شکوائیه علیه کسی که تصرف عدوانی کرده

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکوائیه علیه کسی که تصرف عدوانی کرده

شکوائیه علیه کسی که تصرف عدوانی کرده به معنای طرح دعوایی است که در آن شخصی ادعا می‌کند فرد دیگری به صورت غیرقانونی و بدون مجوز، ملک یا بخشی از ملکی را که متعلق به او است، اشغال کرده است. به عبارت ساده‌تر، زمانی که شخصی به زور یا بدون اجازه وارد ملک دیگری شده و آن را در تصرف خود گرفته باشد، مالک می‌تواند با طرح این شکایت، خواستار خلع ید (بیرون کردن متصرف از ملک) شود.

نمونه ای از شکوائیه علیه کسی که تصرف عدوانی کرده

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ……

با سلام،

احتراماً؛ به استحضار می‌رساند؛ که اینجانب …… فرزند …… ساکن …… از خانم / آقای …… فرزند …… ساکن …… شاکی هستم.

زیرا نامبرده شخصی است، که به وسیله پیکنی یا دیوار کشی ملک شخصی اینجانب که دارای سند مالکیت به شماره …… یا سند عادی …… می باشم مبادرت نموده است. در صورتی بنده قبلاً ملک موصوف را در تصرف داشته‌ام، در رابطه با سابق تصرف خود شهود دارم که ملک موصوف تا دو ماه قبل در تصرف اینجانب بـوده است، و حاضرم شهود را به دادگاه معرفی تا در محضر دادگاه اداء سوگند شرعی شهادت دهند؛ لذا از دادستان محترم تقاضای تعقیب و مجازات کیفری متهم موصوف را طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی[1]

تعزیرات خواستارم.

با کمال احترام

نام و نام خانوادگی

امضاء ……

تاریخ ……

آدرس شاکی؛ ……

آدرس مشتکی عنه؛ ……

 

[1] – هر کس به وسیله صحنه سازی از قبیل پیکنی، دیوار کشی، تغییر حد فاصل امحای مرز، کرت بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستان ها، منابع آب. چشمه سارها، انهار طبیعی و پارکهای ملی، تأسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولت یا شهرداریها یا اوقات و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی حق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید. یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذی صلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید، که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد. یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید. به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می شود. دادگاه موظف است. حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *