دادخواست تعیین حق التولیه در واقع درخواست رسمی از دادگاه است تا میزان حقالزحمهای که متولی یک موقوفه (یا همان وقف) میتواند برای انجام وظایف خود دریافت کند، تعیین شود. این حقالزحمه به عنوان پاداش برای خدمات متولی در مدیریت و نگهداری از اموال وقفی و اجرای نیات واقف در نظر گرفته میشود.
نمونه دادخواست تعیین حق التولیه
ریاست محترم دادگستری ……
سلام علیکم
با احترام، با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمیر مالیاتی، شماره سریال …… و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و موستوجب پذیرش میباشد.
وقف نامه مورخ …… حکایت از تحبیس عین و تسبیل منفعت ششدانگ پلاک ثبتی …… مشتمل در …… دارد.
در این وقف نامه موکل بعنوان متولی موقوفه خوانده ردیف اول معین و قبول تولیت نموده است.
به موجب مستفاد از قانون مدنی:
متولی در برابر کاری که انجام میدهد مستحق اجرت است، و در محضر دادگاه نیاز به توضیح نخواهد بود که قبول تولیت را نمیتوان قرینه بر تبرع در این راه شمرد، مضافاً هیچ اجرتی توسط واقف تعیین نشده تا ریشه قراردادی بیابد و چون در وقف نامه هیچ حکمی در خصوص اجرتالمثل کار موکل وجود ندارد. موکل حق دارد برای تعیین حق التولیه خود اقدام نماید.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به مواد ۸۵ ق.م و ۱۹۸ و ۵۱۹ ق.آ.د.م،
رسیدگی و استماع خواسته و نفس الامر صدور حکم بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست. تفاوت تمبر برابر بند ۱۴ ماده ۳ قانون وصول پرداخت خواهد شد.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……