شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی

شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی: صید و شکار غیرقانونی جرمی است که در آن فردی بدون مجوز قانونی اقدام به شکار حیوانات وحشی یا صید ماهی‌ها می‌کند. این جرم به دلیل تأثیرات مخربی که بر محیط زیست و تنوع زیستی می‌گذارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

نمونه شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی

نمونه شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی

نمونه شکایت کیفری صید و شکار غیر قانونی

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم

احتراماً خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام …… به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

 

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

منظور از شکار گرفتن حیوان به طرقی مثل تیر انداختن به سوی او و منظور از صید گرفتن آن با استفاده از وسایلی مثل دام یا تور ماهیگیری است. هر دو کار با فعل مثبت ارتکاب می‌یابند

ماده ۱۴ قانون شکار و صید وسایل شکار و صید از قبیل تفنگ، فشنگ، نورافکن، دوربین چشمی، تور و قلاب ماهیگیری و سایر ادوات ارتکاب جرم که مرتکبان اعمال یاد شده بالا به همراه دارند و همچنین موتورسیکلت‌هایی که مرتکبان اعمال فوق بطور مستقیم برای شکار مورد استفاده قرار می‌دهند توسط سازمان توقیف و این وسایل تا خاتمه رسیدگی و صدور حکم قطعی، زیر سازمان به صورت امانی نگهداری شده و دادگاه پس از صدور حکم نسبت به اموال یاد شده تعیین تکلیف می‌نماید.

 

ماده ۱۵ قانون شکار و صید مصوب ۴۶/۳/۱۶ شروع به شکار جانوران وحشی بر خلاف مقررات این قانون قابل تعقیب و مجازات می‌باشد و مرتکب به حداقل مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

 

ماده ۲۱ قانون شکار و صید هرگاه مأمورین سازمان خود مرتکب جرایم مندرج در این قانون شوند،

و یا در ارتکاب جرم مشارکت یا معاونت داشته باشند بر حسب مورد به حداکثر مجازات مقرر در این قانون محکوم خواهند شد.

 

رأی وحدت رویه ۳۹- ۶۰/۱۱/۱۲:

مستفاد از قسمت اخیر ماده ۱۴ قانون شکار و صید این است که دادگاه در صورت صدور حکم مجازات متهم بر طبق مواد یاد شده (۱۰ و ۱۱ و ۱۲ و ۱۳ قانون شکار و صید) با عنایت به نحوه عمل ارتکابی و نوع وسیله‌ای که به کار رفته و کیفیت و کمیت صید و سابقه متهم و سایر اوضاع و احوال خاص قضیه با ذکر دلیل تصمیم مقتضی مبنی بر ضبط وسیله شکار یا رد آن به متهم اتخاذ می‌نماید).

«‌چنانچه ماهی‌های صید شده به صورت غیر مجاز توسط متهمین از بین برده شود، باید بهای آن توسط متهمین پرداخت شود».

 «‌اگر کسی که شکار غیر مجاز می‌نماید، مرتکب قاچاق حیوان شکار شده نیز گردد مرتکب دو جرم مختلف شده است. یک صید غیر مجاز و دیگری قاچاق حیوان حفاظت شده که در هر مورد اداره حفاظت محیط زیست و اداره گمرک می‌توانند به عنوان شاکی مسئله را تعقیب نمایند».

با حفظ مقدماتی که سبق ذکر آن رفت شکایت سازمان موکل علیه متهم یاد شده بدلایل ذیل وارد و ثابت می‌باشد.

چه براساس گزارش مرجع انتظامی اقدام متهم در صید …… برخلاف مندرجات پروانه شکار و در مواعد ممنوعه، محرز و ثابت بوده و لاشه صید و اسلحه مربوط از متهم ضبط شده است.

رسیدگی و انجام تحقیقات و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *