صدور حکم شایسته جبران خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
صدور حكم شایسته جبران خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب

صدور حکم شایسته جبران خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب به معنای آن است که دادگاه با بررسی ادعاهای مطرح شده توسط خریدار، به این نتیجه رسیده که فروشنده جوجه‌ای را با نقص فروخته است که منجر به بروز خسارت برای خریدار شده است. در این صورت، دادگاه فروشنده را مکلف می‌کند تا خسارت وارده را جبران کند.

جبران خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب

خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب

صدور حکم شایسته جبران خسارت ناشی از فروش جوجه معیوب و بیمه نبودن (آنها)

شرح دادخواست:               

ریاست محترم حوزه قضایی

با سلام و احترام

در خصوص رأی صادره و اعتراض اینجانب به رأی و دفاع از حقوق موکل و روشن شدن موضوع مطالبی چند را به استحضار میرسانم:

۱- همان طور که در جلسات دادگاه نیز مطرح گردید موکل اینجانب تنها یک واسطه خرید تلفنی برای تجدید نظر خوانده بوده است و بنا به سفارش وی از مجلوب ثالث آقای …… جوجه‌های مذکور را برای آقای … تجدیدنظر خوانده خریداری نموده است و تولید کننده نبوده است و خواسته تجدید نظر خوانده در دادخواست اولیه مبنی بر الزام خوانده به جبران خسارات و ضرر و زیان ناشی از فروش جوجه معیوب و عدم بیمه نمودن جوجه‌ها مطابق قانون می‌باشد.

که در خصوص بیمه نمودن جوجه‌ها با عنایت به تبصره ۸ الحاقی به ماده واحده قانون بیمه محصولات کشاورزی (مسئولیت بیمه نمودن جوجه‌ها بر عهده تولید کنندگان طیور اعم از لاین- اجداد- مادر- گوشتی و تخمگذار در مبادی تولید می‌باشد.) همان طور که واضح و به صراحت عنوان شده میبایست در مبادی تولید این بیمه انجام گیرد نه توسط واسطه ها. پس واسطه در این خصوص بی تقصیر و قصوری از طرف وی صورت نگرفته است.

2- در خصوص معیوب بودن جوجه‌ها با توجه به تولید جوجه‌ها توسط شرکت مرغ مادر …… در جویبار همان طور که کارشناسان محترم نیز در نظریه خود اذعان نموده‎اند نامرغوب بودن جوجه‌ها علت بیماری و تلفات آنها بوده است که این جوجه‌ها مطابق رسید تحویل جوجه‌ها که مستقیماً از شرکت مرغ مادر …… بارگیری و در مرغداری تجدیدنظر خوانده تخلیه شده است متعلق به شرکت مرغ مادر ……. می‌باشد.

و موکل اینجانب تنها واسطه بوده است و در تولید جوجه هیچ گونه نقشی نداشته است بنابراین تجدیدنظر خوانده میبایست دعوی خود را به طرفیت مرغ مادر ……. که هم مطابق قانون موظف به بیمه نمودن جوجه‌ها بوده و هم تولید کننده جوجه بوده است مطرح می‌نموده است.

3- مطابق توافقنامه ارائه شده مورخ 11/11/۸۹ توسط تجدیدنظر خوانده در پرونده فیمابین وی و واسطه‌ها و تولید کننده اصلی که در اثنای رسیدگی سعی در حل مسأله به صورت مسالمت آمیز داشته اند مقرر می‌گردد جهت جبران خسارت ایشان بالسویه همگی وجه جوجه‌ها را پرداخت نمایند که مورد قبول آقای …… تجدیدنظر خوانده نیز قرار می‌گیرد.

که با توجه به توافق مذکور و پابرجا بودن این توافق تجدیدنظر خوانده در صورت عدم انجام تعهدات قراردادی میبایست الزام به انجام تعهد را از دادگاه صالح تقاضا مینمود چرا که صلح، واقع شده بود و جایی برای دعوی مطالبه و جبران خسارات باقی نمیماند چون این توافق هنوز هم پابرجا می‌باشد. حال این نکته به نظر می‌رسد که با توجه به اینکه تولید کننده میبایست جوجه‌ها را بیمه مینموده است و تولید کننده مسئول تولید جوجه نامرغوب می‌باشد.

و با عنایت به توافق صورت گرفته فی مابین تولید کننده و خریدار و واسطه‌ها بسیار تعجب آور است که چگونه ناگهان دادگاه محترم تنها موکل اینجانب را مقصر قلمداد نموده و رأی به پرداخت کلیه خسارات توسط ایشان بدون هیچ گونه استدلالی نموده است و ایشان را که مانند موکل اینجانب واسطه بوده است و موکل جوجه‌ها را از وی خریداری نموده بدون هیچ استناد و دلیلی دعوی جلب ثالث موکل به طرفیت ایشان را رد نموده است.

مگر در این پرونده نقش واسطه‌ها با هم فرق دارند چه تفاوتی بین موکل اینجانب و واسطه ماقبل خود وجود دارد که این جای سؤال است؟

آیا مطابق قانون واسطه میبایست جوجه را بیمه می‌نموده است؟

آیا واسطه مسئول تولید جوجه نامرغوب بوده است؟ و یا نقشی در تولید آن داشته است؟ حال بر فرض محال اگر مسئولیتی هم متوجه ایشان است آیا همه خسارات و مسئولیتها بر عهده ایشان می‌باشد. و مابقی واسطه‌ها و خصوصاً تولید کننده اصلی هیچگونه مسئولیتی ندارند؟

به نظر می‌رسد دادگاه محترم بدوی علیرغم محترم بدوی علیرغم تأکید بر همه این موارد در جلسات دادگاه در هنگام صدور رأی به محتویات پرونده توجهی ننموده است و یا اشراف کافی به مدارک موجود در پرونده نداشته است که منجر به صدور چنین رأی گردیده است.

که لااقل اگر مجلوب ثالث محکوم میشد با طرح دعوی جلب ثالث به طرفیت ید ماقبل و تولید کننده اصلی عامل اصلی ورود خسارت پاسخگوی موارد ذکر شده در دادگاه محترم میگردید و حق و عدالت اجرا می‌گردید چرا که مهمترین وظیفه دادگاه احقاق حق می‌باشد. علاوه بر ذکر این موارد تجدیدنظر خوانده خود نیز در این امر مقصر می‌باشد.

چرا که در همان تاریخ و از همین جوجه تعداد ۵۴ هزار به یک مرغداری دیگر نیز فروخته شده است و جوجه‌های وی هیچ مشکلی نداشته‎اند مگر می‌شود جوجه ای که در یک روز تولید و یک جا و با شرایط همسان تولید گردیده تعداد ۵۴ هزار آن سالم و تنها میزان فروخته شده به تجدیدنظر خوانده معیوب باشد!

در ثانی در دوره قبل که جوجه‌ها توسط شرکت بیمه شده بود آقای …… بیمه جوجه‌ها را پس داد و وجه آن را پرداخت ننمود و عنوان نموده بود که جوجه‌های من بیمه ابوالفضل هستند که این امر قابل اثبات می‌باشد.، لذا با عنایت به مراتب معروضه از قضات محترم دادگاه تجدیدنظر استدعای رسیدگی و پرونده و نقض دادنامه معترض عنه و صدور حکم شایسته مورد استدعاست.

نام و نام خانوادگی

امضا

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *