نمونه شکایت کیفری خیانت در امانت

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری خیانت در امانت

شکایت کیفری خیانت در امانت یکی از دعاوی کیفری است که در آن فردی که مالی یا وسیله‌ای را به‌طور امانتی دریافت کرده است، به‌جای بازگرداندن یا استفاده صحیح از آن، به‌صورت عمدی و با سوءنیت اقدام به استفاده یا تصرف غیرقانونی آن مال می‌کند. طبق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی ایران، خیانت در امانت جرم محسوب می‌شود و مجازات مشخصی برای آن در نظر گرفته شده است.

شکایت کیفری خیانت در امانت

شکایت کیفری خیانت در امانت

نمونه شکایت کیفری خیانت در امانت

 شکایت کیفری خیانت در امانت

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم- با احترام،

و با اجازه حاصله از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکى عنه / عنهم به اتهام خیانت در امانت به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

1) به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:
الف- خیانت در امانت عبارت است از تصاحب استعمال، تلف یا مفقود کردن اموال یا اسناد به زیان مالکان یا متصرفان آنها وقتی اشیای مزبور به عنوان اجازه امانت، رهن، وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت به کسی داده شده و مقرر بوده است که اشیای مزبور مسترد شود یا به مصرف معین برسد.

ب- برای تحقق خیانت در امانت وجود قبلی سه شرط لازم است.

۱- وجود قرارداد قبلی 2- وجود شیء ۳- تحویل شیء.

پ- وجود قرارداد قبلی یا ترازی شفاهی مابین، نخستین شرط تحقق جرم خیانت در امانت است.

ت- امین بودن کسی نسبت به یک مال یا بر حسب سپرده شدن مال است به او و یا برحسب عرف عادت بنابراین اگر در انبار مشترک بین دو نفر یکی مال اختصاصی داشته باشد و دیگری که کلید و انبار پیش اوست مال اختصاصی شریک خود را حیف و میل کند خائن در امانت شناخته می‌شود چون شخص مزبور عرفاً امین محسوب است. اگر چه مال به او سپرده نشده باشد.

(حکم شماره ۹۶- ۲۲/۷/۱۱ شعبه ۲ دیوانعالی کشور)

ث- کلمه مفقود که در این ماده ذکر شده است. مطلق نیست بلکه منظور فقدانی است که به تعدی یا تفریط امین حاصل شده است. (حکم شماره ۱۹۱۱- ۱۹/۶/۱۸ دیوانعالی کشور)

ج- اگر کسی مال مسروقه را امانت بگیرد و آن را تصاحب یا تلف کند عمل او مشمول این ماده نیست زیرا این ماده ناظر به مواردی است که مال موضوع امانت از طرف مالک یا متصرف آن مال به کسی سپرده شده باشد و مقصود از متصرف هم در این مورد کسی است که مال را به نحوی در تصرف داشته باشد که تصرف او قانوناً محترم شناخته شود و شامل موردی که امانت گذار آن را از طریق سرقت به دست آورده باشد نیست.

(حکم شماره ۱۹۸۵- ۲۱/۷/۶ شعبه ۲ دیوانعالی کشور)

چ- اگر کسی از رد کردن جیره بندی عیال مطلقه¬اش خودداری کند و آن را خود مورد استفاده قرار دهد مرتکب خیانت در امانت شده و عملش از مصادیق این ماده است.
(حکم شماره ۴۳۷- ۲۴/۳/۸ شعبه ۲ دیوانعالی کشور)

ح- مطابق ماده ۶۷۴ ق.م.ا. (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ به نحو کلی هر وقت به کسی مالی سپرده شود و بنا باشد که به صاحبش مسترد نماید و شخصی که مال به او سپرده شده بدون اجازه صاحب مال تصرفی به ضرر مالک در آن مال بنماید اعم از عاریه و ودیعه و امثال آن مجرم محسوب و قابل تعقیب و مجازات خواهد بود بنابراین اگر کسی مال دیگری را امانت بگیرد که پس از رفع احتیاج رد کند گرو گذاشتن آن پیش دیگری خیانت در امانت محسوب و عمل از مصادیق این ماده است.
(حکم شماره ۹۵۶۱/۳۸۴- ۱۳۱۶/۲/۲۶ دیوانعالی کشور)

خ- رئیس هیئت مدیره‌ای که بعد از انقضای مدت مدیریت و تعیین مسئولان جدید از استرداد اموال یا اسناد یا مدارک مورد مطالبه خودداری می‌نماید، مشمول ماده ۶۷۴ ق.م.ا. (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) بوده و خائن در امانت است.

(نظریه ۷/۳۹۸۴- ۷۳/۶/۱۶ ا.ج.)

د- با خیانت امین، صاحب مال مورد قاچاق، حق تعقیب کیفری و مطالبه کالا را دارد.

(نظریه شماره ۷/۱۲۵۱- ۷۳/۲/۲۸ ا.ج.)

ذ- چنانچه دادگاه احراز کند اموال نزد متهم امانت و بنابر استرداد آنها پس از وقوع عقد ازدواج بوده و بعد از وقوع ازدواج منتفی شده باشد مورد از مصادیق بزه خیانت در امانت است.

(نظریه ۷/۷۵۴۰- ۷۸/۱۲/۱۸ ا.ج.)

2) با وصف فوق:

و با حفظ مقدماتی که مذکور شد شکایت موکل واجد محل قانونی برای اجابت بوده رسیدگی و تعقیب متهم / متهمان و درخواست کیفر قانونی از دادگاه کیفری دو به دلایل ذیل تحت استدعاست.
چه اولاً: تصاحب تلف کردن / مفقود کردن مال امانی در ید متهم براساس …… محرز و مدلل است.

ثانیاً: عناصر ثلاثه سازنده بزه خیانت در امانت موجود است.

ثالثاً: اظهارنامه شماره …… به تاریخ ابلاغ …… خطاب به متهم بلاجواب: مانده و دلالت بر استمرار بزه و سوء نیت متهم دارد.

رابعاً: گواهی بعنوان یکی از ادله اثبات دعوی تعرفه شده است.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به ماده ۶۷۴ ق.م.ا. رسیدگی و استماع شکوائیه و در مانحن فیه قرار جلب به دادرس متهم / متهمان منتهی به صدور کیفرخواست مورد استدعاست.
اسامی و مشخصات شهود:
1) ……
2) ……

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *