انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد، در صورتی که با هدف فرار از پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زن انجام شده باشد، میتواند علاوه بر ابطال معامله، موجب مسئولیت کیفری برای مرد شود. این موضوع در ماده 218 قانون مدنی مورد تاکید قرار گرفته است. به این معنا که اگر زن بتواند ثابت کند که معامله به قصد فرار از دین صورت گرفته، نه تنها میتواند درخواست ابطال آن را بدهد. بلکه میتواند الزام زوج به پرداخت حقوق مالی خود را نیز از دادگاه مطالبه کند. با این حال، اثبات این ادعا برای زن ممکن است دشوار باشد. زیرا نیاز به ارائه مدارک و شواهد کافی دارد. ازاینرو، توصیه میشود که زن برای حفظ حقوق مالی خود، روند پرونده را به یک وکیل متخصص بسپارد، تا بتواند از راههای قانونی مناسب، مطالبات خود را دریافت کند.
بیشتر بخوانید : مراحل طلاق از طرف مرد: از شروع تا ثبت رسمی طلاق
اثبات انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد
اثبات ادعای زوجه مبنی بر اینکه زوج به قصد فرار از دین اموال خود را به دیگری منتقل کرده، امری دشوار است. زیرا باید مشخص شود که مرد به منظور عدم پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زوجه، اموال خود را پیش از ثبت دادخواست طلاق یا در زمان نزدیک به آن انتقال داده است. در چنین شرایطی، زن میتواند از دادگاه درخواست ابطال معامله را داشته باشد.
برای اثبات این ادعا، زن میتواند از مراجع قانونی مانند پلیس راهور و اداره ثبت اسناد و املاک استعلام بگیرد. تا مشخص شود زمان انتقال اموال چه زمانی بوده است. اگر مشخص شود که این انتقال قبل یا نزدیک به دادخواست طلاق انجام شده، میتوان این معامله را صوری و به قصد فرار از دین تلقی کرد.
شهادت شهود نیز میتواند به عنوان یکی از دلایل اثباتی مورد استفاده قرار گیرد. زوجه میتواند به شهادت افرادی که از قصد زوج برای فرار از پرداخت حقوق مالی مطلع بودهاند استناد کند. در نتیجه، اگر زن موفق به اثبات ادعای خود شود، دادگاه مرد را ملزم به پرداخت حقوق مالی زوجه خواهد کرد.
بیشتر بخوانید : معایب طلاق از طرف مرد؛ دردسرهایی که باید بدانید!
نقش وکیل در انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد چیست؟
وکیل نقش مهمی در حفظ حقوق زوجه در برابر انتقال اموال توسط زوج به قصد فرار از پرداخت دین دارد. او میتواند ادعای زوجه مبنی بر صوری بودن معاملات زوج را اثبات کند و با انجام تحقیقات و دریافت استعلامهای رسمی، نشان دهد که انتقال اموال با هدف فرار از دین انجام شده است.
در صورتی که زوجه احتمال دهد، شوهر قصد جابهجایی اموال خود را دارد، میتواند درخواست تامین خواسته دهد. تا از هرگونه نقل و انتقال جلوگیری شده و حقوق مالیاش حفظ شود. وجود وکیل در اقامه دعوی تامین خواسته و اثبات ادعای زوجه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
اگر زوج پیش از تقدیم دادخواست طلاق یا حتی قبل از آن اموال خود را به دیگری منتقل کند. وکیل میتواند با طرح دعوای فرار از دین و اثبات آن، معامله را باطل کرده و زوج را ملزم به پرداخت حقوق مالی زوجه کند.
و در آخر اینکه اگر زوج برای فرار از پرداخت حقوق زوجه، اموال خود را منتقل کرده باشد، وکیل میتواند با طرح شکایت کیفری، درخواست ابطال معامله را ارائه و تعقیب کیفری مرد را پیگیری کند.
قوانین انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد
قانونگذار در هر شرایطی زوج را ملزم به پرداخت حقوق مالی زوجه کرده است. در صورتی که مرد با هدف فرار از دین و عدم پرداخت این حقوق، اموال خود را به دیگری منتقل کند. زن میتواند با ارائه مدارک و مستندات لازم، از دادگاه درخواست ابطال این معاملات را داشته باشد.
این مستندات شامل نقل و انتقالات مالی، حسابهای بانکی و معاملات انجامشده توسط زوج پیش از تقدیم دادخواست طلاق یا حتی پیش از آن است. که نشان میدهد هدف از این اقدامات، جلوگیری از پرداخت حقوق مالی زوجه بوده است. با اثبات این ادعا، دادگاه میتواند معامله را باطل اعلام کرده و زوج را ملزم به پرداخت حقوق مالی همسر خود کند.
ماده ۲۱۸ قانون مدنی نیز به این موضوع اشاره دارد و تصریح میکند که اگر مدیون (زوج) برای فرار از پرداخت دیون، از جمله مهریه، نفقه، اجرتالمثل و سایر حقوق مالی زن، اقدام به انجام معاملات صوری کند و اموال خود را از حیطه مالکیت خارج سازد. بهگونهای که زوجه نتواند از طریق توقیف آنها به حقوق خود دست یابد، دادگاه با ارائه مستندات، میتواند این معاملات را باطل و زوج را ملزم به پرداخت حقوق مالی زوجه کند.
آیا پرونده حقوقی دارید؟
وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،
مشاوره رایگان طلاق از طرف مرد
- وکیلان متخصص ایران دادگستر با بیش از 2 دهه تجربه موفق
- بیش از ۵۰۰ پرونده موفق در این حوزه
- پاسخ دهی سریع و رایگان!
- مشورت با وکیل حرفه ای
انتقال اموال می تواند باعث طفره رفتن مرد از پرداخت مهریه شود؟
ممکن است مرد تصور کند که با انتقال اموال خود به خانواده یا آشنایان، میتواند از پرداخت مهریه فرار کند. و اموال را از دسترس زوجه خارج سازد. اما قانونگذار چنین حقی را برای او قائل نشده است. و تحت هر شرایطی که ثابت شود قصد او فرار از پرداخت مهریه بوده، او را ملزم به پرداخت این حق مالی خواهد کرد.
در این راستا، زوجه میتواند با ارائه مدارک و مستندات لازم، اثبات کند که زوج با هدف طفره رفتن از پرداخت مهریه، اقدام به انتقال اموال خود کرده است. در چنین شرایطی، او میتواند از دادگاه ابطال این معاملات را درخواست کند. و الزام مرد را به پرداخت طلب خود بخواهد.
همچنین اگر زن احساس کند که شوهرش قصد انتقال اموال را دارد، میتواند قبل از صدور حکم قطعی مهریه، درخواست تأمین خواسته و توقیف اموال زوج را مطرح کند. در صورت پذیرش این درخواست، مرد دیگر قادر نخواهد بود، اموال خود را به شخص دیگری منتقل کند و از پرداخت مهریه سرباز زند.
به طور کلی، حتی با انجام معامله صوری نیز مرد نمیتواند از پرداخت مهریه فرار کند. شاید این کار باعث تاخیر در پرداخت مهریه شود. و زوجه دیرتر به حق خود برسد.اما قانونگذار اجازه تضییع این حق را نمیدهد. در صورتی که صوری بودن معامله اثبات شود، دادگاه آن را باطل اعلام خواهد کرد و زن میتواند توقیف اموال شوهر را درخواست کند تا به حق مالی خود دست یابد.
سوالات متداول انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد
بله، در صورتی که زوجه بتواند ثابت کند این انتقال به قصد فرار از دین و برای عدم پرداخت مهریه انجام شده است. میتواند با ارائه مستندات قانونی از دادگاه درخواست ابطال معامله را بخواهد. و زوج را به پرداخت مهریه ملزم کند.
خیر، مرد حتی اگر با این روش بخواهد از پرداخت مهریه طفره برود، زوجه میتواند سوء نیت او را از این معامله ثابت.و بدین ترتیب او را به پرداخت مهریه اجبار کند.