انطباق قانونی اخذ عوارض تخلف ساختمانی به این معناست که شهرداریها به چه میزان و تحت چه شرایطی مجاز به اخذ عوارض از ساختمانهایی که تخلف ساختمانی داشتهاند، هستند. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در صورت عدم رعایت قوانین مربوطه، ممکن است مالکین ساختمانها متحمل پرداخت هزینههای اضافی و غیرقانونی شوند.
نمونه انطباق قانونی اخذ عوارض تخلف ساختمانی
ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام
به استحضار میرساند:
در پی دریافت پروانه ساختمانی شماره …… مورخ …… بابت احداث بنا در پلاک ثبتی …… و احداث بنا در راستای دریافت پایان کار ساختمان شهرداری مدعی تخلف مازاد بنای احداثی تجاری به متراژ …… گردیده که با ارسال پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ کمیسیون بدوی پس از بررسی میزان جریمه بابت تخلفات مورد ادعای شهرداری منطقه جریمه تعیین نموده است؛
با اعتراض به رأی صادره پرونده در جلسه کمیسیون تجدید نظر جریمه مذکور تعلیق یافت و چک شماره …… به میزان …… از بدهی مذکور به شهرداری تقدیم گردید که به علت مشکلات مالی امکان تأدیه وجه چک میسر نشد و چهار میلیون تومان به شهرداری طی فیش شماره …… پرداخت گردید.
با عدم موافقت شهرداری در پرداخت جریمه به طور اقساط پروندهای در کمیسیون ماده ۷۷ تشکیل شد که کمیسیون مذکور در مقام رفع اختلاف اقدام به تقسیط جریمه مذکور نمود. کمیسیون ماده ۷۷ رأی به پرداخت بابت عوارض تجاری همکف، عوارض تجاری زیرزمین، عوارض آتش نشانی، عوارض عمران، عوارض مدرسه سازی، صادر نمود که از این بابت نه تنها رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ تقسیط یا تعدیل نشد بلکه به ۷ برابر افزایش پیدا کرد.
با توجه به اینکه به صراحت ماده ۱ قانون شهرداریها مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمان کمیسیون ماده ۱۰۰ میباشد و با عنایت به اینکه حسب رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری اخذ هرگونه عوارض از بابت تخلفات ساختمانی به غیر از جرائم اعلام شده از سوی کمیسیون، غیرقانونی است. ضمن صدور دستور موقت استدعای ابطال رأی کمیسیون ماده ۷۷ را دارم.
نام و نام خانوادگی
امضا