دفاعیه مطالبه حق دلالی زمانی تنظیم میشود که دلال (یا واسطه) بابت خدماتی که برای برقراری معامله یا قرارداد بین دو طرف ارائه داده، درخواست حقالزحمه میکند و این درخواست با مخالفت یا اعتراض طرف مقابل روبهرو میشود. در این دفاعیه، فرد یا شرکتی که به عنوان کارگزار یا دلال فعالیت کرده، مدارک و مستنداتی مبنی بر تأیید خدمات دلالی و شایستگی خود برای دریافت حق دلالی ارائه میدهد.
دفاعیه مطالبه حق دلالی
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……
شعبه …………
سلام علیکم- با احترام،
و با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……
به خواسته: مطالبه اجرت العمل (حق دلالی) مقوم بر ۶۰۰ میلیون ریال با احتساب خسارت تأخیر در تأدیه و هزینه دادرسی
با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……
تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……
بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:
۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه میباشد:
بدواً نواقص: ……
ایرادات شکلی
1) نسبت به بهای خواسته شدیداً معترض و استعلام از اتحادیه مربوطه در خصوص نرخ مصوب تحت استدعاست.
2) بموجب مستفاد از ماده ۴۸ ق.ث. اگر سند معامله مال غیر منقول به ثبت نرسد معامله واقعه و سند آن در دادگاه پذیرفته نخواهد شد و بدیهی است که؛ مقصود از اتمام مذکور در ماده ۳۴۸ قانون تجارت که جزء علت اقامه و سبب استحقاق خواهان و بعنوان دلال میباشد.
اتمامی است که ضمانت اجراء معامله واقع را تأمین نماید بنابراین تحلیل در صورتی که سند رسمی تنظیم نشود دلال مستحق حق دلالی نیست چه عقد بیع با سند رسمی جامعیت و تکامل مییابد و مجرد قرارداد عادی تمامیت معامله محسوب نمیشود که در مانحن فیه تا این لحظه هیچ سند رسمی راجع به مبیع مشتمل بر ششدانگ یک قطعه زمین زراعی به مساحت ۱۷ هکتار به شماره پلاک ثبتی …… تنظیم نشده و لذا دعوی خواهان در وضعیت کنونی قابلیت استماع نداشته، صدور قرار عدم استماع دعوی مشارالیه مورد استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……