دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی ناشی از وکالتنامه رسمی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی

دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی ناشی از وکالتنامه رسمی، در واقع درخواست قانونی از دادگاه است تا معامله‌ای که با استفاده از یک وکالت‌نامه تنظیم شده، باطل اعلام شود. این نوع دادخواست زمانی مطرح می‌شود که موکل (صاحب اصلی ملک یا مال) ادعا کند که وکالت‌نامه‌ای که به نام شخص دیگری (وکیل) صادر کرده است، به صورت غیرقانونی یا با سوء استفاده از اعتماد او مورد استفاده قرار گرفته و در نتیجه آن، ملکی از او به نام شخص دیگری منتقل شده است.

دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی ناشی از وکالتنامه رسمی (معامله وکیل با خود)

دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی ناشی از وکالتنامه رسمی

دادخواست ابطال نقل و انتقال رسمی ناشی از وکالتنامه رسمی (معامله وکیل با خود)

ریاست محترم دادگستری شهرستان ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش می‌باشد.

1) وکالتنامه مورخ …… شماره …… تنظیمی دفترخانه شماره …… حکایت از وقوع عقد وکالت مابین صحابه دعوى راجع به پلاک ثبتی …… دارد.

2) در این وکالتنامه تصریح شده وکیل حق انتقال پلاک ثبتی …… را به نام خود با قید هر شرط و مبلغ دارد.

3) بر اساس اطلاعات مسموع شده از موکل خوانده اقدام به انتقال پلاک ثبتی …… مورد بحث بنام خود نموده است.

4) به موجب مستفاد از قانون مدنی:

صحت چنین معامله‌ای به دلیل ذیل مورد تردید است:

چه از توافق دو اراده و به توالی و ایجاب و قبول بوجود می‌آید اراده کسانی که در پی منافع خود هستند و هر کدام می‌خواهند نفعی به سود خود به دست آورند لذا یک شخص نمی‌تواند دو طرف عقد قرار گیرد و با خود توافق کند تردید مذکور در قواعد عمومی قراردادها مطرح می‌شود و هرچند ماده ۱۹۸ ق.م. این تردید را از بین می‌برد چه در این ماده آمده است که ممکن است، طرفین یا یکی از آنها به وکالت از غیر اقدام کند و نیز ممکن است که یک نفر به وکالت از طرف متعاملین این  

اقدام را به عمل آورد. لکن اگر شخصی به وکالت از طرف موکل به عنوان اصیل عهده دار انجام معامله شود منعی نخواهد داشت و مقنن نیز در ماده ۱۹۸ ق. م وکالت از طرف موکل با اصیل را مورد تصریح قرارداده و سخنی از معامله وکیل با خود به میان نیاورده است. چه اگر وکیل بتواند از طرف موکل و خودش با دو اراده مستقل معامله کند بیم خروج وکیل از حدود امانت شده و لزوم حمایت از موکل و لزوم تعبیر اراده بر او این مبنا ایجاب می‌کند که معامله با خود باطل شود. چه مفهوم شمردن وکیل در موردی که شخصیت او در عقد تأثیر مستقیم دارد و مجاز دانستن او در حالی که ابتکار شخصیت وکیل اثری ندارد. با روح قوانین سازگارتر است.

 

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه اعلام ابطال نقل و انتقال رسمی به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست. مزید امتنان خواهد بود آن دادگاه محترم به منظور اینکه حقی از «‌‌من له الحق» تضییع نشود و با عنایت به طبع پرونده، با اجرای ماده ۱۹۹ ق.آ.د.م. در راستای کشف حقیقت قیام نمایند.

 

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *