شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی

در شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی: بازداشت غیرقانونی به معنای توقیف و حبس فردی است که به طور قانونی مجوز بازداشت او صادر نشده باشد یا شرایط قانونی برای بازداشت او رعایت نشده باشد. این عمل، نقض آشکار حقوق فردی و آزادی‌های اساسی است و قابل پیگیری قانونی است.

نمونه شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی

نگارش نمونه شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی

نمونه شکایت کیفری بازداشت غیر قانونی

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم

با احترام، خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام بازداشت غیر قانونی به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

بدواً خلاصه ماوقع:

1) به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

عنصر مادی موضوع ماده ۵۷۰ ق.م.ا. سلب آزادی شخصی افراد و محروم کردن آنان از حقوق مقرر در قانون اساسی است که ممکن است، بالمباشره یا بالتسبیب ارتکاب یابد.

مقصود از مقامات و مأمورین دولتی نیز در ماده ۵۷۰ ق.م. کسانی است که صلاحیت اعمال و اجرای قانون یا قانون اساسی را داشته و به عبارتی حافظ قانون اساسی باشند و مطابق نظریه اداره حقوقی کلیه کارمندان دولت در محدوده وظایف خود مقامات رسمی محسوب می‌شوند توجه می‌دهد: مقامات مأمورین دولتی در ماده ۵۷۰ ق.م. در معنی اخص خود بکار رفته و شامل همه مأمورین و مقامات دولتی نمی‌گردد. عبارت برخلاف قانون نیز در صدر ماده ۵۷۰ ق.م.ا. قرینه‌ای بر اثبات این مدعی است.

جرم موضوع ماده ۵۷۰ ق.م.ا. از جرائم عمدی است که عنصر معنوی آن سوء نیت عام به معنی قصد که انجام فعل مجرمانه است. در ارتکاب این بزه سوء نیت خاص شرط نیست و عمد عام برای تحقق عنصر روانی این بزه کفایت می‌کند.

ماده ۵۷۵ .. ما نیز به نوعی سلب آزادی اشخاص آزادی تن وسیله مقامات و مسئولین در دولتی اشاره گردیده که در نگاه اول در تعارض با ماده ۵۷۰ …م. به نظر می‌رسد لیکن باید توجه داشت که موضوع ماده ۵۷۵ ق.م.ا. صرفاً در خصوص صدور دستور یا قرار بازداشت شخصی برخلاف قانون و با سوء نیت است. بدون اینکه عملاً آزادی فرد سلب شود، در حالی که موضوع ماده ۵۷۰ ق.م.ا. سلب عمل آزادی اشخاص است.

همچنین مرتکب جرم در ماده ۵۷۰ ق.م.ا. مقامات و مأمورین دولتی هستند در حالی که مرتکب جرم در ماده ۵۷۵ قانون مزبور مقامات قضائی یا مأمورین ذی صلاحی هستند که صلاحیت صدور قرار بازداشت یا مجرمیت اشخاص را دارند.

موضوع ماده ۵۸۳ ق.م.ا. سلب آزادی تن و توقیف غیر قانونی است که نسبت به ماده ۵۷۰ ق.م.ا. اخص به نظر می‌رسد؛

از این رو باید عنوان داشت که سلب آزادی تن یا توقیف غیر قانونی از شمول ماده ۵۷۰ که شامل آزادی‌های شخصی است. خارج بوده و مشمول ماده ۵۸۳ ق.م.ا. می‌باشد.

با حفظ مقدماتی که مذکور شد شکایت موکل علیه متهم یاد شده بدلایل ذیل وارد می‌باشد:

چه اولاً: بازداشت اینجانب در تاریخ به اتهام توسط کلانتری …… از طریق دستور مقام قضائی شعبه …… بازپرسی محرز و ثابت است.

ثانیاً:

پس از حضور در شعبه بازپرسی و اخذ توضیح دستور بنحو قابل دسترسی آزاد است، توسط بازپرس صادر گردید.

ثالثاً: افسر پرونده (متهم) آزادی اینجانب را منوط به تودیع ضمانت نامه ملکی نمود و بعلت عجز از تودیع پیش از ۲۴ ساعت در بازداشت مجدد قرار گرفتم رسیدگی و انجام تحقیقات و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *