قرارداد اجاره زمین صنعتی برای شرکت

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
قرارداد اجاره زمین صنعتی برای شرکت

قرارداد اجاره زمین صنعتی برای شرکت، توافقنامه‌ای حقوقی بین مالک یک زمین صنعتی و یک شرکت است که به موجب آن، شرکت متعهد می‌شود که برای مدت مشخصی از زمین مورد نظر اجاره کرده و هزینه آن را پرداخت کند. این زمین معمولاً برای احداث کارخانه، انبار، یا سایر فعالیت‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمونه قرارداد اجاره زمین صنعتی برای شرکت

این قرارداد بر اساس مقررات قانون مدنی فیمابین:

شرکت …… به شماره ثبت …… دفتر ثبت شرکت‌های تهران، دارای کد اقتصادی …… به نشانی: دفتر تهران …… پست‌الکترونی …… به نمایندگی آقایان …… مدیر عامل و نایب رئیس هیأت مدیره …… عضو هیأت مدیره به عنوان موجر‌ از یک طرف

و

شرکت …… به شماره ثبت …… دفتر ثبت شرکت‌های شهرستان …… دارای کد اقتصادی …… نشانی…… تلفن …… فکس …… صندوق پستی ……

پست‌الکترونیکی …… به نمایندگی آقایان …… و …… به عنوان مستأجر‌ از طرف دیگر به شرح ذیل منعقد می‌گردد:

 

ماده ۱: موضوع قرارداد

موضوع این قرارداد عبارت است از اجاره قطعه زمینی با کاربری صنعتی بـه مساحت …… در ابعاد …… (مطابق کروکی پیوست)، که در منطقه ویژه اقتصادی …… به نشانی …… واقع می‌باشد.

1- 1- قطعه زمین مذکور صرفاً جهت …… به مستأجر‌ اجاره داده شده و مستأجر‌ باید موضوع اجاره را تنها به همان منظوری که در این قرارداد ذکر شده، مورد استفاده قرار دهد هرگونه تغییر موقت یا دائم کلی یا جزئی در جهت و منظور استفاده از موضوع اجاره منوط به اجازه و موافقت کتبی موجر‌ می‌باشد. لذا مستأجر‌ نمی‌تواند تحت هیچ عنوانی از جهت و منظور مندرج در قرارداد تخلف نماید.

1- 2- زمین موضوع اجاره و هرگونه امکاناتی که به آن تعلق می‌گیرد با تعیین دقیق حدود زمین و مشخصات و امکانات متعلق به آن، طی صورتجلسه‌ای با حضور نماینده طرفین قرارداد به مستأجر‌ تحویل داده می‌شود. در خاتمه قرارداد نیز بر اساس صورتجلسه یا صورتجلسات مذکور زمین و امکانات و ملحقات آن از مستأجر‌ تحویل گرفته می‌شود.

1- 3- مستأجر‌ نمی‌تواند کاربری زمین یاد شده را تغییر دهد.

1- 4- در صورتی که پس از تحویل زمین مورد اجاره مشخص گردد که متراژ زمین بیشتر یا کمتر از میزان تعیین شده بوده در صورت اضافه بودن متراژ موجر‌ می‌تواند میزان اضافی را از تصرف مستأجر‌ خارج ‌نماید. و صرفاً اجاره بهای مدت تصرف مستأجر‌ در این بخش را مطالبه ‌نماید. و یا اینکه بخش اضافی را در تصرف مستأجر‌ باقی گذاشته و اجاره بهای آن را دریافت ‌نماید. و در صورت کم بودن متراژ موجر‌ صرفاً اجاره بهای میزان اضافی را از ابتدای پداخت اجاره تا زمان محاسبه به عنوان بستانکاری مستأجر‌ لحاظ خواهد نمود.

1- 5- زمین مورد اجاره از خدمات جانبی یک انشعاب آب، برق و در صورت امکان تلفن برخوردار می‌باشد. ارائه خدمات مذکور در زمان تحویل زمین یا پس از آن منوط به پرداخت هزینه‌های مربوطه توسط مشتری می‌باشد. و در صورتی که واگذاری همه یا بخشی از آنها برای، موجر‌ متعذّر ‌باشد، موجر‌ مسئولیتی نخواهد داشت.

1- 6- ایجاد و ساخت هرگونه ابنیه و مستحدثات توسط مستأجر‌ پس از تحویل گرفتن زمین موضوع اجاره و نیز در اثنای مدت اجاره منوط و مشروط به ارائه نقشه و طرح ابنیه و مستحدثات مورد نظر مستأجر‌ همراه با تعیین مساحت دقیق ابنیه و مستحدثات مورد تقاضای وی و أخذ تأییدیه آنها از موجر‌ می‌باشد.

موجر‌ مجاز می‌باشد. که نسبت به تخریب و قلع مستحدثات و ابنیه‌ای که بدون مجور ساخته موجر‌ شده در هر مرحله‌ای از ساخت که باشد رأساً اقدام نماید. مستأجر‌ نمی­تواند نسبت به تخریب اینگونه ابنیه اعتراض نموده یا مطالبه خسارت نماید.

1- 7- مستأجر‌ نمی‌تواند جزئاً یا کلاً زمین موضوع اجاره را به دیگری انتقال دهد مگر با اجازه و موافقت کتبی، موجر‌ مستأجر‌ همچنین نمی‌تواند ابنیه و مستحدثات ایجاد شده در زمین موضوع اجاره را در مدت اعتبار این قرارداد برای باقیمانده آن مدت و همچنین در خاتمه این قرارداد برای زمان پس از قرارداد به دیگری اجاره یا به هر نحو دیگر انتقال دهد. پس از خاتمه قرارداد یا فسخ آن مستأجر‌ باید ابنیه و مستحدثات موجود در زمین موضوع اجاره که توسط وی ایجاد و ساخته شده را مطابق نظریه کارشناس رسمی به قیمت روز صرفاً به موجر‌ منتقل نماید.

 

ماده ۲- مبلغ قرارداد

اجاره بهای زمین موضوع این قرارداد ماهیانه …… ریال به ازای هر متر مربع می­باشد.

2- 1- مستأجر‌ متعهد است مبلغ قرارداد را در پایان آن ماه و حداکثر تا روز دهم ماه بعد، به حساب شماره. …… موجر‌ پرداخت نموده و قبض پرداخت را به موجر‌ تحویل نماید. مستأجر‌ به ازای هر روز تأخیر در پرداخت اجاره بها باید یک درصد اجاره بهای آن ماه را به عنوان جریمه عدم ایفای تعهد پرداخت نماید.

2- 2- مستأجر‌ هزینه‌های جاری را مانند هزینه مصرف آب و برق و غیره و هزینه‌های ثابت و غیر مستمر مانند هزینه انشعاب آب و برق و مخابرات را مطابق تعرفه موجر‌ در مهلت­های تعیین شده به موجر‌ پرداخت می‌‌نماید. محل تحویل انشعابات مذکور به مستأجر‌ مرز زمین موضوع قرارداد می‌باشد.

2- 3- موجر‌ هیچگونه وجهی تحت هیچ عنوانی از جمله قرض، رهن و غیره به غیر از اجاره بها و هزینه‌های مندرج در این قرارداد از مستأجر‌ مطالبه و دریافت ننموده است.

2- 4- افزایش سالیانه اجاره بها در پایان هر سال بر اساس نرخ تورم سالیانه، که توسط بانک مرکزی روز منطقه ویژه اقتصادی صنعتی کارخانه موجر‌ و بر اساس امکانات مندرج در این قرارداد و نیز امکانات عمومی کارخانه موجر‌ در زمان امضای این قرارداد تعیین شده است، لذا در صورتی که امکانات و تسهیلات دیگری به صورت اختصاصی به موجر‌ ارائه شود و نیز در صورتی که شرکت تسهیلات بالاتری را در کل کارخانه خود فراهم آورد بطوری که مستأجر‌ نیز از آن برخوردار گردد موجر‌ می‌تواند به میزان افزایش مرغوبیت اراضی خویش مطابق نظریه کارشناس رسمی دادگستری میبزان اجاره بها را در پایان سال و در اثنای دوره اجاره سالیانه افزایش دهد.

2- 5- استفاده مستأجر‌ از حوضچه آرامش و امکانات پهلوگیری و بارگیری تخلیه و باراندازی در ساحل و اسکله‌های حوضچه آرامش منوط به موافقت موجر‌ و پرداخت هزینه خدمات مذکور مطابق تعرفه‌های موجر‌ می‌باشد.

2- 6- استفاده مستأجر‌ از امکانات منطقه ویژه جهت واردات، منوط به دریافت مجوز از موجر‌ و پرداخت عوارض منطقه ویژه می‌باشد.

 

ماده ۳- مدت قرارداد

مدت این قرارداد از تاریخ امضای آن توسط طرفین به مدت ده سال شمسی می‌باشد. تمدید مدت این قرارداد پس از پایان مدت قرارداد با توافق موجر‌ و مستأجر‌ برای هر مدت بلامانع می‌باشد.

 

ماده ۴- تعهدات و وظایف طرفین

4- 1- هیچ یک از فعالیت‌های مستأجر‌ نباید مغایر با مقررات و ضوابط حفظ محیط زیست و نیز سایر قوانین باشد مستأجر‌ باید در صورت لزوم نسبت به اخذ گواهی‌های لازم در این خصوص از مراجع ذی ربط اقدام ‌نماید. مستأجر‌ مکلف است کلیه‌الودگی‌های زیست محیطی در آب یا خشکی ناشی از فعالیت‌های خود را به) تشخیص و اعلام (موجر) رفع نماید. مستأجر‌ در مقابل هرگونه ادعا و اقدام در این خصوص از سوی سازمانها و ادارات و مراجع قانونی مسئولیت دارد.

4- 2- کارکنانی که در زمین موضوع اجاره فعالیت می‌کنند کارگران مستأجر‌ تلقی می‌شوند. مستأجر‌ در خصوص قراردادهای کارگری مسئول پاسخگویی به مراجع ذیربط می‌باشد. همچنین مستأجر‌ در صورت بروز هرگونه حادثه ناشی از کار و مصدومیت هر شخص اعم از کارگر مستأجر‌ و غیره در محدوده زمین موضوع اجاره یا پیرامون آن در برابر مراجع ذی ربط مسئولیت کامل را دارا خواهد بود و موجر‌ در این خصوص کوچکترین مسئولیتی ندارد.

رعایت نکات ایمنی در خصوص هرگونه وضعیت نامساعد که ممکن است منجر بروز حادثه گردد، به عهده مستأجر‌ خواهد بود.

4- 3- موجر‌ مسئولیت حراست و رعایت نکات امنیتی در سراسر محیط کارخانه را به جز محیط‌های محصور کارگاه و دفتر شرکت و شرکت‌های مستأجرین را به عهده دارد. اگر به اقتضای امنیت محیط کارخانه حضور در محل کارگاه یا دفتر شرکت مستأجر‌ واقع در کارخانه ضرورت یابد مستأجر‌ مکلف است امکان این مراجعه و بازرسی را به موجر‌ بدهد.

4- 4- موجر‌ موافقت می‌‌نماید. در طول مدت قرارداد حق استفاده از راه‌های مواصلاتی موجود، جهت دسترسی به زمین موضوع قرارداد تا مرز زمین مذکور را به مستأجر‌ بدهد.

4- 5- موجر‌ پرداخت مالیات متعلق به موضوع اجاره صرفاً مالیات مستغلات را به عهده دارد پرداخت سایر عوارض و حقوق دولتی و غیره به عهده مستأجر‌ می‌باشد.

4- 6- مستأجر‌ مکلف به رعایت کلیه آئین نامه‌ها و ضوابط تعیین شده توسط موجر‌ در محدوده کارخانه موجر‌ می‌باشد. در صورت امتناع مستأجر‌ از رعایت ضوابط و مقررات مذکور موجر‌ مجاز به جلوگیری و متوقف ساختن عمل مغایر با آئین نامه‌ها و ضوابط مذکور می‌باشد.

4- 7- مستأجر‌ حق هیچگونه تعرض یا تصرف در اراضی ساختمانها، امکانات، تأسیسات و ابنیه متعلق به موجر‌ و یا سایر همسایگان، بجز آنچه در این قرارداد ذکر گردیده است. را ندارد.

4- 8- هزینه کلیه خدمات و تسهیلاتی که از طرف موجر‌ به مستأجر‌ ارائه می‌شود بر اساس تعرفه‌های موجر‌ محاسبه و دریافت می‌شود مستأجر‌ مکلف است هزینه‌های مربوطه را بر اساس آخرین تعرفه‌های شرکت پرداخت نماید.

4- 9- در صورتی که بدهی مستأجر‌ به ادارات و سازمانها و نهادهای دولتی موجب اختلال و اشکال در امور موجر‌ گردیده یا اعمال حقوق موجر‌ را با مشکل مواجه ‌نماید. موجر‌ می‌تواند بدون نیاز به طی هرگونه تشریفات اداری یا قضایی، ابتدا اخطاریه‌ای برای مستأجر‌ ارسال داشته و تقاضای پرداخت دیون وی به مراجع مذکور را ب‌نماید. و در صورت عدم اقدام مثبت مستأجر‌ طی دو هفته موجر‌ حق دارد از محل مطالبات موجود مستأجر‌ نزد خود مطالبات ادارات و سازمانها و نهادهای دولتی مربوطه را پرداخت و رسید آن را به مستأجر‌ ارائه ‌نماید. این امر هیچگونه مسئولیتی را متوجه موجر‌ نخواهد کرد.

 

ماده ۵- حل اختلاف

در صورت بروز هرگونه اختلاف فیمابین طرفین و عدم حل و فصل آن از طریق مذاکره هر یک از طرفین می‌توانند ابتدا اخطاریه‌ای برای طرف مقابل ارسال داشته و پس از گذشت یک ماه از تاریخ ارسال اخطاریه و عدم وصول پاسخ مثبت حل موضوع مورد اختلاف را بر اساس مقررات اجاره در قانون مدنی از محاکم دادگستری تقاضا نماید.

 

ماده ۶- فورس ماژور

عوامل فورس ماژور عبارتند از اموری که مربوط به مشیت ‌الهی باشد مانند زلزله، سیل، بیماریهای همه گیر، آتش سوزی وسیع، جنگ، اقدامات شبه جنگ و اقدامات حکومت، مشروط به اینکه اولاً- حدوث و تأثیر آنها خارج از کنترل طرفین بوده و ثانیاً- حدوث آنها غیرقابل پیش بینی باشد. ثالثاً- به نحوی باشد که طرفین قرارداد یا یکی از آنها قادر به اجرای وظایف و تعهدات خود نباشد،

در این صورت طرفی که به واسطه بروز عوامل فورس ماژور قادر به اجرا و ادامه وظایف و تعهدات قراردادی خود نباشد، بایستی ظرف حداکثر یک هفته طرف مقابل را از وقوع عامل فورس ماژور مطلع نماید.

بلافاصله پس از رفع وضعیت فورس ماژور طرفین قرارداد اجرای تعهدات خود را از سر خواهند گرفت.

ذی نفع رفع عوامل فورس ماژور را طی نامه‌ای به اعلام کنند وقوع فورس ماژور اطلاع داده و اجرای مجدد تعهدات قراردادی را تقاضا می‌‌نماید. عدم توجه و اقدام طرف اعلام کننده وقوع فورس ماژور وی را مسئول خسارت وارده به طرف مقابل خواهد نمود.

 

ماده ۷- انتقال به غیر

مستأجر‌ نمی‌تواند هیچ یک از حقوق و تکالیف و تعهدات خود ناشی از این قرارداد و نیز اصل این قرارداد و همچنین ابنیه و مستحدثاتی که در زمین موضوع اجاره احداث نموده را به دیگری منتقل ‌نماید. مگر اینکه موجر‌ صراحتاً و به صورت کتبی با این انتقال موافقت

نماید.

 

ماده 8- خاتمه و فسخ قرارداد

این قرارداد صرفاً در موارد ذیل قابل فسخ می‌باشد.

8- 1- موارد جواز فسخ قرارداد توسط مستأجر‌

8- 1- 1- در صورتی که فعالیت در زمین موضوع اجاره با همان جهت و منظور مندرج در قرارداد برای مستأجر‌ مقرون به صرفه نبوده و موجر‌ نیز با تغییر منظور و جهت اجاره موافقت ننماید.

8- 1- 2- در صورتی که مستأجر‌ ورشکسته یا منحل در صورتی که شخص حقوقی باشد گردد.

8- 2- موارد جواز فسخ قرارداد توسط موجر

8- 2- 1- در صورت استنکاف از پرداخت اجاره بها و سایر هزینه‌های اعلام شده در این قرارداد یا تأخیر در پرداخت اجاره و هزینه‌های مذکور به مدت ۶ ماه متوالی یا متناوب در هر دوره یکساله اجاره در مغایرت با بند 2-1 و بندهای ۲-۲ و ۲-۴ و ۴-۹ و

8- 2- 2- تغییر جهت و منظور اجاره یا تغییر کاربری زمین موضوع اجاره در مغایرت با بند ۱-۳

8- 2- 3- ایجاد مزاحمت یا آلودگی هر قسمت از کارخانه موجر‌ در مغایرت با بند ۴-۱

8- 2- 4- انتقال مورد اجاره به غیر کلاً یا جزئاً بدون رضایت و اجازه موجر‌ در مغایرت با بند ۱-۷

8- 2- 5- ساخت و ساز غیرمجاز و غیر مأذون از جانب موجر‌ در مغایرت با بند ۱-۶

8- 2- 6- نقض ضوابط و مقررات موجر‌ و تعرض یا تصرف در اموال و املاک موجر‌ در مغایرت با بند ۴-۷ و ۴-۶

8- 2- 7- در صورت ورشکستگی یا منحل شدن مستأجر‌ یا محکومیت مستأجر‌ به ضبط یا مصادره اموال وی توسط مراجع ذیصلاح

هر یک از طرفین قبل از اعلام فسخ قرارداد در مهلتی یک ماهه به طرف مقابل جهت رفع موجبات فسخ اخطار نموده و در صورتی که موجبات فسخ توسط طرف مقابل رفع نگردد طرف اعلام کننده می‌تواند اقدام به فسخ قرارداد ‌کند. و طرف مقابل حق هیچگونه اعتراضی ندارد اقدام به فسخ نیاز به هیچگونه اقدام و تشریفات قضایی خاص ندارد.:

تبصره- در مواردی که موجر‌ حق فسخ قرارداد را دارد در صورت وجود مصالحی جهت استمرار فعالیت مستأجر‌ موجر‌ می‌تواند به جای اعمال حق فسخ در هر بار خسارت متناسبی را دریافت نماید.

 

ماده ۹- اقدامات پس از فسخ قرارداد

پس از فسخ قرارداد طرفین مکلفند ظرف حداکثر یکماه نسبت به تسویه حساب و تحویل زمین موضوع اجاره و سایر امکانات به شرح ذیل اقدام نمایند.

