دادخواست صدور حکم اذن طلاق به دلیل نقض بند اول از شروط ۱۲گانه ضمن عقد نکاح، نوعی دادخواست حقوقی است که معمولاً از سوی زوجه علیه زوج مطرح میشود. در این نوع دادخواست، زوجه ادعا میکند که زوج به شرط اول ضمن عقد نکاح که معمولاً مربوط به حق طلاق زوجه است، عمل نکرده و به همین دلیل از دادگاه درخواست میکند تا حکم اذن در طلاق را صادر کند.
نمونه دادخواست صدور حکم اذن طلاق بعلت نقض بند اول از شروط (۱۲) گانه ضمن عقد نکاح
ریاست محترم دادگستری ……
سلام علیکم
با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی بــه شماره سریال …… و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله اعتبار قانونی را واجد بوده و مستوجب پذیرش میباشد.
چه اولاً: به موجب عقد نکاح موضوع سند نکاحیه شماره …… مورخ …… تنظیمی دفترخانه …… زواج دائم مابین صحابه دعوی محرز و مثبوت رسمی است.
ثانیاً: به موجب دادنامه شماره …… مورخ …… تصدیری از شعبه …… دادگاه خانواده …… خوانده بابت نفقه معوقه به مدت بیش از ۶ ماه متناوب و ۹ ماه متوالی محکومیت تحصیل نموده و با وصف ابلاغ برگ اجرائیه شماره …… مورخ …… و انقضای مدت ۱۰ روزه از پرداخت محکوم به استنکاف نموده و به سبب آن بند اول از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد نکاح نقض و وکالتنامهای که خوانده به موکله ضمن عقد نکاح اعطا نموده تا در صورت اثبات تخلف خوانده از هر یک از شروط ۱۲ گانه با مراجعه به دادگاه و با اثبات تخلف خود را مطلقه نماید، «تنجیز» یافته است
ثالثاً: به موجب مستفاد از قانون مدنی:
در صورت استنکاف زوج از پرداخت نفقه زوجه محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد (ماده ۱۱۱۱ ق.م.) و اگر اجرای حکم مذکور ممکن نباشد مطابق ماده ۱۱۲۹ همان قانون رفتار خواهد شد.
بناء به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به ماده ۱۱۱۹ قانون صدر الاشعار و مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ ق.آ.د.م.
و با توجه به رأی شماره ۲۴۰ مورخ ۱۳۳۹/۱۲/۱۹ هیأت عمومی دیوانعالی کشور متضمن ابرام حکم طلاق بعلت استنکاف شوهر از دادن نفقه گذشته رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……
وکیل طلاق با تسلط بر قوانین خانواده، مراحل حقوقی طلاق توافقی یا یکطرفه را بهدرستی مدیریت میکند. حضور او باعث حفظ حقوق مالی، حضانت فرزند و تسریع در روند دادرسی میشود. برای اطلاعات بیشتر روی دکمه زیر کلیک کنید.