لایحه دفاعیه الزام به ایفای تعهدات قراردادی سندی حقوقی است که توسط شخصی که علیه او دعوای الزام به انجام تعهدات قراردادی مطرح شده است، تنظیم میشود. در این لایحه، فرد مدعی باید دلایل خود را مبنی بر اینکه به تعهدات قراردادی خود عمل کرده است یا دلایلی قانونی برای عدم انجام تعهدات دارد، ارائه دهد.
نمونه لایحه دفاعیه الزام به ایفای تعهدات قراردادی و مطالبه خسارت
ریاست محترم شعبه ……
دادگاه حقوقی محاکم عمومی ……
سلام علیکم
با احترام، و به تجویز ماده ۳۱ ق.آ.د.م. و با اختیارات مصرحه و مستخرجه از ماده ۳۵ همان قانون بعنوان وکیل خوانده آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم …… بخواسته الزام به ایفای تعهدات قراردادی و مطالبه خسارت بتاریخ رسیدگی …… به ساعت …… به کلاسه …… بدینوسیله و در مقام دفاع (شکلی) و دفاع به معنای اخص (ماهوی) خاطر عالی را به آگاهی میرساند:
دعوی پیش گفته از دو جهت شکل و ماهیت، اعتبار قانونی را واجد نمیباشد.
بعنوان مقدمه و از باب تلمذ مطالبی بشرح ذیل به حضور تقدیم میگردد:.
عالیجناب به موجب یک اصل مستقر شده حقوقی بار اثبات ادعا بر عهده مدعی است.
بنابراین هرگاه خواهان ادعائی مطرح کند باید به تناسب ادعای خود ادله اثبات ارائه نماید. در نتیجه هر حقی که مدعی نتواند دلایلی برای اثبات آن ارائه نماید و خلاف اصل باشد و طرف مقابل نیز آن را منکر شود، مورد حمایت مرجع قضائی قرار نخواهد گرفت.
با حفظ مقدمه مذکور ایرادات شکلی دادخواست خواهان محترم بشرح ذیل میباشد:
۱) نداشتن سمت 2) عدم ذی نفع بودن ۳) امر مختومه / مطروحه امر قضاوت شده ۴) فقدان جزمی بودن دعوی 5) رد دادرس ….
دفاع به معنی اخص (ماهیت دعوی)
عالیجناب علت وقفه در انجام تعهد گمان و تصور کارکنان نسبت به باقی بودن طرح تفصیلی قدیم شهرداری و گمان تجاوز به حریم ملک همسایه و قرار گرفتن موضوع و پروسه اداری طولانی میباشد که از مصادیق فورس ماژور محسوب و رفع آن خارج از حیطه و اقتدار و توان میباشد و مکاتبات متعدد اداره ثبت اسناد و املاک …… و شهرداری منطقه …… عدم انجام تعهد از سوی موکلین به علت تغییرات صورت گرفته در طرح تفصیلی شهرداری و رعایت شبکه گذربندی بر مبنای طرح تفصیلی جدید میباشد که از حیطه اقتدار و اختیار موکلین خارج و حسب مکاتبات صورت گرفته موکلین سعی لازم جهت برطرف نمودن موانع را معمول داشتهاند.
در نتیجه بدلیل عدم احراز رابطه تامه سببین مابین عمل موکلین و خسارت ادعایی خواهان و استناداً به مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی صدور حکم به بطلان دعوی مورد استدعاست.
در مورد خواسته الزام موکلین به تنظیم سند رسمی با عنایت به اینکه رفع مقدمات تنظیم سند رسمی خارج از حیطه اقتدار و اختیار موکلین است. با فرض صدور حکم بر الزام ایشان حکم صادره قابلیت اجرا نخواهد داشت معتقدم دعوی در وضعیت فعلی قبل از برطرف شدن موانع (قانونی) قابل استماع نمیباشد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
در صورت عدم پذیرش ایرادات مطروحه صدور حکم بر بیحقى- بطلان دعوی خواهان از مرجع قضائی استدعا میگردد.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل تجدیدنظرخواه ……