9- 1- بابت مصارف آب، برق و تلفن مستأجر‌ بر اساس اعلامیه بدهکار موجر‌ به تسویه بدهی خود اقدام نموده و رسید دریافت می‌دارد

9- 2- مستأجر‌ مکلف است ظرف مدت یک ماه کلیه اموال منقول خود را از محل مورد اجاره تخلیه ‌نماید. یا اینکه به نحو دیگری با موجر‌ توافق نماید.

9- 3- مستأجر‌ مکلف است کلیه ابنیه و مستحدثات موجود در زمین موضوع اجاره به جزء تجهیزات و ماشین‌آلات را بر اساس قیمت روز (ابنیه و مستحدثات) تعیین شده توسط کارشناس رسمی دادگستری به موجر‌ منتقل ‌نماید. موجر‌ از کارشناس رسمی دادگستری جهت ارزیابی ابنیه و مستحدثات دعوت به عمل می‌آورد. مستأجر‌ نمی‌تواند ابنیه و مستحدثات موجود در زمین موضوع اجاره را به هر شخص دیگری به جز موجر‌ به هر نحو عیناً یا منفعتاً انتقال دهد و هرگونه اقدام مستأجر‌ برخلاف این توافق بلااثر و غیر معتبر بوده و موجر‌ مجاز است با اینگونه نقل و انتقالات مخالفت نموده از تأثیر آن به هر شکل ممکن جلوگیری ‌نماید. و قراردادهای مغایر این توافق با اختیاری که بدینوسیله از مستأجر‌ بدست می‌آورد را فسخ نماید. مستأجر‌ بدینوسیله حق انعقاد هر گونه قرارداد مغایر با این تعهد را از خود سلب می‌نماید.

9- 4- طرفین توافق می‌نمایند که فعالیت در زمین موضوع اجاره و استفاده از زمین مذکور، حق کسب و پیشه و یا سرقفلی یا هرگونه حق یا حقوق دیگری، تحت هر عنوان را برای مستأجر‌ ایجاد نمی‌‌نماید. لذا مستأجر‌ نمی‌تواند در هنگام تخلیه زمین موضوع اجاره تحت هر عنوان مطالبه وجهی نموده و تخلیه زمین مذکور را منوط و مشروط به دریافت هرگونه وجهی نماید.

 

ماده ۱۰- عدم ممنوعیت قانونی مستأجر‌

مستأجر‌ اعلام می‌دارد که واجد هیچیک از جهات و عناوین مندرج در قانون ممنوعیت مداخله معاملات دولتی مصوب سال ۱۳۳۷ نمی‌باشد. و در صورت کشف خلاف موجر‌ حق خواهد داشت که ضمن فسخ قرارداد مراتب را به مراجع قانونی مربوطه اعلام نماید.

 

ماده 11- قانون حاکم بر قرارداد و محاکم صالح به رسیدگی

قوانین حاکم بر این قرارداد عبارتند از قانون مقررات مناطق ویژه اقتصادی و ضوابط و مقررات خاص حاکم بر منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس، همچنین قانون موجر‌ و مستأجر‌ مصوب سال ۱۳۷۶ می‌باشد.

 

ماده ۱۲- اقامتگاه طرفین

اقامتگاه طرفین به شرح مندرج در صدر این قرارداد می‌باشد.

طرفین مکلفند هرگونه تغییر در نشانی: مذکور را به طرف مقابل خود اعلام نمایند. در غیر این صورت ابلاغ هر گونه مکاتبه اخطاریه به دفاتر موجود در کارخانه موجر‌ معتبر بوده و هیچگونه عذری مبنی بر عدم ابلاغ و عدم اطلاع پذیرفته نمی‌شود.

 

ماده ۱۳- نسخه‌های قرارداد

این قرارداد در ۱۳ ماده و در سه نسخه که هر سه از اعتبار یکسانی برخوردار می‌باشند تنظیم و در حضور شهود ذیل امضاء گردید.

 

موجر‌  …… مستأجر‌……

مدیر عامل ……

عضو هیأت مدیره ……

 

تاریخ……

امضاء……

شاهد اول…… شاهد دوم……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *