لایحه دفاعیه بطلان عقد اجاره بعلت انتقال به غیر

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
لایحه دفاعیه بطلان عقد اجاره بعلت انتقال به غیر

دفاعیه بطلان عقد اجاره بعلت انتقال به غیر زمانی تنظیم می‌شود که یکی از طرفین (معمولاً موجر) به این ادعا متوسل می‌شود که مستأجر بدون اجازه، عین مستأجره را به شخص دیگری منتقل کرده و لذا عقد اجاره باطل است. در این نوع دفاعیه، مستأجر می‌تواند به دلایل مختلفی به رد ادعای بطلان پرداخته و وضعیت قانونی خود را توضیح دهد.

دفاعیه بطلان عقد اجاره بعلت انتقال به غیر

دفاعیه بطلان عقد اجاره بعلت انتقال به غیر

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……

شعبه …………

سلام علیکم- با احترام،

با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……

به خواسته: صدور حکم بر اعلام بطلان عقد اجاره بعلت انتقال بغیر

بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر می‌دارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:

۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه می‌باشد:

بدواً نواقص: ……

ایرادات شکلی۱) …… 2) …… 3) ……

در ماهیت:

1) به موجب مستفاد از ماده ۴۷۴ ق.م. در عقد اجاره خلاف آن شرط شده باشد. مستأجر می‌تواند عین مستأجره را به دیگری اجاره بدهد مگر اینکه

2) در مورد شرط عدم انتقال به غیر نیز باید بین موردی که عدم انتقال به غیر (قید) اجاره است. با موردی که عدم انتقال به غیر شرط در اجاره است. تفاوت قائل شد چه در موردی که عدم انتقال به غیر (قید) اجاره است. مالکیت منفعت به طور ناقص و حق انتقال به غیر از مستأجر سلب شده است، لذا اگر در چنین حالتی مستأجر مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد عقد نافذ نیست و با عدم تنفیذ صاحب حق باطل می‌گردد.

3) در موردی که عدم انتقال بغیر شرط اجاره است. مستأجر متعهد شده از مالکیت کامل خود بر منافع استفاده نکند و منافع را به دیگری انتقال ندهد، در چنین حالتی عقد اجار‌ه‌ای که برخلاف شرط انجام شده باطل نیست لکن برای موجر خیار فسخ وجود دارد.

در مانحن فیه تفکیک این دو موضوع از یکدیگر از نظر منطقی درست است. ولی در عرف حقوقی هر دو بعنوان انتقال «‌بغیر شناخته شده است، و تشخیص اینکه چنین عقد اجار‌ه‌ای باطل است یا اینکه موجر خیار فسخ دارد با ریاست محترم دادگاه می‌باشد. قطع نظر از ایرادات شکلی که ذکر آن رفت، دعوی مطروحه در ماهیت نیز واجد اشکال قانونی بوده و مآلاً شایسته صدور قرار / حکم به رد حکم بر بطلان / حکم بر بی‌حقی / می‌باشد.

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

صدور حکم شایسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *