لایحه دفاعیه اعلام بطلان معامله بعلت فساد
لیست محتوای این صفحه

در لایحه دفاعیه اعلام بطلان معامله بعلت فساد هنگامی که یکی از طرفین یک معامله، آن را باطل اعلام کرده و دلیل آن را فساد معامله عنوان کند، طرف مقابل برای دفاع از خود، لایحه دفاعیه تنظیم می‌کند. در این لایحه، طرف مقابل باید ادعای فساد معامله را رد کرده و صحت و سلامت معامله را اثبات کند.

نمونه لایحه دفاعیه اعلام بطلان معامله بعلت فساد

نمونه لایحه دفاعیه اعلام بطلان معامله بعلت فساد

نمونه لایحه دفاعیه اعلام بطلان معامله بعلت فساد

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……

شعبه ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……

به خواسته: صدور حکم بر بطلان معامله . مورخ …… بعلت فساد منعقده و فقدان مالکیت بایع بشرح متن مقوّم بر ۱۱ میلیون ریال (با لحاظ ارزش منطقه‌ای ملک)

با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……

تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……

بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر می‌دارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:

۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه می‌باشد:

بدواً نواقص: ……

ایرادات شکلی:

بطلان نتیجه فساد در ارکان عقد و برخورد آن با مصالح اجتماعی است به همین جهت نیز از آغاز آن را بی‌اعتبار می‌کند هر چند که بطلان مدتها پس از آن اعلام شود بنابراین تعریف هرگاه موجب فساد در عقدی بعد از انعقاد آن ایجاد شود باید عقد را منفسخ‌» دانست نه باطل (مرحوم کاتوزیان قواعد عمومی قراردادها، ج ۲، ص ۳۲۴)

هرگاه عقدی درست لکن بعداً فساد در آن ایجاد شود یا باید تقاضای صدور حکم بر بطلان عقد یا اعلام انفساخ و انحلال قهری عقد از دادگاه خواسته شود لکن در عقدی که از بدو انعقاد منبطل بوده حکم دادگاه هیچ نقشی جز اعلام‌ واقعیت ندارد، چه عقد باطل در دیدگاه حقوق در حکم هیچ است، و برای برهم زدن و فروریختن ارکان فاسد آن حکم دادگاه ضروری نمی‌باشد و حکم دادگاه بر شکستن ظاهر محترم عقد فاسد است، و صرفاً جنبه «‌اعلامی‌» دارد.

فلذا تقاضای وکیل محترم خواهان جهت صدور حکم بر بطلان عقد قطع نظر از درستی یا نادرستی ادعا از مواردی است که دادگاه صرفاً بعد از ثبوت بطلان برای حذف عقد باطل از صحنه روابط حقوقی آن را اعلام می‌کند و در این موضع وکیل محترم در تعیین خواسته دچار اشتباه شده است.

در ماهیت:

وقوع عقد عین صحت آن است. (شیخ مرتضی انصاری) همین اندازه که ارکان حقوقی عقد به ظاهر دو جمع آمد، آن عقد واقع شده و مقتضای اصل صحت این است که کلیه عقود نافذ هستند و خواهان محترم دلیلی بر فساد معامله بشرح دادخواست تقدیمی ارائه و ابراز نداشته تا بتوان در خصوص آن تدارک دفاع نمود.

مضافاً براساس رأی شماره ۱۴۶۵ مورخ ۱۳۱۷/۶/۲۰ دیوانعالی کشور احراز صحت انتساب نوشته‌ای که حاکی از وقوع معامله باشد فساد محتاج به اثبات خواهد بود نه صحت آن؟

 

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

رسیدگی و صدور قرار رد دعوی خواهان از محضر دادگاه تحت استدعاست.

 

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *