نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده

نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده ، توسط متهم یا وکیل او به دادگاه ارائه می‌شود تا به ادعاهای مطرح‌شده در خصوص بدهی پاسخ دهد. این لایحه شواهدی است که نشان می‌دهد متهم به تعهدات مالی خود عمل کرده، بدهی را پرداخت کرده یا دلایل موجهی برای عدم پرداخت یا تأخیر در پرداخت وجود دارد. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان در این زمینه با وکیل مطالبه وجه معتبر در گروه وکلا ایران دادگستر به صورت ۲۴ ساعته در ارتباط باشید. همچنین در ادامه چند نمونه لایحه دفاعیه حقوقی خوانده در مورد پرونده مطالبه طلب برای راهنمایی بیشتر شما عزیزان ذکر شده است.

نگارش نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده

ریاست محترم کل دادگستری استان ……

سلام علیکم؛

احتراماً؛ به استحضار می‌رساند، آقای م. ز. طی عریضه‌ای به این حفا اعلام داشت در پرونده کلاسه ۹۱۰۹۹۸۱۷۷۰۲۰۰۴٢٧ دادخواست اعتراض بنده نسبت به دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۱۷۷۰۲۰۰۷۶۵ مورخ …… شعبه دوم حقوقی دادگستری شهرستان …… ناچاراً توسط سیستم پست به دادگستری مذکور ارسال و در تاریخ …… در وقت قانونی به دفتر شعبه اول تحویل گردید.

متأسفانه اعتراض اینجانب در تاریخ …… به دفتر شعبه دوم داده شد، و به دلیل اتمام فرجه اعتراض ضرر دیگری متوجه حقیر گردید …؛ لذا تقاضای رسیدگی را از آن مقام استدعا دارم.‎

لذا با عنایت به درخواست مزبور پرونده توسط این حفا را از شعبه مذکور اخذ و مورد بررسی و خلاصه پرونده به شرح ذیل است. ص. م. فرزند ع. متولد ١٣۵۵ در تاریخ …… با تقدیم دادخواستی به طرفیت م. ز. تقاضای صدور حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ شانزده میلیون تومان وجه نقد به انضمام کلیه خسارات و هزینه حق الوکاله را درخواست نمود، (تصویر پیوست)

دلیل خواهان کپی مصدق سند پرداخت مبلغ مذکور به شماره حساب خوانده به عنوان قرض ذکر گردیده است. مورخ …… در وقت رسیدگی شعبه دوم حقوقی دادگاه خوانده اظهار داشت؛ درست است، که پول به حساب اینجانب واریز شدم.

با عموی پسردایی­‌اش به نام ح. می­خواستند کاری انجام بدهند نامبرده گفت مبلغ ١۶ میلیون تومان را به پسر داییم بده، من ۱۰ الی ۱۲ روز دیگر پول را از آقای س. گرفتم به شما می­دهم من پول را در حضور پسردایی نامبرده به ح. ش. دادم. خودش قبول دارد که پول را بهش دادم، ولی ص. م. گفت پول را به ح. بده، ۱۰ روز بعد ص. م. پول را به حساب من واریز کرد. این فیش پرداختی مربوط به آن است.

خود آقای ح. ش. گواه است، که واریز این پول بابت چیست. در حضور تعدادی به نامهای ح. ع، ح. ش، خ. ش، فکر کنم الف. ح. هم بوده است. وکیل خواهان در همان جلسه اظهار داشت؛ «‌موکل اظهارات خوانده را قبول ندارد» قرا استماع شهود صادر شد. در جلسه دوم شعبه در تاریخ …… شهود خوانده حضور نیافتند و با منقلب شدن دعوا و انکار اظهارات خوانده از سوی خواهان، با قرار اتیان سوگند، خواهان از باب منکر سوگند یاد کرد. که این مبلغ را دو سال پیش به آقای ز. قرض دادم. دادگاه ختم رسیدگی را اعلام و طی دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۱۷۰۲۰٠٧۶۵ مورخ …… به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی نمود.

با توجه به محتویات پرونده نظر به اقرار صریح خوانده مبنی بر وجه و عدم اثبات ادعای خود …. خوانده را به پرداخت 160.000.000 ریال بابت اصل خواسته و هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل و خسارت تأخیر تأدیه در حق خواهان محکوم و اعلام می‌نماید، و متذکر می‌گردد. خوانده از باب رجوع به اصل درخواست مبلغ پرداختی را از ثالث مطالبه نماید. …‎» (تصویر پیوست).

اخذ

تاریخ ثبت اعتراض تجدید نظر خواهی خوانده ز. (مورخ …… می‌باشد. تصویر پیوست) شعبه دوم عمومی حقوقی …… طی دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۱۷۷۰٢٠١٢۴۴ …… مقرر داشت نظر به این که خواهان علیرغم ابلاغ واقعی در خارج از مهلت قانونی نسبت به تجدید نظر خواهی اقدام ننموده است. مستنداً به تبصره ۲- ماده ۳۳۹ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد تجدیدنظر خواهی وی را صادر و اعلام نمود (تصویر پیوست)

زمانی طی لایحه‌ای اظهار داشت دادنامه‎ در تاریخ …… به اداره پست تحویل و اداره مزبور فردای آن روز در تاریخ …… اوراق را به دفتر شعبه اول دادگاه حقوقی شهرستان …… تحویل داده بنابراین اعتراض اینجانب در وقت و فرجه مقرر قانونی صورت گرفته تصویر رسید پستی پاک نامه به مقصد دادگستری … با تاریخ …… ضم پرونده گردیده است. (تصویر پیوست). مدیر دفتر شعبه دوم کتباً اعلام نمود.

دادنامه ۹۱۰۷۶۵ در مورخ …… به زمانی ابلاغ واقعی گردیده و در تاریخ …… حسب بررسی به عمل آمده تحویل دفتر شعبه اول آقای ح. شد، که رسید آن توسط تجدیدنظرخواه ضمیمه شده و در مورخ …… تحویل دفتر شعبه دوم شد. در تاریخ …… رئیس محترم شعبه دوم حقوقی …… آقای ع. ذیل مرقومه مذکور دستور ارسال پرونده به شرح ذیل صادر نمود.

با توجه به اینکه برحسب رسید دفتر اعتراض ظرف موعد صورت گرفته؛ لذا پرونده جهت رسیدگی یا هرگونه تصمیم مقتضی به دادگاه محترم تجدید نظر ارسال گردد. (تصویر پیوست)

پرونده با تصمیم دادگاه تجدید نظر ارسال گردید تجدید نظرخواه در دادخواست اعلام نمود؛ «‌دادنامه در تاریخ …… به رؤیت اینجانب رسید و بنده به دلیل عدم حضور در … آن را توسط پست در تاریخ …… ارسال و بسته پستی در تاریخ …… به شعبه واصل گردیده است؛ لذا نظر به ارسال اعتراض در فرجه قانونی و عدم توجه کافی کارمندان شعبه دوم تقاضای رسیدگی مجدد دارم. وکیل تجدیدنظر خوانده طی لایحه‌ای هدف تجدیدنظرخواه را اطاله دادرسی تلقی نمود. النهایه شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر استان طی دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۱۷۱۰۷۰۰۰۲۵ مورخ …… اعلام داشت؛ «…. نظر به این که تجدیدنظر خواهی در خارج از موعد به دادگاه ارائه گردیده و صرف پست کردن دلیل و جواز رسیدگی نبوده و نامبرده ایراد مؤثری که موجبات بی‌اعتباری و از هم گسیختن دادنامه بدوی را ایجاب نماید. ارائه نداده دادنامه من حیث رعایت اصول و موازین قانونی صحیحاً صادر فاقد اشکال قانونی بوده و به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدید نظر خواهی دادنامه نخستین تأیید می‌گردد. ..‎» (تصویر پیوست)

اظهار نظر با توجه به مجموع اوراق پرونده، اظهارات آقای م. ز. و اعلام کتبی مدیر دفتر شعبه دوم عمومی حقوقی شهرستان …… تصویر رسید تحویل اعتراض، مرقومه رئیس محترم اداره پست شهرستان …… (تصویر پیوست) محرز گردید دادنامه بدوی در تاریخ …… به خوانده (آقای ز.) ابلاغ و اعتراض نامبرده توسط اداره پست در تاریخ …… (داخل در مهلت تجدید نظر خواهی) به دفتر شعبه اول تقدیم که دفتر مذکو در تاریخ …… پس از انقضاء مهلت تجدید، دفتر شعبه دوم تحویل داده است، به به نظر می‌رسد صرف نظر از ماهیت دعوا حق آقای م. ز. در خصوص اعتراض تجدید نظر خواهی رعایت نگردیده است مراتب جهت استحضار و صدور دستور ایفاد می‌گردد.

باکمال احترام

نام و نام خانوادگی

امضاء

یک نمونه دیگر نگارش لایحه دفاعیه حقوقی خوانده در پرونده مطالبه وجه

مدیرکل محترم دادگستری استان ……

احتراماً؛ در خصوص اعتراض به دادنامه‌های شماره ٨٩٠۶١١ و ٩٠۴١٠ صادره از سوی شعبه دوم دادگاه حقوقی و نیز دادنامه شماره ۹۲۰۳۹۹ صادره از سوی شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر استان در راستای اجرای ماده ۱۸ قانون دادگاه‌های عمومی و انقلاب به جهت مخالفت دادنامه‌های فوق با بیّن شرع و قانون مطالب ذیل معروض می‌گردد؛

۱. جلسه رسیدگی …… که منجر به صدور حکم غیابی می‌گردد. قانونی نبوده زیرا ابلاغ جلسه فوق در تاریخ …… صورت می‌گیرد که البته در اقامتگاه اینجانب نبوده، لیکن همان ابلاغ هم خارج از مهلت مقرر در ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی بوده است. زیرا وفق قانون میبایست فاصله ابلاغ تا روز دادرسی حداقل ۵ روز باشد، و روز ابلاغ محسوب نمی‌‌گردد؛ در مانحن فیه فاصله ابلاغ تا روز دادرسی فقط ۴ روز بوده و و دادگاه بدوی متأسفانه علیرغم دستور ماده ۶۴ قانون فوق‌الاشاره جلسه رسیدگی را تشکیل و در همان جلسه رأی محکومیت اینجانب را صادر می‌نماید.

۲. با ملاحظه صورت جلسه دادگاه مشخص است، که خواهان بدوی در جلسه اول خواسته خود را از مبلغ950 …… ریال به …… ریال افزایش می‌دهد که با این وصف دادگاه بدوی میبایست ضمن تجدید جلسه مراتب افزایش خواسته خواهان را به اینجانب ابلاغ و هزینه دادرسی مازاد را نیز از خواهان بدوی دریافت می­داشت در حالی که هیچ یک از این موارد صورت نگرفته و دادگاه بدون توجه به این امور رأی صادر می‌نماید.

۳. پس از اطلاع اینجانب از رأی غیابی با در اختیار گرفتن وکیلی به نام …… واخواهی توسط وکیل مذکور در تاریخ …… صورت می‌گیرد و وقت رسیدگی …… به وکیل اینجانب ابلاغ می‌گردد. وکیل فوق در تاریخ …… به دادگاه مراجعه و استعفای خود را به دادگاه اعلام می‌نماید، که برابر ماده ۳۹ قانون آئین دادرسی مدنی می­بایست مراتب استعفای وکیل به اینجانب ابلاغ می‌شده و زمان رسیدگی نیز ابلاغ می‌گردید، تا اینجانب یا خود و یا وکیل اختیار نموده از خود دفاع نمایم که هیچ یک از موارد فوق صورت نگرفته و مجدداً در غیاب اینجانب جلسه دادگاه تشکیل و رأی غیابی تأیید می‌گردد، که این موضوع نیز تخلفی دیگر از سوی دادگاه بدوی بوده.

۴. پس از واخواهی توسط وکیل اینجانب دادگاه بدوی دستور وقت رسیدگی صادر نموده و قید می‌نماید، که در اخطاریه خواهان قید گردد. اصول مدارک را حاضر نماید، و در اخطاریه خوانده قید گردد. حضور وی در دادگاه جهت استکتاب ضروری است، که این دستور در راستای ادعای جعل بودن مدارک صورت گرفته است. این در حالی است، که نه تنها اخطاری به اینجانب نشده است، بلکه بدون رسیدگی به جعلیّت مدارک رأی غیابتی تأیید می‌گردد.

۵. خواهان بدوی سمتی در طرح دعوی نداشته چون قرارداد ادعایی متعلق به شرکت …… با مسئولیت محدود می‌باشد، که دارای شخصیت حقوقی مجزای از شخصیت خواهان بدوی بوده، فلذا شرکت مذبور میبایست خواهان محسوب گردد. نه مدیر شرکت آقای ن.ع.

۶. دعوى متوجه اینجانب نیز نبوده زیرا مستند دعوی خواهان بدوی قرارداد مورخ …… می‌باشد، که در این قرارداد در قسمت خریدار شرکت …… به نمایندگی خانم د، ذکر در جای جای قرارداد نیز از شرکت شموشک نامبرده می‌شود، و حتی در ذیل قرارداد نیز .. (سهامی خاص (نقش بسته است.

على هذا با عنایت به تخلفات متعدد ریاست محترم شعبه دوم حقوقی حقوقی …… که البته شرح آن به دادسرای انتظامی قضات نیز ارسال خواهد شد، و این که لحظه به لحظه رسیدگی دادگاه بدوی با تخلف از آئین دادرسی و تضییع حقوق اینجانب صورت گرفته و اساساً به به جهت تخلفات متعدد دادگاه بدوی اینجانب فرصت دفاع نداشته‌ام. و با توجه به این موضوع که وکیل دیگر اینجانب بنام م در تجدیدنظرخواهی اشتباهاً بجای نام اینجانب نام شرکت …… را به عنوان تجدیدنظرخواه آورده است، که باعث عدم رسیدگی دادگاه تجدیدنظر گردیده، هر چند رأی دادگاه تجدیدنظر پس از گذشت یک سال و نیم و تصمیم بر رسیدگی به اصالت سند خود جای بحث دارد و با عنایت به جعلیّت سند ارائه شده و عدم ذی نفع بودن خواهان بدوی و عدم توجه دعوی به اینجانب که همگی تخلفات قانونی و تضییع حقوق اینجانب را در برداشته که این امربر مخالفت با قانون مخالف شرع انور اسلام نیز می‌باشد، از آن مدیر کل محترم دستور بر ارسال پرونده به جهت ملاحظه ریاست محترم قوه و اعاده رسیدگی مورد استدعا می‌باشد.

باکمال احترام

نام و نام خانوادگی

امضاء

نکات تکمیلی نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده

نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده به ارائه یک مستند قانونی اشاره دارد که در آن خوانده، یعنی فرد یا نهادی که در برابر دعوای مالی قرار گرفته، به دفاع از خود می‌پردازد. در این لایحه، خوانده می‌تواند به مواردی چون عدم استحقاق خواهان برای دریافت وجه، بطلان قرارداد یا وجود مشمولیت‌های قانونی اشاره کند.

لایحه دفاعیه حقوقی خوانده باید شامل دلایل و مستندات قانونی معتبر، مانند قراردادها، فاکتورها و مدارک پرداخت باشد و به شکل مستدل و واضح نگارش شود تا بتواند نظر قاضی را جلب کند. به طور کلی، تنظیم یک لایحه دفاعیه حقوقی خوانده قوی و جامع می‌تواند تأثیر زیادی بر سرنوشت دعوی و حکم نهایی دادگاه داشته باشد

یک نکته مهم در تنظیم نمونه لایحه دفاعیه مطالبه وجه از سوی خوانده این است که خوانده باید به دقت نکات قانونی مربوط به موضوع را در نظر بگیرد و دلایل متقن و مستدل را در لایحه خود بگنجاند. برای مثال، اگر خوانده مدعی است خواسته خواهان فاقد پایه قانونی است یا اینکه دلایل ارائه شده توسط او مبهم و غیر قابل استدلال است، باید این موارد را به روشنی در لایحه دفاعی خود مکتوب کند. از این رو، در نمونه لایحه دفاعی حقوقی خوانده، ارائه مستندات معتبر و اشاره به پیشینه حقوقی مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *