لایحه دفاعیه خوانده تأیید تفاسخ در عقد اقاله سندی است که توسط وکیل خوانده (شخصی که علیه او دعوی شده است) در پاسخ به دادخواست خواهان (کسی که دعوی را مطرح کرده است) تنظیم میشود. در این نوع دعوا، خواهان مدعی است که عقدی بین او و خوانده منعقد شده و سپس به صورت توافقی فسخ شده است (اقاله). خوانده در این لایحه، ادعای خواهان مبنی بر وقوع اقاله را رد کرده و دلایل خود را برای اثبات این ادعا ارائه میدهد.
نمونه لایحه دفاعیه خوانده تأیید تفاسخ در عقد اقاله
ریاست محترم شعبه ……
دادگاه حقوقی محاکم عمومی
سلام علیکم
با احترام، و به تجویز ماده ۳۱ ق.آ.د.م. و با اختیارات مصرحه و مستخرجه از ماده ۳۵ همان قانون بعنوان وکیل خوانده آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم …… بخواسته تأیید تفاسخ عقد اقاله بتاریخ رسیدگی …… به ساعت …… به کلاسه …… بدینوسیله و در مقام دفاع (شکلی) و دفاع به معنای اخص (ماهوی) خاطر عالی را به آگاهی میرساند:
دعوی پیش گفته از دو جهت شکل و ماهیت اعتبار قانونی را واجد نمیباشد.
بعنوان مقدمه و از باب تلمذ مطالبی بشرح ذیل به حضور تقدیم میگردد. عالیجناب به موجب یک اصل مستقر شده حقوقی بار اثبات ادعا بر عهده مدعی است. بنابراین هرگاه خواهان ادعائی مطرح کند باید به تناسب ادعای خود ادله اثبات ارائه نماید در نتیجه هر حقی که مدعی نتواند دلایلی برای اثبات آن ارائه نماید و خلاف اصل باشد و طرف مقابل نیز آن را منکر شود، مورد حمایت مرجع قضائی قرار نخواهد گرفت.
(دفاع به معنی اخص ماهیت دعوی)
آنچه خواهان مطالبه نموده تأیید تفاسخ عقد اقاله مورخ …… نزد بانک …… میباشد. در مانحن فیه در دعوی همچون عقد نکاح عقد وقف عقد ضمان اقرار، ایقاعات، اقاله راه ندارد. گو اینکه حتی اقاله در عقد اقاله نیز بدلیل ایجاد دور تسلسل باطل راه ندارد و چنین امری عقدی جدید محسوب میگردد. لذا برای خواهان اصولاً چنین حقی در قانون وجود ندارد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
در صورت عدم پذیرش ایرادات مطروحه صدور حکم بر بیحقی- بطلان دعوی خواهان از مرجع قضائی استدعا میگردد.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……