اعاده به وضعیت اولیه ساختمان زیرزمین درخواست بازگرداندن ساختمانی است که به طور غیرمجاز در زیرزمین احداث شده است به حالت اولیه و قبل از ساخت و ساز. این عبارت معمولاً در احکام قضایی یا اخطاریههای شهرداری در رابطه با تخلفات ساختمانی دیده میشود.
متن اعاده به وضعیت اولیه ساختمان زیرزمین
ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام
به استحضار عالی میرساند:
موکل مالک عمارت پلاک ثبتی ۳۵۹۸ بخش ۲ …… میباشد و در عمارت فوق با اخذ مجوز شماره ……. مورخ ۷۰/۵/۶ مبادرت به ساخت بنا در سه طبقه برابر نقشه تأیید شهرداری نموده است در سال ۸۱ موکل جهت اخذ پایان کار به شهرداری مراجعه مینماید که پس از بازدید به علت افزایش تجاری مغازههای احداثی و زیرزمین که مطابق نقشه و مانند طبقات بالا به صورت ۲ واحد گردیده است پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ارجاع و منجر به صدور حکم شماره …… مورخ ۸۳/۹/۲۲ میگردد موکل نسبت به واریز جریمه افزایش تجاری اقدام نموده لکن در خصوص اعاده به وضعیت سابق قسمت زیرزمین که مورد حکم واقع شده معترض میباشد چرا که:
اولاً دارای پروانه ساختمانی شماره …… – ۷۰/۵/۶ بوده که حسب گزارش مأمور شهرداری سابق آن در در پرونده موجود نیست که مسئولیت حفظ اسناد و اوراق پرونده با بایگانی اداره مربوط می باشد و تاکنون پاسخ قانع کنندهای داده نشده است.
ثانیاً: نقشه ساختمانی که به تأیید شهرداری رسیده حکایت از این موضع دارد که زیر زمین نیز همانند طبقات دیگر به صورت دو واحدی ساخته شده و از ابتدا به همین شکل بوده است.
ثالثاً: شهرداری منطقه به دلیل عدم دانستن سابقه قبلی زیر زمین را انباری مسکونی در شناسنامه ساختمانی درج نموده است.
علیایحال صرف نظر از اینکه موکل مطابق نقشه و مجوز قانونی اقدام به ساخت زیرزمین به وضعیت موجود کردهاند محکوم به اعاده به حالت اولیه در حکم شماره …… -۸۳/۹/۲۲ شده است؛
زیرا با توجه به اذعان شهرداری منطقه مبنی بر اینکه سابقه پروانه اولیه موجود نیست و مدرکی در ید شهرداری قرار ندارد که آیا وضعیت ملک به شکل فعلی یا طور دیگری بوده، اجرای حکم میسور نخواهد بود چون برفرض تخلف میبایست حالت قبل را مستند به مدرک، مشخص نماید.
على هذا بر فرض محال – فرض محال محال نخواهد بود- که اعاده به وضعیت سابق مدنظر باشد، به لحاظ معماری و ساخت عمارت متنازع فیه که دیوار حایل واحدها در زیر زمین و طبقات مطابق نظریه کارشناس تأمین دلیل در پرونده کلاسه ……. شعبه دوم شورای حل اختلاف ……. به صورت باربر میباشد و تغییر آن مستلزم نظر مهندس مجاز خواهد بود و در صورت نظریه منفی تخریب دیوار فوق به کلیت بنا آسیب خواهد رساند تقاضای نقض قسمت معترض عنه حکم شماره …… ۸۳/۹/۲۲ از محضر آن عالی مقام مورد استدعاست.
نام و نام خانوادگی- امضا