دادخواست فسخ مهر و تعیین مهر المسمی برای زوجه

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
فسخ مهر و تعیین مهر المسمی برای زوجه

دادخواست فسخ مهر و تعیین مهر المسمی درخواست رسمی از دادگاه برای فسخ یک مهر و تعیین مهر جدید به عنوان مهر المسمی است. این نوع دادخواست معمولاً به دلایل عدم مشروعیت یا وجود عیوب در مهر قبلی ارائه می‌شود. در اینجا به اجزای دادخواست و نحوه تنظیم آن می‌پردازیم.

دادخواست فسخ مهر و تعیین مهر المسمی

دادخواست فسخ مهر و تعیین مهر المسمی

دادخواست فسخ مهر و تعیین مهر المسمی برای زوجه

ریاست محترم دادگستری شهرستان ……

سلام علیکم- با احترام،

و با تقدیم یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی و به وکالت از ناحیه زوج (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر می‌دارد؛ خواسته موکل به شرح مرقوم در ستون خواسته به دلایل مشروحه آتی الذکر اعتبار قانونی را واجد بوده و مآلاً شایسته اجابت می‌باشد.

چه اولاً: به موجب مستفاد از قانون مدنی: مهر قرارداد مالی است که بعنوان امری فرعی و تبعی با نکاح ارتباط دارد و آثار آن تابع توافق طرفین است.

لذا شرط خیار در مهر مؤثر است، و می‌توان زن مدت معین اختیار فسخ قرارداد راجع به مهر را شرط نمود چنانکه مقنن ثالث یا شوهر یا شخص در در ماده ۱۰۶۹ قانون مدنی تصریح نموده:

«‌…. در نکاح دائم شرط خیار نسبت به صداق جایز است. مشروط بر اینکه مدت آن معین باشد و بعد از فسخ مثل آن است که اصلاً مهر ذکر نشده باشد.‌»

ثانیاً: از فحوای ماده ۱۰۶۹ چنین استنباط می‌شود هر گاه توافق در مهر باستناد شرط خیار فسخ منحل شود، نکاح در حکم موردی است که بدون مهر واقع شده و زوجه پس از نزدیکی حق گرفتن مهر را پیدا می‌کند. (شهید ثانی مسالک، جلد ۱، ص ۵۵۲)

با وصف فوق: موکل از شرط خیار خود نسبت به مهر زوجه، در مدت باقی مانده استفاده نموده و با ارسال اظهار نامه نسبت به فسخ آن اقدام شده است.

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به ماده ۳ ق.آ.د.م. و اصل ۱۶۷ قانون اساسی،

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه اعلام فسخ در جزء اول و در جزء دوم صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *