جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
دادخواست اعلام فسخ عقد بیع با اجازه حاصل از خیار قراردادی
لیست محتوای این صفحه

دادخواست اعلام فسخ عقد بیع با اجازه حاصل از خیار قراردادی به معنای درخواست رسمی از دادگاه برای پایان دادن به یک قرارداد خرید و فروش است. این درخواست بر اساس شرط خاصی که طرفین قرارداد در زمان انعقاد آن پیش‌بینی کرده‌اند، صورت می‌گیرد. این شرط، به آن‌ها اجازه می‌دهد که در صورت تحقق شرایط خاصی، قرارداد را فسخ کنند. به این شرط، خیار قراردادی گفته می‌شود.

دادخواست اعلام فسخ عقد بیع با اجازه حاصل از خیار قراردادی تخلف از شرط فعل

دادخواست اعلام فسخ عقد بیع با اجازه حاصل از خیار قراردادی تخلف از شرط فعل

دادخواست اعلام فسخ عقد بیع با اجازه حاصل از خیار قراردادی تخلف از شرط فعل

ریاست محترم دادگستری ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ و کالتنامه ملصق به تمیز مالیاتی الکترونیکی و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش می‌باشد.

بیع نامه مورخ …… حکایت از وقوع عقد بیع ما بین صحابه دعوی راجع به شش دانگ …… به شماره پلاک ثبتی …… واقع در …… به مبلغ …… ریال داشته و مبلغ …… ریال حین البیع بخش اول ثمن مبیع مورد توافق پرداخت و مقرر گردیده الباقی ثمن معامله در تاریخ …… به مبلغ …… ریال و در تاریخ …… به مبلغ …… ریال در حق موکل کارسازی شود که در مانحن فیه چنین نشده است.

در بند …… بیع نامه ذکر شده در صورت تخلف مشتری از شرط فعل پرداخت الباقی ثمن، بایع خیار فسخ خواهد داشت که با تخلف

خوانده از شرط فعل موجود در بیع نامه، موکل نیز با اختیار حاصل شده از بند قرارداد فسخ معامله را انشاء و با ارسال اظهار نامه به

خوانده ابلاغ نموده لکن خوانده حاضر به تمکین نشده است.

در محضر دادگاه نیاز به توضیح نمی‌باشد که: خیار تخلف شرط و یا خیار اشتراط عبارت است از اینکه متعاملین ضمن عقد شرط (صفت نتیجه و یا فعل) را وضع و مقرر نموده باشند.

بدیهی است؛ در صورتی که مشروط علیه به شرط مقرر عمل ننماید مشروط له به استناد خیار تخلف از شرط حق فسخ معامله را خواهد داشت.

مطابق ماده ۴۴۴ ق.م. «‌احکام خیار تخلف شرط به طوری است که در مواد ۲۳۴ الی ۲۴۵ ذکر شده است‌» مطابق ماده ۲۳۴ ق.م. «‌شرط بر سه قسم است:

  1. شرط صفت
  2. شرط نتیجه
  3. شرط فعل «اثباتاً یا نفیاً …‌».

در نتیجه خیار تخلف شرط عبارت خواهد بود از

  1. خیار تخلف از شرط صفت
  2. خیار تخلف از شرط نتیجه
  3. خیار تخلف از شرط فعل

در محضر دادگاه نیاز به توضیح نخواهد بود که، تفاوت خیار شرط با خیار تخلف شرط نیز در این است که خیار شرط عبارت است از درج حق فسخ ضمن عقد برای احد از طرفین یا برای هر دو طرف عقد و یا برای شخص و یا اشخاص ثالث و یا برای جملگی و یا بعضی از آنان در ظرف مهلت زمانی مقرر، و لیکن خیار تخلف شرط عبارت است از اینکه در صورت تخلف مشروط علیه از انجام شرط، مشروط له خیار فسخ قرارداد را دارد.

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ ق.آ.د.م.

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه اعلام فسخ به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

مزید امتنان خواهد بود آن دادگاه محترم به منظور اینکه حقی از «‌‌من له الحق‌‌« تضییع نشود و قدر متیقنی در موضوع حاصل شود و با توجه به طبع پرونده با اجرای ماده ۱۹۹ ق.آ.د.م. و از باب حکمت و سبیل معرفت در راستای کشف حقیقت قیام نمایند.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *