دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، در شرایطی او را از پرداخت تعهدات مالی که نسبت به زن دارد مبری می سازد. مثلاً اگر مرد بتواند ثابت کند که علت طلاق دادن زوجه عدم تمکین او است، بدون پرداخت نفقه می تواند او را طلاق دهد و خواستار صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه باشد. ما در این مقاله تلاش داریم تا مفصلا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
مهمترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد
قانون گذار حق طلاق را به مرد داده است؛ و اراده او را برای اجرای این واقعه حقوقی کافی می داند. اما در راستای حمایت از حقوق زوجه، مرد را ملزم می دارد که کلیه حقوق مالی اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل و … را به زن بپردازد. تا به خواسته وی مبنی بر طلاق ترتیب اثر داده شود. مگر مرد بتواند دلایل محکمه پسند و موجهی را ارائه دهد تا از پرداخت بعضی از حقوق مالی مبری شود. و به خواسته او علی رغم عدم پرداخت ترتیب اثر داده شود. مهم ترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد به شرح ذیل است :
نداشتن تمکین از مرد
بر طبق قانون زوجه ملزم است که از همسر خود تمکین عام و خاص داشته باشد. در غیر این صورت مستحق دریافت نفقه نمی باشد. اما علی رغم عدم تمکین به او مهریه تعلق می گیرد. لذا اگر مرد به این دلیل استناد کند، تنها از دادن نفقه معاف می شود. اما بایستی مهریه زوجه را بپردازد. تا به خواسته وی مبنی بر طلاق ترتیب اثر داده شود.
خیانت زوجه
اگر زوج نتواند اثبات کند که زوجه به هر طریقی به صورت تلفنی، و یا فیزیکی به او خیانت کرده است، می تواند خواستار اجرای حکم طلاق از دادگاه باشد. اما لازم به ذکر است که این دلیل مرد را از پرداخت مهریه مبری نکرده، و او ملزم است که جهت اجرای طلاق، این حق مالی را به همسرش بپردازد.
آیا پرونده حقوقی دارید؟
وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،
مشاوره رایگان طلاق از طرف مرد
- وکیلان متخصص ایران دادگستر با بیش از 2 دهه تجربه موفق
- بیش از ۵۰۰ پرونده موفق در این حوزه
- پاسخ دهی سریع و رایگان!
- مشورت با وکیل حرفه ای
بیماری صعب العلاج زوجه
اگر زن به بیماری غیر قابل درمانی از جمله ایدز، صرع، بیماری های مقاربتی مبتلا گردد. به گونه ای که سلامت جسمی و روانی مرد را به خطر می اندازد. این حق برای مرد وجود دارد که خواستار اجرای طلاق یک طرفه از سوی دادگاه باشد.
در راستای حقوق مالی زوجه باید گفت که بیماری، مسقط کننده مهریه نبوده و مرد ملزم است که آن را تحت هر شرایطی به زوجه بپردازد. مگر زن او را بری الذمه کند. نفقه نیز به تمکین عام و خاص زوجه بستگی دارد. و تا زمانی که منزل را ترک نکرده و رابطه زناشویی با مرد دارد، این حق مالی برای او وجود خواهد داشت.
فساد اخلاقی زن
اگر ثابت شود زوجه فساد اخلاقی دارد. و اقدام به اعمال منافی عفت عمومی می کند، این حق به مرد داده می شود که به جهت حفظ آبرو و موقعیت اجتماعی خود، اجرای طلاق را از دادگاه بخواهد. اثبات این موضوع کمی دشوار است. اما در صورت محرز شدن به دادگاه و وکیل خانواده، در شرایطی زوجه را از یک سری حقوق مالی از جمله مهریه و غیر مالی حضانت فرزندان ممکن است، منع کند.
بیشتر بخوانید : مراحل طلاق از طرف مرد: از شروع تا ثبت رسمی طلاق
اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
از دیگر دلایل موجه که مرد می تواند برای اجرای طلاق به آن استناد کند. اعتیاد داشتن زوجه به مواد مخدر و مشروبات الکلی است. اگر مرد بتواند ثابت کند که زن اعتیادی دارد که غیر قابل ترک است. قانون گذار این حق را به او می دهد که از همسرش جدا شود و به عنوان دلیل موجه مبنی بر طلاق به آن استناد کند.
محکومیت زن به حبس تعزیری و حدی
اگر زوجه من باب ارتکاب جرمی سابقه کیفری داشته، و محکوم به تحمل حبس بیشتر از پنج سال باشد. قانون گذار این حق را به مرد می دهد که اجرای طلاق یک طرفه را از دادگاه خواستار شود. شرط برخورداری از نفقه، تمکین کردن زوجه از مرد است. لذا در مدتی که زوجه در حبس است. و تمکین از مرد ندارد. این وظیفه قانونی از مرد سلب گردیده. و او تنها الزام به پرداخت مهریه دارد.
ترک منزل
زوجه ملزم است که در منزل زوج سکونت داشته باشد. و از او تمکین کند. تا مستحق دریافت نفقه باشد. در غیر این صورت ناشزه تلقی شده و به او نفقه تعلق نخواهد گرفت. لذا اگر زوجه بدون عذر موجه و اذن همسر، خانه را برای مدت طولانی شش ماه یا نه ماه متناوب ترک کند. این حق به مرد داده می شود که خواستار اجرای طلاق یک طرفه از دادگاه باشد. و گواهی عدم امکان سازش را بدون پرداخت نفقه از محکمه دریافت کند.
ناباروری زوجه
اگر طی انجام آزمایشات پزشکی مشخص گردد که زوجه نابارور است و امکان بارداری را تحت هیچ شرایطی ندارد. این حق به مرد داده می شود که با استناد به این دلیل موجه خواستار اجرای طلاق زوجه از دادگاه باشد.
🔗بیشتر بخوانید : شرایط طلاق به علت نازایی زن
سوالات متداول
اثبات کردن دلایل موجه و محکمه پسند از جانب مرد چه تاثیری در روند پرونده طلاق دارد؟
این امر موجب تسریع بخشیدن به فرایند طلاق شده.و گاهی اوقات مرد را از پرداخت حقوق مالی که بر ذمه اوست مبری می سازد.
آیا مرد ملزم است که برای تحقق طلاق، دلایل موجه به دادگاه ارائه دهد؟
قانون گذار حق طلاق را به مرد داده و او برای اجرای این واقعه حقوقی الزامی ندارد که مدارک موجه ارائه دهد. اما اگر بتواند به دلایل محکمه پسند استناد کند. ممکن است از پرداخت تعهدات مالی که بر ذمه اوست در شرایطی می شود.