دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید

دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید سندی است که خوانده (شخصی که علیه او دعوای خلع ید مطرح شده است) در اولین جلسه دادرسی تنظیم و ارائه می‌کند. در این لایحه، خوانده دلایل خود را برای رد ادعای خواهان و حفظ تصرف خود بر ملک مورد نظر بیان می‌کند.

نمونه لایحه دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید

نمونه لایحه دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید

نمونه لایحه دفاعیه جلسه اول رسیدگی حقوقی خلع ید

ریاست محترم شعبه …… دادگاه حقوقی محاکم عمومی

سلام علیکم

با احترام، و به تجویز ماده ۳۱ ق.آ.د.م. و با اختیارات مصرحه و مستخرجه از ماده ۳۵ همان قانون بعنوان وکیل خوانده آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……

بخواسته: الزام به تحویل مبیع

بتاریخ رسیدگی …… به ساعت. …… کلاسه …… بدینوسیله و در مقام دفاع شکلی و دفاع به معنای اخص (ماهوی) خاطر عالی را به آگاهی می‌رساند: دعوی پیش گفته از دو جهت شکل و ماهیت، اعتبار قانونی را واجد نمی‌باشد.

بعنوان مقدمه و از باب تلمذ مطالبی بشرح ذیل به حضور تقدیم می‌گردد.:

عالی جناب به موجب یک اصل مستقر شده حقوقی بار اثبات ادعا بر عهده مدعی است. بنابراین هرگاه خواهان ادعائی مطرح کند باید به تناسب ادعای خود ادله اثبات ارائه نماید در نتیجه هر حقی که مدعی نتواند دلایلی برای اثبات آن ارائه نماید و خلاف اصل باشد و طرف مقابل نیز آن را منکر شود مورد حمایت مرجع قضائی قرار نخواهد گرفت.

با حفظ مقدمه مذکور، ایرادات شکلی دادخواست خواهان محترم بشرح ذیل می‌باشد:

۱) نداشتن سمت 2) عدم ذینفع بودن 3) امر مختومه / مطروحه (امر قضاوت شده) ۴) فقدان جزمی بودن دعوی 5) رد دادرس و ……

 

دفاع به معنی اخص (ماهیت دعوی)

والا مقام رقبه موضوع دعوی تاکنون مطابق با ماده ۲۲ قانون ثبت در دفتر املاک به نام خواهان به ثبت نرسیده است، و خواهان محترم مالک رسمی پلاک ثبتی …… متنازع فیه محسوب نمی‌شود و از طرفی با عنایت به اینکه دعوى الزام به تحویل و تسلیم مبیع نتیجتاً ملازمه با خلع ید موکل از پلاک ثبتی …… موضوع دعوی دارد و مآلاً بـه حکایت رأی وحدت رویه شماره ۶۷۲ مورخ ۸۳/۱۰/۱ هیأت عمومی دیوان عالی کشور:

مادامی که سند رسمی به نام مدعی تنظیم نشده باشد خلع ید از اموال غیر منقول ممکن نیست و طبعاً نتیجه اجرای حکم محکومیت موکل دایر بر تحویل مورد معامله خلع ید مشارالیه از رقبه موضوع دعوی است؛ لذا بدیهی است که؛

خواهان محترم دعوی لاجرم با طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی و اجرای مفاد حکم احتمالی صادره له ایشان در آن پرونده، مالکیت خویش بر پلاک ثبتی …… موضوع دعوی را تثبیت و سپس مبادرت به طرح دعوی الزام به تحویل مورد معامله یا دعوی مقتضی دیگر نماید، لذا صدور قرار رد دعوی خواهان مورد استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل خوانده ……

 

ماده ۲۲ ق.ث. همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثاً به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم وراث ثبت می‌شود که وراثت و انحصار آنها محرز و در سهم الارث بین آنها توافق بوده و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن باب صادر شده باشد.

تبصره- حکم نهایی عبارت از حکمی است که به واسطه طی مراحل قانونی و یا واسطه انقضاء مدت اعتراض و استیناف و تمیز دعوائی که حکم در آن موضوع صادر شده از دعاوی مختومه محسوب شود.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *