اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف

اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف: در حقوق مدنی، یکی از ارکان اساسی هر عقدی، وجود اراده آزاد و آگاهانه طرفین است. این اراده معمولاً از طریق ایجاب و قبول ابراز می‌شود. اما در مواردی که یکی از طرفین عقد (مانند واقف) به دلیل لالی یا عارضه مشابهی نتواند به طور مستقیم اراده خود را ابراز کند، سوالاتی در مورد صحت و اعتبار عقد مطرح می‌شود.

نمونه لایحه دفاعیه خوانده با اعلام وکالت اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف

نمونه لایحه دفاعیه خوانده با اعلام وکالت اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف

ریاست محترم شعبه ……

دادگاه حقوقی محاکم عمومی ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار حاصل از یک برگ وکالتنامه حاوى التصاق تمبر مالیاتی و به وکالت از طرف آقای / خانم …… در برابر دعوی /آقای / خانم …… بخواسته اعلام بطلان عقد بدلیل لال بودن واقف بتاریخ رسیدگی …… به ساعت …… موضوع کلاسه …… با بیان یک مقدمه، افکار عالی را به آگاهی می‌رساند:

مقدمه: در مورد اینکه عدالت به چه معنی است، بهترین و کاملترین معنی در نهج البلاغه آمده است. آنجا که حضرت علی (ع) می‌فرماید: «‌عدالت هر چیزی را در جای خود قرار می‌دهد» اهمیت وافر و بی‌بدیل بودن عدل و داد بر همگان واضح و مبرهن است، و از قدیم الایام عدالت متساوی و عمومی بهترین آرزوی هیأت اجتماعیه است.

قدیمی‌ترین اصطلاح حقوقی در تاریخ تمدن انسانی هم عدالت است. واقعیت امر نیز همین است که جهان بدون عدل، بی‌معناست، و تمام عالم و هم آنچه در اوست عدالت بنا نهاده شده است، و بس تردیدی نیست که عدالت را با هیچ عوضی نمی‌توان به معامله پایاپای گذشت و حتی عدالت از منظری برتر و بهتر از عبادت است؛ به نحوی که بسیاری از بزرگان معتقدند یک ساعت عدالت بهتر از هزار سال عبادت است؛ محتوم است که دادگری ماندگاری می‌آورد و دادگر، اگرچه جسمش از این دنیا می‌رود نامش در این گنبد دوار به یادگار می‌ماند.

پایان سخن در این مقدمه آنکه به قول خواجه نصیر طوسی در بین فضائل، هیچ فضیلتی کامل‌تر از فضیلت عدالت نیست. اینک: با محارست از این مقدمه، به تشریح چگونگی عـدم رعایت فرامین قانونگذار از سوی خواهان محترم می­پردازم:

ایراد/ ایرادات شکلی: 1) …… 2) …… 3) ……

بنائاً علیه:  باز شناخت ایراد ایرادات مطروحه قبل از ورود در ماهیت مزید امتنان خواهد بود.

در ماهیت دعوی:

والا مقام اشراف کامل دارند که، نحوه بیان اراده على الأصول طریقیت دارد نه موضوعیت؛ یعنی عقد به هـر طریق که نشان دهنده قصد باشد واقع می‌گردد.

در ماده ۱۰۳۹ قانون مدنی شخص لال هم می‌تواند اشاره نماید.

مضافاً نکاح در صورتی به اشاره واقع می‌شود که متناکحین یا یکی از آنها حتماً لال باشد (ماده ۱۰۶۶ ق.م.)

ملحق به این مورد، از وحدت ملاک ماده ۱۰۶۶ قانون یاد شده ق.م. می‌توان برای عقد وقف هم استفاده کرد به نحوی که ماده ۱۰۶۶ قانون مدنی هم پاسخگوی ماده ۱۰۶۲ است، و هم ماده ۵۶ آن قانون لذا درخواست وکیل محترم خواهان مبنی بر اعلام بطلان عقد وقف بدلیل فقدان اراده موکل فاقد تکلم صحیح نمی‌باشد. بنائاً به مراتب و معنونه در فوق: و با استعانت از اصل مندرج در مدلول ماده ۱۹۷ ق.آ.د.م. صدور حکم بر بی‌حقی بطلان دعوی خواهان مورد استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *