نمونه لایحه فرجام خواهی بطلان عقد نکاح بدلیل جنون زوج

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
فرجام خواهی بطلان عقد نکاح بدلیل جنون زوج

فرجام خواهی بطلان عقد نکاح بدلیل جنون زوج یکی از موضوعات قابل طرح در دادگاه‌های خانواده است. در قانون مدنی ایران، جنون (اختلال روانی شدید) از جمله مواردی است که می‌تواند موجب بطلان عقد نکاح گردد، مشروط بر این که شرایط خاصی در رابطه با جنون طرف مقابل اثبات شود.

فرجام خواهی بطلان عقد نکاح بدلیل جنون زوج

فرجام خواهی بطلان عقد نکاح بدلیل جنون زوج

ریاست و اعضای محترم شعبه مرجوع الیه دیوان عالی کشور

سلام علیکم- با احترام،

و در مقام وکیل فرجام خواه آقای / خانم …… در برابر فرجام خوانده آقای / خانم …… ربانی را به آگاهی می‌رساند: حکم فرجام خواسته به جهات آتی الذکر مخدوش است.
بنائاً على المقدمه:

تحقیقاً عدالت، اجرای حق است. این اقدام هر چند ارادی و اختیاری است. ولی حق ریشه در طبیعت و فطرت انسانی دارد.

امام علی (ع) در این زمینه بیان بسیار زیبایی دارد که می‌تواند الهام بخش هر نظام عدل گستری قرار گیرد، از دیدگاه حضرت، عدل یکی از پایه‌های ایمان است، و خود عدل نیز پایه‌هایی دارد:
عدل بر چهار پایه استوار است:

الف) فکری ژرف اندیش (غایص الفهم)

ب) دانشی عمیق (غور العلم)

ج) داوری نیکو (زهره الحکم)

د) استوار بودن در شکیبایی (رساخۀ الحلم)

حقوقدانی که درست اندیشه کند، به ژرفای دانش می‌رسد کسی که به حقیقت دانش برسد از چشمه زلال شریعت سیراب می‌گردد. کسی که شکیبا باشد، در کارش زیاده روی نکرده با نیک نامی در میان مردم زندگی خواهد کرد. با حفظ این مقدمه معتقدم رأی فرجام خواسته بدون تمهیدات قانونی صادر شده و عدول از موازین در جهات مذکور در ذیل ماده ۳۷۱ ق.آ.د.م. و گستره بند …. و …. و ….. مشهود و محسوس است.

مضاف بر متهافت بودن صدر و ذیل دادنامه فرجام خواسته، اصل در منعقده و از جمله عقد نکاح بر صحت است. مگر دلیل و مدرک برخلاف آن اقامه گردد و به لحاظ اینکه هیچ دلیل و مدرکی بر بر وقوع عقد مابین موکل با فرجام خوانده مبنی بر جنون زوج در هنگام اجرای صیغه عقد اقامه نشده و حجر وی نیز برای رأی دادگاه متصل به صغر سن نبوده و تقدم یا تأخر جنون وی قبل یا بعد از عقد که موجب حجر گردیده معلوم نیست بنابراین اصل صحت منعقده بوده و دادنامه فرجام خواسته حسب موازین صادر نگردیده و نقض آن ضرورتی واجب بنظر می‌رسد.

بنائاً على ذلک: رجاء واثق دارم عدم اجابت خواسته، می‌تواند ترک واجب محسوب گردد.

وارسی پرونده و آنگاه نقض حکم فرجام خواسته و سپس تصمیم مقتضی طلب استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل فرجام خواه ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *