تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن
لیست محتوای این صفحه

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن  شامل شرایط و روند پیشروی پرونده است. در قوانین کشور ما طلاق از نظر شرعی حلال و جایز شمرده شده است و به زوجین این حق داده شده، که در صورت نارضایتی از زندگی مشترک درخواست طلاق و جدایی بدهند. در ادامه به طور کامل این تفاوت ها را مورد بررسی قرار میدهیم.

✅حتما مطالعه کنید : نمونه دادخواست طلاق از طرف زن

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در اثبات دلیل

 مهم تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در اثبات دلیل است. مرد برای درخواست طلاق نیاز به اثبات دلیل خاصی ندارد. در واقع حق طلاق دارد و به طور قانونی می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلایل خاص، درخواست طلاق دهد. این بدان معناست که اگر مرد بخواهد طلاق یک‌طرفه (بدون توافق زن) بگیرد، نیازی به اثبات دلیل خاصی نیست. تنها چیزی که مرد باید اثبات کند این است که خواسته‌اش برای طلاق است، و دادگاه در صورتی که هیچ مخالفتی از طرف زن وجود نداشته باشد، طلاق را صادر می‌کند.

در حالی که زن برای درخواست طلاق نیاز به اثبات دلایل خاصی دارد و  نمی‌تواند به راحتی مانند مرد درخواست طلاق کند، مگر اینکه دلایل قانونی برای طلاق از سوی او اثبات شود.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در رضایت همسر

در رابطه با این موضوع باید گفت که اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد، نیازی به رضایت و عدم رضایت همسر خود ندارد و همانطور که می دانید او در هر زمان که بخواهد می‌تواند برای طلاق اقدام کند، ولی شرایط برای زن اینگونه نیست؛ در صورتی که زن دلایل محکمه پسند نداشته باشد نیازمند رضایت همسر خود برای طلاق است؛ این دلایل عبارتند از؛

  • اعتیاد زوجه
  • بیماری که درمان ندارد
  • ترک منزل
  • زندان برای مدت طولانی
  • عسر و حرج ( سخت و دشوار بودن ادامه زندگی)

زن اگر این دلایل را برای طلاق خود در دادگاه اعلام کند نیازی به رضایت همسر خود ندارد؛ ولی در دلایلی چون؛ عدم تمکین و نارضایتی از زندگی مشترک، عدم علاقه نیازمند رضایت مرد است. در این موارد زن برای طلاق باید شوهر او رضایت دهد.

بیشتر بخوانید : اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد مهریه به او تعلق میگیرد؟

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در مدت زمان

مسلم است، اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد، به علت داشتن حق طلاق در مدت زمان بسیار کوتاهی جدایی اتفاق می افتد. در حالی که  اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، این مدت زمان می تواند تا چند برابر افزایش یابد. زیرا که اثبات دلایل طلاق از طرف زن و  همین طور اثبات عسر و حرج می تواند چند ماه زمان ببرد.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق از طرف زن

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در مهریه و نفقه

مهریه و نفقه حق شرعی و قانونی زن است، بنابراین درخواست طلاق چه از طرف مرد باشد و چه از طرف زن، مرد موظف به پرداخت مهریه می‌باشد. با این تفاوت‌ که  در صورتی که درخواست طلاق از طرف مرد باشد؛ او موظف به پرداخت کامل مهریه و نفقه می‌باشد، ولی اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، پرداخت مهریه و نفقه بر اساس توان و تمکن مالی مرد سنجیده می‌شود، یعنی براساس دارایی‌های مرد مهریه و نفقه زن پرداخت می‌شود.

همچنین اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، ولی در طی مدت صدور حکم،  بدون دلیل منطقی منزل همسر را ترک کند. در این صورت طبق قانون مهریه و نفقه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در حق حضانت

تفاوتی که درخواست طلاق از طرف مرد و زن در مبحث حضانت فرزندان دارد، بدین شکل است، اگر زوجین فرزند یا فرزندانی دارند؛ با این حال تصمیم به جدایی می‌گیرند؛ طبق قانون اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد؛ حضانت فرزند به صورت کلی با مرد است ولی در مواردی، چون عدم قبول مرد یا در مواقعی که زن درخواست طلاق می‌دهد، حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ سالگی تا رسیدن به سن بلوغ که معمولا قانونگذار برای آن ۱۸ سال را در نظر گرفته است با پدر است. از ۱۸ سالگی به بعد تصمیم با کودک است که بخواهد با چه کسی زندگی کند. ولی در کل قانونگذار عدالتی را برای حضانت فرزند میان زن و مرد ایجاد کرده است.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن در دوران عقد

اگر مرد در دوران عقد درخواست طلاق بدهد؛ در صورتی که زوجه باکره باشد و میان آن‌ها رابطه زناشویی برقرار نشده باشد موظف است که نصف مهریه زن را پرداخت کند؛ ولی در صورتی که زن باکره نباشد، او باید تمام مهریه زن را پرداخت کند. در دوران عقد هم طبق قوانین مرد در هر زمان که بخواهد (با توجه به این که حق طلاق دارد) درخواست طلاق بدهد.

ولی اگر زن در دوران عقد درخواست طلاق بدهد؛ باید مثل دوران ازدواج، دلایل قانع کننده ای برای دادگاه ارائه دهد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید، صفحه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را مطالعه کنید.

موضوعطلاق از طرف مردطلاق از طرف زن
نیاز به اثبات دلیلمرد نیاز به اثبات دلیل ندارد (حق طلاق دارد).زن باید دلایل قانونی خود را برای طلاق اثبات کند (مانند عسر و حرج، ضرب و شتم، اعتیاد مرد، و…).
دلایل معمولنداشتن دلایل خاص، تنها درخواست طلاق.اثبات شرایط غیرقابل تحمل زندگی، مانند ضرب و شتم، عدم پرداخت نفقه، ترک منزل، اعتیاد، بیماری‌های غیرقابل درمان و غیره.
مدارک لازمدر صورت درخواست طلاق یک‌طرفه، نیازی به ارائه مدارک خاص ندارد.زن باید مدارک مستند مانند گزارش پزشکی، شهادت شهود، مستندات قانونی، گزارش پلیس و… برای اثبات دلیل خود ارائه دهد.
مدت زمان سریع‌تر انجام می‌شود، زیرا نیازی به اثبات دلیل خاص نیست.ممکن است زمان‌بر باشد، زیرا زن باید دلایل خود را در دادگاه اثبات کند.
حمایت از حقوق مالیدر صورتی که مرد به دلیل درخواست طلاق، از پرداخت حقوق مالی زن (مهریه، نفقه، اجرت‌المثل) خودداری کند، ممکن است نیاز به اثبات دلیل داشته باشد.زن می‌تواند حقوق مالی خود (مهریه، نفقه و اجرت‌المثل) را همراه با درخواست طلاق مطالبه کند.
حضانت فرزندانحضانت فرزندان به طور معمول به مادر تا ۷ سالگی داده می‌شود.حضانت فرزندان به مادر داده می‌شود، ولی بعد از ۷ سالگی پدر حضانت را خواهد داشت، مگر اینکه دادگاه صلاحیت او را تایید نکند.
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *