قرارداد اجاره جرثقیل، توافقی حقوقی بین مالک جرثقیل (موجر) و فرد یا شرکتی است که قصد اجاره این دستگاه را دارد (مستأجر). در این قرارداد، موجر جرثقیل را برای مدت مشخصی در اختیار مستأجر قرار میدهد.
این قرارداد، جزئیاتی مانند نوع جرثقیل، مدت اجاره، مبلغ اجاره، نحوه پرداخت، شرایط نگهداری از جرثقیل، مسئولیتهای طرفین و شرایط فسخ قرارداد را مشخص میکند.
نمونه قرارداد اجاره جرثقیل
این قرارداد بشماره …… در تاریخ …… فی مابین؛
(۱) شرکت …… به نشانی: …… دارای کد اقتصادی شماره …… که در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی …… تحت شماره …… به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان …… و …… که منبعد در این قرارداد اختصاراً «مستأجر» نامیده میشود از یک طرف،
و
(۲) شرکت …… (……) به نشانی: …… با شماره تلفن …… و نمابر شماره …… و دارای کد اقتصادی شماره …… که در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی …… تحت شماره …… به ثبت رسیده است. به نمایندگی آقایان …… و …… که منبعد در این قرارداد «موجر» نامیده میشود از طرف دیگر که متفقاً طرفین قرارداد نامیده میشوند به جهات و شرایط ذیل منعقد گردید.
ماده ۱- موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارتست از اجاره …… دستگاه جرثقیل …… تن …… مدل …… «موجر» در شرایط فنی مناسب و مطلوب با راننده مجرب جهت استفاده در کارخانه «مستأجر» واقع در ……
تبصره- (۱) مشخصات فنی دستگاه و کلیه لوازم و متعلقات مربوطه در صورت مجلسی که به تأیید و امضای طرفین قرارداد میرسد قید خواهد شد.
1- 1- جرثقیل موضوع قرارداد با هزینۀ «مستأجر» توسط شرکت نظارت و بازرسی …… در محل کارخانه بندرعباس «مستأجر»، تست و با گواهینامه مربوطه (Cartificate) به طور قطعی تحویل «مستأجر» میگردد بدیهی است مسئولیت رفع اشکالات احتمالی جهت صدور ارائۀ این گواهینامه، به عهده «موجر» میباشد.
ماده ۲- مدت قرارداد
مدت قرارداد از تاریخ تنظیم صورت مجلس و مونتاژ دستگاه در محل کارگاه به مدت …… ماه از تاریخ …… لغایت …… خواهد بود که پس از این مدت با توافق طرفین قابل تمدید میباشد در صورتیکه «مستأجر» تبدیل به تمدید قرارداد داشته باشد باید ……قبل از انقضای مدت اجاره، کتباً موارد را به اطلاع «موجر» برساند، ضمناً در صورتیکه دستگاه مورد اجاره در زمان تحویل آماده بکار نباشد، شروع قرارداد از تاریخ راه اندازی دستگاه خواهد بود.
ماده ۳- محل کار دستگاه موضوع قرارداد
«مستأجر» موظف است از دستگاه مورد اجاره فقط در محل اجرای عملیات مورد توافق مذکور در ماده یک این قرارداد استفاده نماید و حق بکارگیری آن را بطور موقت یا دائم در محل دیگری نخواهد داشت مگر با اطلاع و توافق «موجر».
3- 1- حمل دستگاه موضوع قرارداد از محل تحویل موقت به محل کارگاه «مستأجر» بـر عهده و هزینۀ «مستأجر» خواهد بود و کلیه هزینه مونتاژ در حل کارگاه در زمان شروع کار و مونتاژ دستگاه در زمان اتمام قرارداد به عهده «موجر» میباشد. و «مستأجر» موظف است با توجه به شرایط کارگاه در حد امکان کلیه وسایل و لوازم مونتاژ و دمونتاژ از قبیل جرثقیل و غیره را طبق توافق قیمت طرفین در اختیار «موجر» قرارداده هزینه آن را از پرداخت اجاره بها کسر نماید و نیز هزینه حمل دستگاه به محل موردنظر «موجر» تا مبلغ بارنامه …… ریال به عهده «مستأجر» خواهد بود.
ماده ۴- مبلغ و شرایط پرداخت قرارداد
مبلغ کل قرارداد با کارکرد روزانه …… (…… ) ساعت کار یک دستگاه جرثقیل موضوع قرارداد برای مدت …… ( ……) ماه، جمعاً معادل ……. ریال (…… ریال) میباشد. که طی ( ……) فقره صورت وضعیت ماهیانه و بر مبنای کارت کنترل روزانه و موارد مندرج در مواد چهار و پنج این قرارداد و با رعایت سایر شرایط و مفاد آن قابل پرداخت خواهد بود.
4- 1- «موجر» باید روزانه کارت کنترل ساعت کارکرد مفاد (۲-۴) یک دستگاه جرثقیل موضوع ماده یک قرارداد را به تأیید نمایندۀ معرفی شدۀ «مستأجر» (……) برسانند.
4- 2- محاسبه کارکرد دستگاه موضوع قرارداد بر اساس کارت کنترل روزانه و مورد مندرج در مواد چهار و پنج قرارداد حاضر، با رعایت سایر شرایط و مفاد آن صورت میگیرد.
4- 3- حداقل کارکرد ماهیانه دستگاه موضوع قرارداد، …… (……) ساعت میباشد. و هر گونه اشتباه محاسباتی طرفین در صورت حسابهای آتی اصلاح محاسبه و منظور خواهد شد.
4- 4- ساعت کارکرد ماهیانه دستگاه مورد اجاره که توسط نمایندۀ «موجر» در صورت وضعیت هائی که بر اساس کارت کنترل ساعت «مستأجر» مفاد بند (1-4) تهیه و به تأیید و امضای نمایندگان طرفین رسیده، به «مستأجر» تسلیم میگردد محاسبه و مبلغ آن حداکثر ظرف مدت پانزده (۱۵) روز به حساب «موجر» واریز خواهد شد. در صورت عدم واریز مبلغ صورت وضعیت تأیید شده بالا توسط «مستأجر»، «موجر» مجاز خواهد بود مبلغ اجاره را به اضافه …… مبلغ کل صورت وضعیت آن ماه، به عنوان جریمه از پیش پرداخت مفاد ماده (7) برداشت نماید و «مستأجر» حق هیچگونه اعتراضی را در این خصوص نخواهد داشت.
تبصره ۱- بهرحال «مستأجر» متعهد به پرداخت مبلغ حداقل اجراء به میزان …… ساعت در یک ماه (معادل…… ریال) با رعایت سایر مواد قرارداد، خواهد بود.
تبصره- ۲- کارکرد کمتر از …… ساعت در صورت آماده بکار بودن دستگاه در یک روز ده (۱۰) ساعت محاسبه میگردد و به کارکرد بیش از …… ساعت در یک روز اجاره اضافه کار تعلق خواهد گرفت کارکرد روزهای جمعه و تعطیل دستگاه کلاً اضافه کار تلقی میگردد و کل اضافه کاریها با ضریب …… محاسبه خواهد شد.
4- 5- کلیه کسورات قانونی بر اساس آخرین بخشنامهها و قوانین مالیات بیمه و … از صورت وضعیتهای «پیمانکار» کسر میگردد همچنین «موجر» میبایستی کلیه کارکنان و اموال و ماشینآلات خود را بیمه نموده و مسئولیت آن را بعهده گیرد. «موجر» تأیید مینماید که هزینههای ناشی از اجرای تمام قوانین و مقررات کشور را در نرخهای پیشنهادی خود را دراین قرارداد محفوظ نموده و «مستأجر» هیچگونه مسئولیتی در قبال جز آنچه که طبق مفاد این قرارداد به عهده گرفته است را نخواهد داشت.
ماده ۵- تعمیرات
کلیه تعمیرات کلی و جزئی دستگاه فوق به جز موارد مندرج در تبصره- یک این ماده به عهده «موجر» میباشد.
تبصره ۱- تأمین سوخت دستگاه تعیین محل پارکینگ به عهده و هزینۀ «مستأجر» میباشد.
تبصره- ۲- در صورت درخواست کتبی «موجر» در صورت امکان «مستأجر» تعمیرات جزئی را انجام و هزینۀ آن را صورتحساب و پس از تأیید «موجر»، از مبلغ اجاره بهای همان ماه جرثقیل مزبور کسر مینماید.
ماده ۶- سایر شرایط
6- 1- توقف ناشی از تعمیرات اساسی تا راه اندازی مجدد جرثقیل موضوع قرارداد به عهده «موجر» میباشد. و جزو ساعات خرابی آن مفاد بند (۱- ۱۰) محسوب خواهد گردید.
6- 2- توقف ناشی از شرایط جوی که در ماده تعذّر ماده (۱۹) شرح داده شده مورد توافق طرفین این قرارداد میباشد.
ماده ۷- پیش پرداخت
7- 1- «مستأجر» موظف به پرداخت مبلغ …… ریال معادل …… تومان تحت عنوان پیش پرداخت دستگاه مورد اجاره میباشد. که این مبلغ را «مستأجر» هنگام انعقاد قرارداد اجاره به حسابی که «موجر» اعلام مینماید، واریز و رسید آن را به «موجر» ارائه نماید و این مبلغ تا پایان مدت قرارداد و تسویه حساب نزد «موجر» باقی خواهد ماند.
تبصره 1- در صورت عدم انجام تعهدات قرارداد از طرف «مستأجر»، «موجر» حق خواهد داشت بهر نحو که صلاح بداند بابت جبران خسارت وارده وصول مطالبات خود از محل ضمانت نامه برداشت نماید. چنانچه خسارت وارده بیش از رقم فوقالذکر باشد حق مطالبه و اخذ خسارات برای «موجر» باقی خواهد ماند و «موجر» اقدام به توقف کار دستگاه خواهد نمود.
7- 2- پیش پرداخت بالا در قبال ضمانتنامه بانکی و یا سایر اسناد معتبر مورد قبول «مستأجر» معادل همان مبلغ (…… ریال) میباشد. که هنگام انعقاد قرارداد «موجر» به «مستأجر»، از طرف «مستأجر» به «موجر» تحویل خواهد داد. این ضمانتنامه به محض رسیدن و شروع بکار دستگاه در محل کارخانه «مستأجر»، از طرف «مستأجر» به «موجر» عودت خواهد شد.
ماده 8- تعهدات «مستأجر»
8- 1- مسئولیت حفاظت فیزیکی (بصورت نگهبانی) مکانیزمها در محل کار از زمان ورود مکانیزم به کارگاه تا زمان خروج مکانیزم از کارگاه بعهده «مستأجر» میباشد.
8- 2- یک نماینده به غیر از اپراتور از طرف «موجر» بصورت دائم در محل کارگاه جهت هماهنگیهای لازم و تأیید کارکرد دستگاه مستقر خواهد بود و «مستأجر» موظف است امکانات غذا (……وعده صبحانه، نهار و شام از نوع همان غذای مورد استفاده پرسنل کارگاهی «مستأجر»)، اتاق (در محل کارخانه «مستأجر») و نیز سرویس دهی برای ایاب و ذهاب نماینده و اپراتور معرفی شده «موجر» را در محدودۀ موضوع و محل انجام قرارداد تأمین نماید.
8- 3- تأمین جرثقیلهای مناسب جانبی و یا سایر مکانیزمهای موردنیاز جهت مونتاژ و تخلیه و بارگیری دستگاه در محل بکاریگری به عهده و هزینۀ «مستأجر» میباشد.
ماده ۹- تعهدات «موجر»
9- 1- «موجر» موظف است …… دستگاه جرثقیل موضوع قرارداد را در محل کارخانه «مستأجر» به …… تحویل نماید.
9- 2- کلیه هزینههای تعمیر و آماده بکار نگهداشتن دستگاه بعهده «موجر» میباشد.
9- 3- تأمین راننده مجرب و کمک راننده در صورت نیاز بعهدۀ «موجر» میباشد. (دیگر به عهده «مستأجر» میباشد).
9- 4- «موجر» موظف است کلیه دستورالعملهای اجرایی ایمنی، حراستی و انضباطی «مستأجر» را در حدود قانون در کارخانه رعایت نماید.
9- 4- 1- چنانچه دستگاه مذکور خسارتی در محدوده کار ایجا نماید این خسارت در چارچوب بیمه شخص ثالث دستگاه از طرف شرکت بیمه قابل پرداخت است و هیچگونه پرداخت خسارت دیگری را به «موجر» تقبل نمینماید.
9- 5- در صورت خرابی دستگاه «موجر» متعهد میگردد حداکثر ظرف مدت …… نسبت به رفع خرابی دستگه به هزینۀ خود اقدام نماید و ضمناً مدت زمان مربوطه جزء مدت زمان قرارداد محسوب نخواهد شد.
9- 6- تأمین ایمنی و ابزار وآلات و وسایل لازم جهت انجام موضوع قرارداد در حد استاندارد مندرج در کاتالوگ جرثقیل به عهده «موجر» میباشد.
9- 7- «موجر» باید روزانه کارت کنترل ساعت کارکرد دستگاه موضوع قرارداد مذکور در بند (۲-۴) را به تأیید دستگاه نظارت «مستأجر» (……) برساند.
تبصره 1- ساعات کار روزانه دستگاه از ساعت ۷ لغایت ۱۲ و از ساعت ۱۳ لغایت ۱۸ میباشد. فاصلۀ زمانی ساعتهای ۱۲ تا ۱۳ جهت نهار و نماز، پیش بینی شده و جزء ساعات کارکرد منظور نمیگردد.
ماده ۱۰- تأخیرات
محاسبه کارکرد دستگاه موضوع این قرارداد بر اساس کارت کنترل روزانه مندرج در بند ۷- ۹ و با رعایت سایر شرایط و مفاد این قرارداد صورت می گیرد.
10- 1- ساعات آماده بکار نبودن (خرابی) دستگاه موضوع قرارداد، در قبل، حین و بعد از کار روزانه به هر علت که باشد به استثنای تأمین سوخت تعویض فیلترها و روغن و کوتاه و بلند نمودن بوم) به عهدۀ «موجر» است و بابت ساعات مذکور از طرف «مستأجر» به «موجر» پرداختی صورت نخواهد گرفت.
10- 2- غیبت، تأخیر، قصور و عدم تمکین راننده جرثقیل «موجر» در حین اجرای عملیات موضوع این قرارداد توسط «مستأجر» کتباً به «موجر» گزارش میگردد.
10- 3- ساپورت قطعات نگه داشتن قطعه و امثالهم در ساعات غیرکاری توسط جرثقیل در طول شبانه روز جزء ساعات عادی کارکرد محسوب خواهد شد.
ماده 11- پایان قرارداد
در پایان قرارداد «مستأجر» موظف است دستگاه مورد اجاره را عیناً با توجه به انقضای مدت قرارداد با کلیه لوازم اضافی و متعلقات آن بر اساس صورت مجلس اولیه به «موجر» تحویل دهد در صورتیکه از طرف «مستأجر» به مورد اجاره خسارت وارد شود و یا مورد اجاره تلف گردد و در صورتیکه خسارت وارده ناشی از اهمال عامل «موجر» بنا به تشخیص «کارشناس» مرضیالطرفین ذیربط نباشد «مستأجر» متعهد به جبران خسارات وارده و یا بهای تلف شدن مورد اجاره به نرخ روز میباشد.
ماده ۱۲- ضمانتنامه
«مستأجر» بایست بابت ضمانت نامه اجاره دستگاه یک قطعه چک یا سفته به مبلغ …… ریال (…….تومان) بصورت امانت به «موجر» تحویل نماید.
تبصره 1- این ضمانت نامه در پایان مدت قرارداد و با انجام تسویه حساب نهائی به «مستأجر» عودت خواهد شد.
ماده ۱۳- فسخ قرارداد
13- 1- چنانچه «مستأجر» به مفاد قرارداد منعقده عمل ننماید، «موجر» حق خواهد داشت بنا به نظر و تشخیص خود نسبت به فسخ یک جانبه قرارداد اقدام و کلیه خسارات و مطالبات خود تا آن مقطع را از محل تضمین در موارد فوق وصول نماید.
13- 2- علاوه بر مورد حق فسخ «مستأجر» مذکور در بند ۲-۱۰ این قرارداد، چنانچه جرثقیل موضوع قرارداد، از کار افتاد و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. در صورت افزایش بیش از …… هفته مدت زمان تعمیر دستگاه «موجر»، «مستأجر» مختار خواهد بود که نسبت به فسخ یک جانبه قرارداد اقدام نماید، که بدین ترتیب تسویه حساب با «موجر» تا آخرین روز کارکرد دستگاه بر اساس کارت کنترل کارکرد روزانه دستگاه و طبق مفاد قرارداد و رعایت سایر شرایط قرارداد خواهد بود.
ماده ۱۴- انتقال به غیر
«مستأجر» تحت هیچ عنوان حق واگذاری فروش و یا انتقال این قرارداد را جزئاً یا کلاً بـه غیر ندارد مگر با توافق کتبی «موجر».
ماده ۱۵- تغییرات
هر گونه تغییر یا تصحیح در مفاد این قرارداد که بطور کتبی مورد توافق طرفین قرارداد قرار گیرد، لازمالاجرا خواهد بود.
ماده ۱۶- نظارت در اجراء
نظارت در اجرای تعهداتی که «موجر» طبق مفاد این قرارداد تقبل نموده است به عهده «مستأجر» یا نماینده قانونی و معرفی شده «مستأجر» (مدیر پروژه) میباشد.
ماده ۱۷- منع قانونی
«موجر» اعلام مینماید که مشمول ممنوعیت مذکور در قانون «منع مداخله» مصوب ۲۲دی ماه ۱۳۳۷ نمیباشد. «موجر» تعهد مینماید که منافع این قرارداد را به هیچ یک از اشخاص یا افرادی که در قانون مذکور پیش بینی شده است انتقال نداده و یا آنان را به مشارکت قبول نکند.
ماده ۱۸- هدیه
هر گاه ثابت شود که «موجر» به منظور تحصیل این قرارداد به متصدیان مربوط حقالعمل یا پاداش یا تحف یا هدایایی اعم از نقدی و جنسی داده است و یا آنها و یا واسطههای آنها را در منافع خود سهیم کرده است «مستأجر» حق خواهد داشت قرارداد را فسخ نموده و اقدامات مقتضی را پس از فسخ قرارداد انجام دهد.
ماده ۱۹- تعذّر (حوادث قهری)
اگر به عللی خارج از حیطۀ اقتدار و اراده طرفین انجام تمام یا قسمتی از تعهدات موضوع این قرارداد امکان پذیر نباشد طرفی که به واسطه شرایط مزبور قادر به اجراء و ادامه تعهدات قراردادی خود نباشد میتواند پس از اعلام کتبی آن، نسبت به اختتام قرارداد اقدام نماید که در این صورت طرف مقابل حق ادعای غرامت و خسارت نخواهد داشت.
ماده 20- حل اختلاف و داوری
هر گونه اختلاف در تفسیر و تعبیر این قرارداد یا در اجرای مفاد آن فیمابین طرفین قرارداد در مرحله اول از طریق مذاکره و داوری و در صورت عدم حصول توافق با مراجعه به دادگاه ذیصلاح جمهوری اسلامی ایران حل و فصل میگردد.
ماده 21- نشانی: طرفین
نشانی: طرفین قرارداد همان است که در این قرارداد تعیین گردیده؛ و طرفین در صورت تغییر نشانی: آدرس جدید را کتباً به یکدیگر اطلاع خواهند داد تا زمانی که نشانی: جدید به طرف دیگر قرارداد ابلاغ نگردیده است. کلیه نامهها و مکاتبات ارسالی به نشانی: تعیین شده ارزش و اعتبار قانونی خواهد داشت.
ماده 22- تعداد مواد و نسخ قرارداد
این قرارداد در …… (……) ماده …… (……) صفحه و …… (……) نسخه و امضاء گردیده و کلیه نسخ آن حکم واحد را دارد.
محل امضاء «مستأجر»
……
نام و نام خانوادگی …… سمت …… امضاء: ……
نام و نام خانوادگی …… سمت …… امضاء:…… |
محل امضاء «موجر»
……
نام و نام خانوادگی …… سمت …… امضاء:…….
نام و نام خانوادگی …… سمت …… امضاء: …… |