شکایت کیفری سقط جنین

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری سقط جنین

شکایت کیفری سقط جنین؛ سقط جنین به معنای خاتمه دادن به بارداری قبل از اینکه جنین به مرحله‌ای برسد که بتواند به زندگی مستقل ادامه دهد. از نظر قانونی، سقط جنین در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، با محدودیت‌ها و مجازات‌هایی همراه است.

نگارش نمونه شکایت کیفری سقط جنین

نمونه شکایت کیفری سقط جنین

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم

با احترام، خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام سقط جنین به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

سقط جنین عبارت است از خاتمه دادن و به دوران حاملگی خواه از راه سلب حیات از جنین در حالی که در رحم مادر بوده است. خواه از طریق اخراج آن پیش از موعد طبیعی به نحوی که قابل زیستن نباشد. در کتب حقوقی غالباً سقط جنین را اخراج پیش از موعد جنین به نحوی که زنده یا قابل زیستن نباشد تعریف کرده‌اند برخی دیگر اخراج غیر طبیعی پیش از موعد را به نحوی که جنین زنده یا قابل زیستن نباشد سقط جنین دانسته‌اند با این توضیح که منظور از اخراج غیر طبیعی خروج به طریقی غیر از زایمان است.

در حالی که در سقط جنین جنایی ملاک سقط شدن جنین سلب حیات آن است. نه اخراج آن (هر چند که جنین سلب حیات شده ممکن است، پیش از موعد خارج شود)

سقط جنین اعم از اینکه در اولین روز‌های انعقاد نطفه باشد که هنوز شکل و صورتی ندارد. یا در روز‌های آخر بارداری که شکل یک انسان کامل به خود گرفته است.

سقط جنین جرمی است. مقید که نتیجه آن سقط شدن جنین است.

برای تحقق عنصر مادی جرم سقط جنین انجام هر نوع فعل مثبت مادی بر روی زن باردارخواه از طریق مباشرت و خواه از طریق معاونت کافی است.

در جرایم مواد ۶۲۳ و ۶۲۴ ق.م.ا. ما (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) که مباشر و شرکای جرایم افرادی غیر از خود زن باردار باشند خود وی با تمکین به سقط جنین یا حمل بعنوان تسهیل در وقوع جرم عالماً، عامداً به عنوان معاون جرم تلقی می‌شود (بر طبق ماده ۴۳ ق.م.ا. ۱۳۷۰ و ماده ۱۲۶ ق.م.ا. ۱۳۹۲) و مستوجب حداقل مجازات مندرج در این مواد خواهد بود.

چنانچه شخصی ضربه‌ای به زنی وارد کند و جنین متولد شود و پس از چند روز بمیرد و پزشکی قانونی علت فوت مولود را ضربه وارده به وی پیش از تولد بداند، عمل مرتکب سقط جنین است.

در مورد سقط جنین عمدی باید احراز نمود که عمد ناظر به ایراد صدمه است، و یا عمد در سقط جنین و در حالت اخیر باید سقط جنین را عمدی تلقی نمود.

واژه «‌قصاص‌» در ماده صدرالذکر در مورد شخص مادر به کار رفته است، و حبس مورد ممکن است، قصاص نفس یا عضو باشد.

چنانچه صدمه وارد به مادر در حد قصاص عضو نباشد، مرتکب به پرداخت دیه نسبت به مادر از جهت صدمه وارده به یک تا سه سال حبس تعزیری و پرداخت دیه از جهت سقط جنین محکوم می‌شود.

با حفظ مقدمه‌ای که سبق ذکر آن رفت شکایت موکل علیه متهمان یاد شده بدلایل ذیل وارد است.

چه اولاً: زواج دائم مابین موکل با متهمه ردیف اول به موجب عقد نکاح موضوع سند نکاحیه پیوست محرز و ثابت است.

ثانیاً: متهمه ردیف اول در تاریخ …… بعد از مشاجره با موکل از منزل مشترک خارج و به محل اقامت پدری خود مراجعه نموده است.

ثالثاً: براساس مدارک و آزمایشات سونوگرافی متهمه ردیف اول حین ترک زندگی مشترک باردار بوده است.

رابعاً: حسب اظهارات موکل متهمه ردیف اول به تحریک و آمریت متهمه ردیف دوم (مادر متهمه ردیف اول) اقدام به سقط جنین متعلق به موکل نموده‌اند.

رسیدگی و انجام تحقیقات و ارجاع موضوع به پزشکی قانونی و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *