لایحه دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
لایحه دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی

دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی مستندی است که به‌منظور رد ادعای تصرف غیرقانونی ملکی یا زمینی توسط این اداره ارائه می‌شود. در این دفاعیه، دلایل قانونی، مستندات مالکیت یا شواهد مربوط به استفاده قانونی از ملک مطرح می‌گردد. هدف آن اثبات حقانیت اقدامات اداره و رد ادعای تصرف عدوانی است.

دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی

دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی

ریاست محترم شعبه ………

دادگاه‌های عمومی دادگستری ……

با احترام،

در خصوص شکوائیه بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی، موضوع ادعای تصرف عدوانی اراضی تحت تملک آن بنیاد توسط این سازمان مشروحاً به استحضار می‌رساند،

برابر اختیارات قانونی سازمان متبوع متولی ساخت و ساز پاسگاه‌های برون شهری (پلیس راه استان ……) می‌باشد که در راستای انجام وظایف محوله با اخذ اعتبار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و انتخاب پیمانکار قانونی مبادرت به اجرای پروژه‌های ساخت پاسگاه‌های پلیس راه در سطح استان می‌نماید، به دنبال مشکلات ترافیکی مسیر حرکت خودرو‌های سبک و سنگین در محدوده جاده پر رفت و آمد شهر …… کثرت تصادفات رانندگی منجر به فوت و صدمات جانی در محل طرح مشکلات منطقه و امنیت شهروندان توسط استانداری و پیگیری مکرر بخشدار محترم شهر و کارشناسی انجام شده توسط معاونت محترم راهنمایی و رانندگی ناحیه انتظامی استان …… در خصوص ضرورت بخشدار محترم شهر و کارشناسی در مسیر و مکان یابی محل اجرای پروژه با تأمین اعتبار لازم از محل اعتبارات استانی، طرح ساخت پاسگاه در مسیر و مکان یابی محل اجرای پروژه با تأمین اعتبار لازم از محل اعتبارات استانی طرح ساخت پاسگاه برون شهری پلیس راه (شهر ……) و متعاقب آن تملک عرصه مورد نظر و انتخاب پیمانکار قانونی در جهت اجرای پروژه ساخت پاسگاه در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

در اولین اقدام و بازدید از محل اجرای پروژه مشاهده گردید محل مزبور تماماً مشجر و مغرس به اشجار چندین ساله متعلق به شهرداری …… می‌باشد.

لذا علی الظاهر رقبه مذکور متعلق به شهرداری مفروض گردید که در مراجعه به اداره مربوطه و مذاکرات حضوری با مسئولین ذیربط در معیت بخشدار محترم شهر مشخص شد که رقبه موصوف از اراضی موقوفه حاج مصطفی ……. می‌باشد که تولیت آن درید اداره اوقاف و امور خیریه ……. است، و شهرداری تنها متصرف آن شناخته می‌شود.

با توجه به روشن شدن وضعیت حقوقی و مالکیت رقبه مورد نظر با اداره اوقاف و امور خیریه …… وارد مذاکره شده و در مورخ ۸۷/۶/۱۵ قرارداد اجاره عرصه نسبت به رقبه مزبور منعقد گردیده و در حضور نماینده شهرداری محل و کارشناس رسمی دادگستری معتمد اداره اوقاف جناب آقای …… مهندس …… عرصه مزبور میخ کوبی به ضمیمه نقشه و گزارش کارشناسی به این سازمان تحویل گردید.

لایحه دفاعیه اداره حمل و نقل در دعوی تصرف عدوانی

بلافاصله تقریباً از مورخ ۷۸/۷/۱ سازمان متبوع با اخذ جواز ساخت از شهرداری نسبت به اجرای پروژه مذکور اقدام می‌نماید، حال با عنایت به مراتب مرقومه در خصوص رد شکوائیه بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی علیه سازمان متبوع توجه آن را به مراتب ذیل جلب می‌نماید:

اولاً: همانگونه که در صفحه قبل اشاره شد این سازمان رقبه متنازع فیه را از اداره اوقاف اجازه نموده و با موافقت اداره مذکور و در حضور نماینده شهرداری بعنوان متصرف بالفعل زمین با توجه به وجود اشجار چندین ساله در محل که متعلق به شهرداری …… است.

کارشناس رسمی دادگستری نماینده اوقاف تحویل گرفته است. لذا ادعای بنیاد در مورد تصرف عدوانی رقبه مزبور منتفی و غیر واقعی می‌باشد.

ثانیاً: مشخص نیست سند مالکیت ارائه شده توسط نماینده قضائی که بعنوان دلیل قانونی تقدیم گردیده است. (در مورد اصالت آن نیز باید از اداره ثبت محل استعلام بشود) مربوط به رقبه متنازع فیه می‌باشد. یا خیر؟

البته حسب دستور صادره از سوی آن دادگاه محترم و با توجه به محتویات پرونده مقرر گردیده است که موضوع از طریق ارجاع به کارشناسی تحقیق و مشخص گردد.

لیکن به دلیل نامعلومی در این خصوص اقدامی صورت نپذیرفته و صرفاً به گزارش ناقصی از پاسگاه نیروی انتظامی اکتفا شده است، و دادگاه محترم علی رغم روشن نبودن قضیه دستور توقف عملیات اجرایی ساخت و ساز در محل را صادر نموده است که از این رهگذر با عنایت به تعهدات قانونی این سازمان به پیمانکار مجری طرح خسارات قابل ملاحظه‌ای متوجه سازمان متبوع گردیده است.
ثالثاً: رقبه متنازع فیه سالیان سال است که در تصرف شهرداری شهر …… می‌باشد که مؤید این معنا اشجار با عمر بیش از ۱۰ سال است که تماماً متعلق به شهرداری بوده و توسط ایشان نگهداری می‌شود، لذا این موضوع دلیلی متیقن بر این مدعاست که رقبه مذکور در ید و تصرف بنیاد مستضعفان نبوده و عملاً سبق تصرف در محل نداشته است. با توجه به شواهد و قرائن عینی موجود در محل و ارائه سند مالکیت از سوی بنیاد (به فرض صحت سند و ارتباط آن به محل) با وجود دلایل قاطع و شواهد عینی در محل مبنی بر سبق تصرف شهرداری نمی‌تواند بعنوان اماره قانونی تصرف مورد استفاده قرار گیرد.

لذا بحث ادعای تصرف عدوانی این سازمان از سوی بنیاد فاقد هر گونه مبنای قانونی بوده و مردود است.

رابعاً: در خاتمه مستحضر می‌دارد؛ با عنایت به تاریخ تنظیم اجاره نامه سازمان متبوع با اداره اوقاف پروانه ساخت بنا مأخوذه از شهرداری شهر …… و صورتجلسه تحویل زمین، عرصه مربوطه تقریباً از اواسط سال ۱۳۷۸ در ید و تصرف این سازمان می‌باشد.

با توجه به رویه محاکم قضایی این مدت زمان نسبتاً طولانی مؤید این معناست که موضوع بحث تصرف عدوانی با فرض قبول تمام دلایل ابراز شده از سوی بنیاد حداقل از روند یک پرونده کیفری خارج و رسیدگی به آن مربوط به محاکم حقوقی می‌باشد.

خصوصاً با توجه به مراتب مذکوره در تصرف رقبه موصوف هیچ گونه سوء نیت و قصد مجرمانه‌ای مطرح نبوده است. لذا خواهشمند است. با عنایت به محتویات پرونده و با در نظر گرفتن موازین شرعی قانونی بدواً و با قید فوریت نسبت به لغو دستور عملیات اجرایی ساخت اقدام و با صدور حکم قانونی و شرعی بر بی‌حقی شاکی اعلام نظر فرمایند.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های استان

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *