نمونه لایحه دفاعیه نشر افترا و اکاذیب به منظور دفاع از خود و رد اتهامات تنظیم می شود. در این لایحه مورادی مثل عدم نیت بد هم مورد بررسی قرار میگیرد. در ادامه می توانید نمونه ای از لایحه دفاعیه نشر افترا و اکاذیب را مشاهده کنید.
تنظیم نمونه لایحه دفاعیه نشر افترا و اکاذیب
بسمه تعالی
تاریخ: ……
ریاست محترم شعبه …… دادیاری دادسرای ……
با سلام
احتراماً در خصوص پرونده کلاسه …… مطروحه در آن شعبه به وکالت از شاکی معروض میدارد، همان طور که در شکوائیه در جلسه رسیدگی به استحضار رسیده مشتکی عنهی به دفعات و در منظر افراد مختلف مبادرت که بدگویی، تهمت افترا نشر اکاذیب گردیده است. شهادت شهود معترضه شده، مستند این ادعاست. ضمناً با ارسال نامهای که به همراه اظهار شفاهی همان مطالب به حراست آموزش و پرورش (محل استخدام موکله) که تصویر آن در پرونده موجود است. موکله را مورد اهانت و توهین و افترا و غیره قرار دادند.
همان طور که مستحضرید با ادامه این نوع رفتار از سوی مشتکی عنهی که کماکان ادامه دارد موکله با عسر و حرج مواجه است و از آن مرجع تقاضا دارد با توجه به مشکلات پیش آمده برای موکله رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید. ابتدا از تسریع در روند رسیدگی از جنابعالی سپاس دارم.
با کمال احترام
نام و نام خانوادگی
دفاع از اتهام نشر اکاذیب یعنی چه؟
دفاع از اتهام نشر اکاذیب به معنای ارائه دلایل و مستنداتی است که به منظور رد یا نادرست بودن اتهامات مربوط به نشر اطلاعات نادرست یا دروغین مطرح میشود. همانطور که میدانید در بسیاری از کشورها و همچنین ایران، نشر اکاذیب یک جرم به شمار میآید، به ویژه اگر این اطلاعات به شهرت یا حیثیت فردی آسیب برساند.
در این زمینه، شخص متهم میتواند از روشهای زیر برای دفاع از خود استفاده کند:
- اثبات صحت اطلاعات: اگر فرد میتواند نشان دهد که اطلاعات منتشر شده، واقعیت دارد، این میتواند بهعنوان دفاع موثر محسوب شود.
- تظاهر به واقعیت را نفی کند: اگر متهم بتواند نشان دهد که هیچ قصدی برای آسیب زدن به کسی نداشته و یا منبع اطلاعات نادرست بوده است، این نیز ممکن است به نفع او باشد.
- محفاظت در برابر نظرات شخصی: در بسیاری از موارد، اظهار نظرهای شخصی تحت حفاظتهای قانونی قرار دارند و ممکن است بهعنوان آزادی بیان محسوب شوند، حتی اگر جنجالی باشند.
- اظهار نظر عمومی: اگر مطلبی که منتشر شده، در زمینهای عمومی و قابل بحث باشد، ممکن است این نیز دلیلی برای دفاع باشد.