نمونه دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه

دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه زمانی مطرح می‌شود که مبلغ دیه در طول زمان به دلیل تغییر نرخ دیه (معمولاً با افزایش سالانه) افزایش یافته و متقاضی خواهان دریافت تفاوت ارزش دیه پرداخت‌شده قبلی با نرخ جدید دیه است. این دادخواست به دلیل تغییر در ارزش دیه، به ویژه در مواردی که پرداخت دیه به‌طور کامل انجام نشده باشد یا با تأخیر صورت گیرد، ارائه می‌شود.

این درخواست معمولاً زمانی تنظیم می‌شود که مبلغ دیه در زمان وقوع حادثه کمتر از مبلغ فعلی باشد و شاکی قصد دارد تا مابه‌التفاوت دیه را از طریق مراجع قضایی مطالبه کند. وکیل دیه در این فرآیند کمک می‌کند تا مدارک لازم فراهم شود، دلایل قانونی مطرح شود و مراحل اداری به درستی انجام شود. داشتن وکیل متخصص دیه می‌تواند شانس موفقیت در چنین پرونده‌هایی را افزایش دهد و اطمینان حاصل کند که حقوق شاکی به طور کامل مورد حمایت قرار می‌گیرد.

دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه

نمونه دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه

دادخواست مطالبه تفاوت ارزش دیه

ریاست محترم دادگستری شهرستان …… 

سلام علیکم، با احترام،

و با اجازه حاصله از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی خاطر عالی را به وکالت از ناحیه خواهان مستحضر می‌دارد؛ خواسته موکل به دلایل ذیل محل قانونی برای پذیرش داشته و درخور اجابت می‌باشد.

1) به موجب بیمه نامه شماره …… مورخ…… رابطه قراردادی مابین موکل ردیف اول و خوانده محترم محرز و مدلل است.

2) براساس دادنامه شماره …… مورخ …… تصدیری از شعبه …… دادگاه عمومی جزائی …… موکل ردیف اول بابت تصادف منجر به فوت مورث موکلین ردیف دوم محکوم به پرداخت یک فقره دیه مرد مسلمان شده است.

3) به موجب مستفاد از فلسفه بیمه حوادثی که به وسیله خودروی بیمه شده به غیر وارد شود از سوی شرکت بیمه باید جبران شود که در مانحن فیه در بیمه نامه مربوطه بیمه خودرو قید شده است، و به موجب بند ۲ شرایط مخصوص بیمه نامه تاریخ صدور حکم مبنای محاسبه دیه تراضی شده است، و لکن حکمی که مراحل قانونی را سپری ننموده و به قطعیت نرسیده باشد ضمانت اجرایی ندارد تا شرکت بیمه خوانده بخواهد برای پرداخت دیه اقدام نماید.

4) این امر باعث اطاله وقت و افزایش نرخ ارزش دیه در سال جاری شده و شرکت بیمه خوانده صرفاً خود را متعهد به پرداخت دیه بر مبنای ارزش آن، در سال قبل می‌باشد. در جایی که تأخیر و تسبیب از جانب خوانده واقع شده است.

بناء به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی و قاعده فقهی (من له الغنم فعلیه الغرم)
و اصل تفسیر قرارداد بیمه «‌له‌» بیمه گذار رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل …… 

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *