعه قرضالحسنه دریافتی را حداقل ۱۵ روز قبل از انقضاء مدت به «مستأجر» مسترد کند تا «مستأجر» منزل دیگری برای خود تهیه نماید چنانچه «مستأجر» در تخلیه ملک بیش از ۱۰ روز از پایان مدت اجاره تأخیر نماید علاوه بر اینکه «موجر» حق دارد تخلیه وی را از دادگاه شورای حل اختلاف تقاضا کند باید اضافه از مالالاجاره برای هر روز تأخیر در تخلیه ملک مبلغ یکصد هزار ریال به «موجر» پرداخت کند. متقابلاً اگر «مستأجر» بخواهد ملک را تخلیه کند و «موجر» در تحویل ودیعه به «مستأجر» بیش از ده روز از پایان مدت اجاره تأخیر نماید باید برای هر روز تأخیر مبلغ یکصد هزار ریال به «مستأجر» پرداخت کند.
4- 2- «مستأجر» حق واگذاری عین مستأجره را به دیگری ندارد.
4- 3- «مستأجر» حق استفاده غیر مسکونی از آپارتمان را تحت هیچ شرایط ندارد.
4- 4- «مستأجر» باید قبوض آب و برق و گازوئیل و تلفن را آنچه اختصاصی است به همان میزان و آنچه مشترک است مثل آب و گازوئیل و بر عمومی را به نسبت به تعداد واحد و مشترک پرداخت نماید در ضمن در مورد حق شارژ و تعمیرات موتورخانه و آنچه عرفاً بعهده «مستأجر» است طبق نظر مالک هزینه متعلقه را پرداخت نماید. هر گونه تأخیر در پرداخت قبوض و هزینهها چه اختصاصی و چه مشترک که منجر به خسارت گردد به عهده مستأجری است که قصور نموده و در صورت عدم پرداخت «موجر» میتواند این هزینهها را به هنگام استرداد ودیعه از مبلغ ودیعه رأساً کسر نماید در هر حال به هنگام تخلیه «مستأجر» مکلف است مفاصا حساب موارد فوق را ارائه نماید.
4- 5- «مستأجر» موظف به حسن نگهداری عین مستأجره است و باید آن را با متعلقات همانطور که سالم تحویل گرفته سالم تحول «موجر» دهد و چنانچه به لوازم و منصوبات ساختمان خسارتی در زمان تصرف «مستأجر» وارد شده باشد به فرض شیشه شکسته شده باشد یا به کولر و شوفاژها و سیستم برقی مورد استفاده وی و دربها و غیر آن آسیبی وارد شده باشد موظف به جبران خسارت است و در صورت عدم جبران مالک حق دارد خسارت وارده را از ودیعه سپرده شده کسر نماید.
4- 6- «مستأجر» مکلف است اجاره بهاء ماهیانه را در انتهای هر ماه حداکثر با یک هفته تأخیر پرداخت نماید والا «موجر» میتواند از حق فسخ استفاده نماید.
4- 7- تعمیرات جزئی که در اثر استفاده «مستأجر» از مورد اجاره ایجاد شده مثل تعویض شیر آب یا تعویض لامپ و یا تعمیر جزئی کولر و موتورخانه و غیره به عهده «مستأجر» بوده و تعمیر کلی ساختمان و مالیات مستغلاتی بعهده «موجر» میباشد.
4- 8- «مستأجر» در استفاده از مشاعات ساختمان حق انحصاری ندارد و «مستأجر» و خانواده او بایستی رعایت حقوق سایر ساکنین و ضوابط قانونی و اسلامی را بنماید و هیچگونه مزاحمتی برای سایرین نداشته باشد والا «موجر» حق فسخ و تقاضای تخلیه را دارد.
4- 9- «مستأجر» حق استفاده از پارکینگ دارد ندارد که در هر حال صرفاً یک اتومبیل حق دارد در محلی که طبق نظر مالک به او اختصاص داده شده پارک نماید به نحوی که مزاحمت عبور و مرور برای دیگران نداشته باشد اتومبیل بیشتر و اتومبیل میهمان بایستی در حیاط و در صورت عدم وجود جای خالی در حیاط در کوچه پارک گردد. ۱۰-۴ تخلف «مستأجر» از هر یک از مفاد و شروط این قرارداد موجب ایجاد حق فسخ برای«موجر» خواهد بود.
این قرارداد در تاریخ ……. در تهران در دو نسخه که هر دو حکم واحد را دارند و جمعاً در سه صفحه تنظیم و پس از امضاء طرفین و شهود مبادله گردید.
شاهد ۱- : موجر: امضاء یا اثر انگشت «مستأجر» امضاء یا اثر انگشت
شاهد 2-