چنانچه قصد ازدواج بدون اجازه پدر را دارید بهتر است بدانید که یکی از شرایط ضروری برای ازدواج دختر باکره گرفتن اذن پدر است. از نظر قانونگذار در صورتی که شما بدون اجازه پدر و یا جد پدری ازدواج کنید عقدتان باطل است مگر اینکه شرایط خاصی برای شما به عنوان دختر باکره وجود داشته باشد.
در این میان حضور یک وکیل خانواده متخصص و باتجربه به خوبی میتواند روند ازدواج را از طریق قانونی پیش ببرد. اگر سؤال و یا ابهامی در مورد موضوعات حقوقی ازدواج و اذن پدر دختر باکره دارید میتوانید با کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلا ایران دادگستر در میان بگذارید.
چنانچه برای ازدواج شما با خواستگار موردعلاقهتان تحت هیچ شرایطی پدرتان رضایت نمیدهد ما در گروه وکلا ایران دادگستر مسئولیت داریم برای داشتن جامعهای سرشار از آزادی، برابری، رشد و توسعه و سرافرازی با استفاده از ابزار قانون و با بهرهگیری از دانش و تجارب حرفه خویش در برابر ناملایمتی های خانوادهها بایستیم و از حقوق شما دختر عزیز و بررسی شرایط ازدواج بدون اجازه پدر به عنوان موکل، هموطن و هم نوعمان دفاع کنیم.
شرایط ازدواج بدون اجازه پدر و جد پدری
اگر چه اجازه پدر و یا جد پدری برای ازدواج دختر لازم است؛ ولی در برخی شرایط ازدواج دختر بدون اذن پدر و یا جد پدری امکانپذیر میباشد برخی از این شرایط عبارتند از:
- دختر، باکره نباشد.
- پدر و یا جد پدری دختر باکره در قید حیات نباشد.
- پدر و یا جد پدری دختر باکره موقع ازدواج دختر حاضر نباشند.
- پدر و یا جد پدری دختر باکره هیچ عذر موجهی برای اجازه ندادن به ازدواج دختر نداشته باشد.
ازدواج دختر بدون اجازه پدر
دقت کنید شرایط ازدواج بدون اجازه پدر هیچ ربطی به ازدواج اول، دوم و سایر ازدواجهای دختر ندارد بلکه ملاک باکره بودن دختر است. تا زمانی که دختر با هیچ مردی رابطه نزدیکی نداشته باشد و باکرگی او حفظ شود باید برای ازدواج دائم و ازدواجهای موقت خود از پدر و یا جد پدری خود اجازه بگیرد.
مراحل و نحوه ازدواج بدون اجازه پدر
با وجود اینکه اجازه پدر و یا جد پدری برای ازدواج دختر باکره لازم است؛ ولی اگر پدر و یا جد پدری دختر بدون هیچ دلیل موجهی از اجازه دادن به دختر برای ازدواج جلوگیری کنند، یا اینکه موقع جاری شدن صیغه عقد برای کسب اجازه حاضر نباشد دختر باکره میتواند با گرفتن اجازه از دادگاه با خواستگار مورد علاقه خود ازدواج کند؛ اما یادتان باشد برای گرفتن حکم دادگاه جهت ازدواج بدون اجازه پدر باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست خود را به دادگاه خانواده ارائه دهید.
ما در گروه وکلا ایران دادگستر با داشتن مجربترین وکلای پایه یک دادگستری میتوانیم با مشاوره حقوقی به صورت آنلاین یا حضوری نمونه دادخواست اجازه ازدواج شما را با بهترین متن تهیه و تنظیم کنیم. سپس با تحویل آن به خدمات الکترونیک قضایی و پیگیری پرونده شما در دادگاه صالح در کمترین زمان ممکن اجازه ازدواج شما را از دادگاه بگیریم.
اجازه پدر برای ازدواج دختر تا چه سنی لازم است؟
در قانون مدنی کشور ایران هیچ صحبتی در مورد سن و سال دختر و گرفتن اذن پدر برای ازدواج نیامده است. بنابراین دختر در هر سن و سالی تا زمانی که باکره باشد لازم است برای ازدواج با خواستگار خود از پدر خونی و نسبی خود و یا جد پدری اجازه بگیرد.
آیا دختر بالای 30 سال بدون اجازه پدر میتواند ازدواج کند؟
تاکنون هیچ طرحی از طرف نمایندگان در مورد عدم نیاز به اجازه پدر و یا جد پدری برای ازدواج دختران باکره ای که بالای ۲۸ سال هستند ارائه نشده است. بنابراین تمامی دختران باکره چه زیر ۳۰ سال و چه بالای ۳۰ سال باید موقع ازدواج از پدر و یا جد پدری خود کسب اجازه کنند.
اجازه پدر برای ازدواج پسر
پسران برخلاف دختران برای ازدواج کردن هیچ نیازی به اجازه گرفتن پدر ندارند. در واقع پسری که عاقل، بالغ و رشید باشد به طور شرعی و قانونی بدون اذن پدر و مادر میتواند با هر دختری ازدواج کند. پس پدر و مادر پسر نمیتوانند پسر را مجبور به ازدواج با هر دختری کنند.
آیا اجازه پدر برای ازدواج دختر خارج از کشور نیاز است؟
اگر دختر باکره بخواهد تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران ازدواج کند نیاز به اذن پدر دارد. یعنی قبل از جاری شدن خطبه عقد باید پدر دختر اجازه خود را اعلام کند؛ ولی ازدواج دختر باکره خارج از ایران نیازی به اذن پدر نیست.
چنانچه به مشاورههای بیشتری در این زمینه نیاز دارید میتوانید با گروه وکلا ایران دادگستر تماس بگیرید. چون موسسه حقوقی ایران دادگستر با جمعی از قضات سابق دادگستری و وکلای مجرب تهران با داشتن 25 سال تجربه در بررسی، حل و فصل و دفاع پروندههای حقوقی و کیفری هم اکنون در کنار شما هستیم تا با استفاده از اشتراک تجربیات و تفکر تیمی، راه گشای چالشهای حقوقی شما هموطن عزیزمان در ایران و ایرانیان عزیز مقیم خارج از میهن باشیم.
مجازات ازدواج بدون اجازه پدر
ازدواجی که بدون اذن پدر انجام میشود باطل است؛ ولی قانون هیچ مجازاتی برایش در نظر نگرفته است.