نمونه شکایت کیفری ضرب و جرح

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری ضرب و جرح

شکایت کیفری ضرب و جرح برای پیگیری حقوقی مواردی مطرح می‌شود که یک فرد، عمداً یا در اثر سهل‌انگاری، باعث آسیب جسمی یا جراحت بدنی به دیگری شود. این عمل بر اساس قانون مجازات اسلامی ایران جرم تلقی می‌شود و بسته به نوع و شدت آسیب، مجازات آن می‌تواند شامل قصاص، دیه و تعزیرات (حبس یا شلاق) باشد

شکایت کیفری ضرب و جرح

 شکایت کیفری ضرب و جرح

نمونه شکایت کیفری ضرب و جرح

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم احتراماً

خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنهم به اتهام ضرب و جرح عمدی و شرکت در نزاع دسته جمعی به دلایل ذیل وارد بوده و متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

1) این جرم از جرایم عمدی است که عنصر معنوی آن سوء نیت عام به معنی قصد انجام عمل مجرمانه مشارکت در منازعه می‌باشد و سوء نیت خاص از اجزاء تشکیل دهنده عنصر معنوی این بزه محسوب نمی‌گردد.

2) شرایط تحقق منازعه

بزه منازعه با وجود شرایط ذیل محقق می‌شود:

(الف) شرکت کنندگان در منازعه از دو نفر بیشتر یعنی حداقل سه نفر باشند زیرا منظور از عبارت چند نفر‌» در ماده ۶۱۵ تعدادی بیش از دو نفر است. اداره حقوقی قوه قضائیه نیز در این زمینه به موجب نظریه مشورتی شماره ۷/۳۵۵۳- ۷۵/۲/۱۸ اعلام داشته:
منظور از کلمه «‌عد‌ه‌ای مذکور در ماده ۶۱۵ قانون …… سه نفر می‌باشد.

ب) در اثر منازعه یک یا چند نفر، مقتول، مصدوم یا مجروح شده باشند و به عبارت دیگر منازعه منتهی به قتل یا نقص عضو یا ضرب و جرح گردد؛ زیرا صرف منازعه با توجه به منطوق ماده ۶۱۵ ق.ا.م. جرم نیست و تحقق آن ارتکابی است، از این رو چنانچه منازعه منجر به هیچ یک از نتایج مذکور در فوق نگردد، از نظر ماده ۶۱۵ ق.م.ا. عمل مرتکبین قابل تعقیب و مجازات نخواهد بود.

1) توجه می‌دهد:

ضرورتی ندارد که همه شرکت کنندگان در منازعه مرتکب ضرب و جرح یا نقص عضو شوند، بلکه مهم آن است که در اثنای منازعه قتل یا ضرب و جرحی واقع شود به عبارت دیگر منازعه در بردارنده قتل یا ضرب و جرح باشد، حال فرقی نمی‌کند که همه شرکت کنندگان در منازعه منفرداً ضرب و جرحی مرتکب شده باشند یا تنها یک نفر از آنان مرتکب قتل یا ضرب و جرح گردیده باشد.

2) افزون بر آنچه گذشت: «‌کیفر مقرر در ماده ۱۷۵ اصلی و مکرر (ماده ۶۱۵ ق.م.ا) مخصوص است به صورتی که بین مداخله کنندگان در امر شخص مرتکب معلوم نباشد و برای تشخیص آن گفته شاکی تنها کافی نیست پس اگر جمعی یک نفر را زده باشند و ضمناً دندان او افتاده باشد و معلوم نباشد که افتادن دندان مستند به ضرب کدام یک از آنها است. قضیه (ماده) ۶۱۵ ق.م.ا) خواهد بود ولو اینکه مضروب نسبت آن را به یک نفر از آنها داده باشد‌».

(حکم شماره ۹۰۶- ۲۴ تیر ۱۳۱۸ دیوانعالی کشور)

با حفظ مقدماتی که مذکور شد، شکایت موکل علیه متهمان فوق به دلایل ذیل واجد اعتبار قانونی بوده و مآلاً شایسته پذیرش می‌باشد.

چه اولاً: حمله متهم / متهمان به وسیله …… به محل کار / خانه …… واقع در …… محرز و مسلم می‌باشد.

ثانیاً: تعداد مهاجمان بیش از سه نفر بوده و موضوع مشمول نزاع دسته جمعی می‌گردد.

ثالثاً: با استماع گواهی گواهان و اعزام موکل به پزشکی قانونی رسیدگی و قرار جلب به دادرسی متهمان و صدور کیفرخواست مزید امتنان خواهد بود.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *